Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 50 polskich złotych

pytanie do dziewczyn ktore biora -Yaz

Polecane posty

Gość 50 polskich złotych

dziewczyny mam problem! jestem w 19 dniu brania tabletek wczoraj zapomniałam wziasc je ze soba,a nie nocowałam w domu,wiec dopiero dzisiaj rano ja wziełam minelo 13,5 godzin od godziny w ktorej powinnam jej przyjac.Na opakowaniu pisze,ze albo mam ja przyjac i wyrzucic białe i zaczac od razu nowe opakowanie,albo przestac i przejsc do białych,zrobilabym to drugie,ale wczesniej połknełam.Moje pytanie brzmi :czy musze zaczynac od razu ta druga paczke,czy moge normalnie zjesc biale i poczekac na okres,dodam,ze nie zalezy mi na ochronie przed ciazą,bo biore je dlatego,bo mam bolace okresy.

Gość 50 polskich złotych
bardzo prosze o jakas odpowiedz

nie pytałaś już o to? najlepiej jest brać tak jak nakazuje ulotka. nie ma znaczenia czy bierzesz dla antykoncepcji, na pryszcze czy bolesny okres. ulotka podaje, w jaki sposób należy postępować aby stężenie hormonów było optymalne i tabletki działały. pisząc działały mam na myśli nie tylko ochronę ale ogólnie- utrzymanie sztucznego cyklu. skoro wzięłaś już tą zapomnianą tabletkę to teraz bierzesz opakowanie do końca (bez białych) i zaczynasz następne. zmiany wprowadzasz na własne ryzyko, w końcu to Twoje zdrowie