Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaMarcinka

Odchudzanie po ciąży

Polecane posty

Gość MamaMarcinka

4 miesiące po ciąży i waga 83kg przy 170cm wzrostu :o Chciałabym zrzucić kilka kilo, ale nie chcę się katować, ponieważ uwielbiam jeść dobre rzeczy i jak sobie ich odmawiam, chodzę wściekła, sfrustrowana i jestem nie do życia. Odchudzałam się już wiele razy i przez to,że były to diety głodowe 1000-1200kcal, dopadał mnie efekt jojo. Zadowoli mnie zejście do 75kg, bo już pogodziłam się z tym,że mam taką budowę (przed ciążą 77kg) i nigdy nie będę patykiem. Kiedyś schudłam do 63kg, ale wtedy moje życie kręciło się tylko wokół jedzenia, bo dosłownie tyłam od powietrza w pewnym momencie. Mój plan to 5 posiłków dziennie, ostatni po 19, zielona i czerwona herbata, owoce,zamiast słodyczy. Najgorzej będzie ze słodyczami, bo je uwielbiam. :P Ktoś się przyłączy? :)

Nie pomoge ja nawet w 4 m-cu ciąży wyglądam jak patyk....Moim problemem zawsze było to że chciałam być okrągła-mieć kobiece kształty a nie długa i chuda....:) Schudnąć jest pewnie tak ciężko jak chudym przytyć...:)taka złota myśl....

MamoMarcinka -powodzenia życzę. :) Jeśli będziesz rozsądnie się odzywiać to uda ci się osiągnąc swój cel. :)

Dziękuję :) Mam nadzieję,że mi się to uda :) Najgorsze jest to,że nie mam sprzymierzeńca w odchudzaniu, bo mój mąż się wkurza, że chcę schudnąć, mówiąc ,że jestem nienormalna. :o Ciągle mi powtarza jaka to jestem piękna,itd. Jak można być pięknym z wagą 83kg przy 170cm? :o

To dobrze kocha Cię taką jaka jesteś..Ale wiesz może znajdź jakąś kumpele w swoim otoczeniu i namów ją na basen dwa razy w tygodniu....może zamiast katować sie niejedzeniem to poprostu lepiej troche popływać, zwłaszca zimą , kiedy się głównie wieczorami leniuchuje na kanapie.NP. Moja bratowa ma tendencję do tycia od zawsze, je normalnie , ale chodzi na basen dwa razy w tygodniu, .....ale odkąd chodzi na ten basen wygląda duużo lepiej naprawde to działa ale efekty widać po dłuższym czasie, wiadomo nie po tygodniu:)

A poza tym taki basen to zawsze jakaś wymówka żeby uciec od domowych obowiązków choć na chwile....i zostawić męża z maluszkiem........odstresować się trochę:)

Ja będę ćwiczyła w domu na twisterze (codziennie) i od czasu do czasu na stepperze. :) Niestety, niedługo zaczyna mi się wychowawczy, a mamy kredyt na mieszkanie, więc nie za bardzo mam ochotę wydawać kasę na basen czy coś podobnego. :)

A i jeszcze jedno zielona cherbata naprawdde działa....piłam ją na poprawę cery całą zimę......i niechcący schudłam i to baaaardzo niestety musiałam odzwyczaić sie od jej picia żeby nie zniknąć.....Ale zieloną cherbatę najlepiej pić nie tą w torebkach....tylko kupić zioła luzem - to jest prawdziwa zielona cherbata:)

No to super, że sie podobasz swojemu facetowi. Mój też mnie kochał strasznie mu się podobałam jak wazyłam 12 kilo więcej. Ale rozumiem, że chcesz schudnąć. Ja też chciałam pomimo tego, że moj mężczyzna był mną zachwycony. Najważniejsze jest to, żebysmy same sobie się podobały, a nie innym. Co do odchudzania- ja też kocham jeść i ciężko było mi sie ograniczyć co do spożywanych produktów. Postawiłam więc na sport i to niewątpiliwie on przyczynił sie najbardziej do mojego schudnięcia. ERlwira ma rację- ogranicz tylko troszkę spożycie cukrów i tłuszczy, a zacznij uprawiać sporty. Skąd jesteś?

Jestem z Warszawy. Mój mąż niestety nie rozumie, że najważniejsze jest nie to,żebym podobała się jemu (nie zrozumcie mnie źle), ale to, żebym podobała się sobie i kłóci się ze mną o odchudzanie. :o Ja ostatnio jestem strasznie leniwa i oprócz opieki nad dzieckiem nic mi się nie chce. Myślę, że to wina mojego odżywiania, bo wierzę, że to, co jemy ma wpływ na naszą energię, itd. Poniekąd też dlatego chcę zmienić moją dietę, żeby nie czuć się ciągle śpiąca i nie do życia. W dodatku nie mam też ochoty na seks, co wcale nie jest spowodowane moją wagą, bo nie wstydzę się paradować nago przed mężem. :P

Gość kornelia 1981
mamomarcinka ja sie odchudzilam po ciazy bez problemu trafilam na portal wwww.mojezywienie.pl tam dobrano mi odpowiednia diete i jestem juz po kuracji mam 20kg mniej a moąż mówi ze wygladam kwitnąco wiec nic ci nie szkodzi spróbować i glowa do góry :)

Gość MamaMarcinka
Schudłam już 1,3kg :) Jadłam "normalne" jedzenie bez głodzenia się :) Oby tak dalej :)

Nie chodzi o to żeby się katować dla efektu, najlepiej będzie jeśli stopniowo będziesz sobie zrzucać kilogramy a jeśli przy okazji przeprowadziasz sobie detoksykacje organizmu to w naturalny sposób uzyskasz optymalną wagę. Wtedy organizm stopniowo będzie się adaptował do nowej wagi i łatwiej utrzymasz nową wagę. Żeby się dobrze oczyszczać potrzeba dużo wody i błonnika, oczywiście racjonalna dietę ale bez większych wyrzeczeń no i oczywiście można dorzucić sobie jakiś suplement na detoksykacje, na przykład na www.suplementymbm.pl są bardzo doceniane suplementy pomagające w oczyszczaniu organizmu i osiąganiu pożądanej wagi.

Gość Anna8791
sama wiem, jak trudno było jest wracać do poprzedniej formy po ciąży- ja nie przytyłam jeszcze aż tak dużo, więc nie było najgorzej. trudne jest to zwłaszcza biorąc pod uwagę,że trudno mówić o jakichś forsownych ćwiczeniach czy diecie od razu po urodzeniu:| niestety nie każda z nas jest Giselle Bundchen:| ja dopiero po 2-3 mc mogłam zacząć lekko ćwiczyć, przez ten czas szukałam głównie informacji, co mogę, a czego nie, kilka ciekawych nt np odżywiania po ciąży znalazłam na http://www.klubdobrejenergii.pl/ekspert_radzi/porady.html/21/ , gdzie w poradach ekspert pisze o tym jakie ćwiczenia można stosować, i co jeść by zdrowo schudnąć po ciąży. polecam mi pomogło:)

Gość Majka258
Polecam gorąco zioła Tybetańskie- na prawdę rewelacja!!!