Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocyszukam

zawirowana życiowa sprawa

Polecane posty

Gość pomocyszukam

witam byc moze ktos wie...badz wie gdzie szukac pomocy w rozwiazaniu tej sprawy otóz do konca tego roku mam umowe o prace i pracuje za granica. obecnie jestem w ciazy w czasie pobytu w polsce lekarka dala mi miesiac chorobowego i kazala lerzec.. do tej pory jest niby ok. ale mam ubezpieczenie zagraniczne wiec nie moge sie ubezpieczyc w polsce(nie mozna posiadac 2 ) , jako ze mam ubezpieczenie zagraniczne nieobejmuje mnie darmowy porod w polsce z tytulu ustawy NFZ, jak pracuje za granica to niemoge miec ubezpieczenia w polsce (prawo zagraniczne) i jak jestem w polsce to ubezpieczyciel moze odmowic mi zaplacenia za leczenie i porod w kraju (moze stwierdzic ze wrocilam do kraju wlasnie w tym celu -wtedy mi sie nie nalezy) . wiec do mam zrobic by moc byc w polsce do konca chorobowego (mam l4) i rodzic tutaj. skoro podroz powrotna mi zagraza?

Gość nie kumam tego nic a nic
skoro jestes ubezpieczona za granica to powinna ci tamta kasa chorych wydac karte ubezpieczenia europejskiego i wtedy jak bedziesz w PL w naglych wypadkach mozesz korzystac z pomocy lekarza

Gość TO TAKA NIEBIESKA KARTA
powinnas ja miec i wtedy tamta kasa chorych porywa twoje leczenie w PL, a lekarz powinien wydac zaswiadczenie ze podroz powrotna Ci zagraza i tyle

Gość pomocyszukam
ja rowniez nie kumam karte taka posiadam ale jest ona do "naglego leczenia" czyli moga zakwestionowac to czy spedzenie miesiac w lozku i potem porod sie do tego zalicza.

Gość no to skoro wyjechalas do PL
i twoja ciaza jest zagrozona to jest to nagly wypadek, zadzwon jeszcze do NFZ w twoim miescie ale mysle ze ginekolog powinien wystawic zaswiadczenie o tym ze musisz lezec i zwolnienie i wtedy tamci nie moga tego kwestionowac, wyjezdzajac nie wiedzialas ze tak sie sprawy potocza przeciez

Gość pomocyszukam
czyli jak lekarz wyda oswiadczenie ze podroz mi zagraza, to juz klopotow nie bedzie i tamten ubezpieczyciel mi pokryje leczenie. a czy lekarz robi cos takiego chodzi o stwierdzenie ze jezeli leczenie w polsce bylo zaplanowane i porod to nie pokrywa ubezpieczyciel

Gość na moj gust tak
przeciez to nagly wypadek wlasnie, a ze miesiac musisz lezec i to pokrywa sie z terminem porodu to juz nie Twoja wina ale mozesz jeszcze do NFZ jutro przekrecic i sie uopewnic, ale na zdrowy rozum tak to wlasnie wyglada

Gość pomocyszukam
narodowy fundusz mi wlasnie odpisal ze jezeli leczenie i porod bylo zamierzone to nie pokrywaja., i moga podwazyc to jezeli beda mieli powody do tego

Gość pomocyszukam
ale dziekuje za odpowiedzi bede musiala z lekarzem pogadac by mi dal zaswiadczenie ze podroz zagraza ciazy

Gość oczywiscie moga sie tam sobie
domyslac ze chcesz rodzic w kraju ale w tym wypadku g..no ci moga udowodnic:):p:p kazdy lekarz ginekolog wyda Ci takie cos, a juz jak prywatnie pojdziesz to na bank

Gość ee tam leczenie zamierzone
nagadaj dla lekarza ze zle sie czujesz, kreci ci sie w glowie, robi slabo, potrzebujesz odpoczynku, masz kolatanie serca to ci kazdy wystawi:p glowa do gory:p

Gość pomocyszukam
yyy ja nie musze udawac ja naprawde mam zagrozona. i lezec plackiem musze caly czas .

Gość no to nic sie nie martw
tylko wal jutro do gina po te zaswiadczenie i tyle a moze i samo zwolnienie wystarczy z odpowiednim wpisem bedzie dobrze🖐️ dbaj o siebie i dzidzie

Gość pomocyszukam
dzieki za odpowiedzi