Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Domi**

Pytanie do panów znających sie na rzeczy..

Polecane posty

Gość Domi**

Chciałabym chłopakowi zrobic niespodzianke i kupić mu wrętarkę (tylko wkrętarkę, nie wiertarko wkrętarkę) Ale na allegro jest taki duży wybór, że nie wiem którą wybrać. Czy możecie mi podpowiedzieć na jakie parametry zwrócić uwagę?Dodam, że wkrętarka będzie dość dużo używana bo będzie adaptować cały strych. Pomóżcie proszę..

Gość Domi**
Halo czy żaden pan się na tym nie zna?

Gość jak nizej
bosh

Gość Domi**
Jest duzy wybór boschów.. Chodzi mi o parametry lub o konkretny model

Gość Domi**
No taka odpowiedz juz lepsza ale może jakis model tylko wkrętarki? bo wiertarke ma

Gość Domi**
Panowie no plis..

Gość fjajdfasdjf
zależy, czy zamierza jej używać profesjonalnie, ale wnioskuję, że raczej nie, więc wystarczy w zupełności TOPEX za niecałe 100 zł - pełno tego w marketach. Wiem z doświadczenia, że nawet chińszczyzna za parę złotych używana sporadycznie w domu w zupełności wystarcza. Sam mam chińską wyżynarkę za 45 zł z Praktikera i położyłem z nią panele w całym mieszkaniu (70 metrów), naciąłem mnóstwo grubych desek, półek, drzwi itd. Jedyna zasada - urządzenie może być tanie, ale trzeba do niego kupować markowy osprzęt, czyli np. porządne brzeszczoty do wyżynarki, czy porządne końcówki do wkrętarki. Wkrętarkę też mam zresztą jakąś 'no-name' posklejaną taśmą, z demobilu i się sprawdza, też mnóstwo rzeczy z nią zrobiłem. A jeśli chodzi o sprzęt profesjonalny, to Bosch akurat nie jest cenioną firmą i jego sprzęt może pochodzić tyle samo co np. TOpex, a kosztuje 2-3 razy więcej. Zresztą zawsze jest gwarancja na te urządzenia, jeżeli się zepsuje w ciągu 2 lat, to Ci wymienią i po sprawie, a jak wytrzyma... to starczy na lata.

Gość fjajdfasdjf
nie doczytałem, że to na prezent, w takim razie rzeczywiście, nie wypada dawać chińszczyzny, lepiej coś markowego. Tak jak kolega wyżej radzi, B & D to dobra firma

Gość Domi**
Panowie czyli boscha wogole nie polecacie? fajna ta black&decker ale ciut za droga na mój budżet.. chciałam cos do 400zł..

Gość fjajdfasdjf
bosch też może być :) chodzi tylko o to, że sprzęt wcale nie musi być firmowy, żeby służył dobrze w warunkach domowych, tak samo może się sypnąć topex za 80 zl, bosch za 200 czy makita za 800 - nie ma reguły, więc przy sporadycznych robotach w domu nie ma się co podniecać firmami. Ale jeżeli to ma być prezent, to nie wypada dawać chińszczyzny, lepiej więc rzeczywiście najtańszy tzw. firmowy model. To że fachowcy krytykują boscha nie znaczy, że jak głosi rymowanka, nadaje się tylko do kosza :)

Gość Bosch jest bardzo dobry

Gość akdowwd
Panowie no pomóżcie..