Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awerdsa

Studia a rodzice ...

Polecane posty

Gość awerdsa

Przez 4 lata chodzilam do technikum gastronomicznego, ostatnio zdalam technika i mature z czego bardzo sie ciesze :) Mam prace, zarabiam ok. 2,5 tys zł na ręke :) No i za przeproszeniem rodzice truja mi dupe bym ksztalcila sie dalej ;/ wszystko OK tylko ja ta mature zdalam fuksem (srednio 40% z przedmiotow). Maja chyba wysokie mniemanie o mojej osobie (pierwsza w rodzinie zdalam mature) ... mysla ze jestem jakims geniuszem, a ja bylam przecietna uczennica. Na studia nie chce isc, bo nie chce mi sie uczyc i nie chce sie meczyc tylko dla kolejnego papierka ... Planuje sie wyprowadzic bo wrzesien jest okropny. Non stop dają mi jakies aluzje ze na prywatnych uczelniach za niedlugo termin rekrutacji sie konczy ;/ A u Was jak bylo ? Jak zachowali sie Wasi rodzice ? Pytam sie osob, ktore nie studiuja.

Gość maturka4
Szkoda, że rodzice nie wpoili ci swoich ambicji. Po prostu chcą być z ciebie dumni. No i teraz masz wybór: albo całe życie będziesz kuchtą i pomywakiem, albo po skończeniu studiów szefem kuchni lub kierownikiem sali