Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ytytyty

moja skonczyła 10 msc i chodzi..czy to normalne

Polecane posty

Gość ytytyty

czy nie zrobi sobie krzywdy

Gość normalnee
mój syn też mial 10mcy jak zaczał chodzić

Gość kooora
Niektóre dzieci szybko zaczynają chodzić nic się nie martw,mój brat miał 10 miesiecy jak zaczoł a teraz ma prawie 2 metry i jakies 120kg wagi :) i nic mu nie jest

mój synek miał 9 miesięcy i 2 dni jak zaczął chodzić i jakoś do tej pory nie zrobił sobie krzywdy :)

Gość A skąd mamy 2-latków mogą
już wiedzieć, jakie konsekwencje będzie miało wczesne chodzenie dziecka? :O Przyspieszacie rozwój sadzaniem, prowadzaniem, a potem zdziwienie skąd się wady kręgosłupa biorą :O Ortopeda do którego chodziłam z córką powiedział, że im później zacznie chodzić tym lepiej. Im dłuższe raczkowanie- tym lepiej

my raczej nie mamy wpływu na to kiedy dziecko zacznie ... z twojego założenia mój synek bedzie miał zato długo swoje zęby :) do dzis mu wszystkie nie wyszły :)

Gość banda wszawców
ja i mój brat chodzilismy juz mając 9 miesięcy

Gość A skąd mamy 2-latków mogą
W zasadzie tak powinno być, że im później zęby wyjdą, im później zmieni na stałe tym dłużej będzie miał swoje :) O ile nie zaniedba :P Ale akurat mamy mają spory wpływ na rozwój swoich dzieci. Nie twierdzę, że tak jest w tym wypadku, ale naokoło widuję mamy prowadzące 8-miesięczne dzieci pod pachy, stawiające na ławkach itp. Dziecko powinno samo stanąc, pójść kiedy będzie na to gotowe. Wszelka ingerencja to próba przyspieszenia

tak :) albo pokładają swoje dzieci poduszkami i twierdzą " Moje już siedzi " to napewno jest krzywda!

moja córka chodziła w łożeczku mając 6 m-cy a samodzielnie mając 8,5 :D dziś ma 5 miejsce w Polsce w 7-boju, czyli nie zaszkodziło jej ;)

skoro dziecko robi to SAMO bez twojej pomocy to znaczy ze nadszedl jego czas i raczej juz nic z tym nie zrobisz chyba ze przywiazesz do rzesła ;)

moja pierwsza corka zaczela sama chodzic jak miala 10,5 miesiaca, druga poszla samodzielnie w 8 miesiecy wiec dziewczyny zaczely chodzic dosyc wczesnie. Dzisiaj to dorosle dziewczyny i zadnych skrzywien nie maja. Mam tez poltorarocznego synka, ktory poszed sam w 7 miesiecy. Od urodzenia jest bardzo silny i wlasciwie nigdy nie byl lezacym niemowlakiem. Od urodzenia wszystko robi bardzo wczesnie i dzisiaj tez to silny, ciagle poruszajacy sie biegiem chlopiec... Mysle, ze Twoja coreczka, to silne i zdrowe dziecko, a krzywdy jakie ja moga teraz spotkac, to ciagle uderzanie sie i upadanie, wiec Ty masz teraz wiecej pracy i naucz sie patrzec tylem glowy ;)

Witam! moja córka również miała 10 miesięcy jak zaczęła chodzić,ona nawet nie raczkowała tylko od razu zaczęła stawać. Teraz ma 22 lata dziewczyna jak się patrzy,kręgosłup prosty jak strzała.Więc wczesne chodzenie nic nie szkodzi.Pozdrawiam..))