Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacaciocia

CO DLA DZIEWCZYNKI NA CHRZCINY? NIE CHRZESTNI

Polecane posty

Gość pytajacaciocia

Jak w temacie. Prosze po rady :)

Gość no a co ma byc
kasa!!!!

Gość pytajacaciocia
Chce cos dla Malej a nie rodzicow...

Gość ubranko zabawka cokolwiek
co jest przeznaczone dla dzieci w danym wieku... Miałam ten sam problem kilka miesięcy temu, ale kupiłąm właśnie śliczny komplecik na dany przedział wiekowo-wzrostowy i zauważyłam, że wszyscy inni goście też poszli w ubranka albo zabawki. Jak dla mnie głupotą jest dawanie kasy na chrzciny, chyba że jest się chrzestnym i kasa jest w postaci funduszu lub konta oszczędnościowego na które chrzestny/a wpłaca pieniądze z różnych okazji, a dziecko po osiągnięciu 18/21 lat lub skończeniu studiów dostaje te pieniądze do swojej dyspozycji.

Gość pytajacaciocia
Prosze o wiecej pomyslow :) Co Wasze dzieci dostaly z tej okazji?

Gość pytajacaciocia
up

Gość mama Błażejka
Po: 1. zastanowić się ile mozesz wydac, 2. zapytać rodziców czego potrzebuje dziecko. krzesełko do karmienia, mata, stolik edukacyjny, kojec, pchacz, jeździk, sorter, przeróżne zabawki edukacyjne. Ja ubranek dostać nie chciałam, bo miałam sporo po innych dzieciach w rodzinie, poza tym niektórzy (czytaj teściowa) mają okropne pomysły na dobór ubranek dla dziecka. No a z zabawek dziecko na pewno skorzysta, a niektóre są tak drogie, ze po prostu chciałabym je kupić ale mnie nie stać, więc dostać w prezencie byłoby fajnie.

Gość mama Błażejka
A w jakim wieku jest mała?

Gość moja dostała pieniądze
po 200 zł od pary, od dziadków jednych 1000 zł, od drugich 2 tys. od rodzenstwa po 400-500 zł. niektórzy dokladali ubranko, obraek, ksiązeczkę. komplecik ubranko dała małe tylko niepracuąca-ucząca sie jeszcze ciocia

Gość pytajacaciocia
2 miesiace. Pieniedzy tez za duzo nie mamy...

Gość mama Błażejka
no i ile chcesz wydac?

Gość mama Błażejka
o, to malutka jeszcze. Spytaj najpierw o rzeczy praktyczne, czy nie potrzebują. Takie krzesełko do karmienia drewniane kosztuje w granicach 100-150 zł i jest bardzo praktyczne, kilka miesiecy postoi, ale na pewno sie przyda Z rzeczy na teraz to mata edukacyjna, do 100 zl spokojnie

Gość pytajacaciocia
Dziekuje za rady :) Riodzicow nie mamy zbytnio mozliwosci spytac wiec trzeba samemu cos wymyslec. Podoba mi sie pomysl z mata :)

Gość mama Błażejka
zadzwon i wypytaj, moze juz maja

Gość pytajacaciocia
Dobry pomysl :)

Gość pytajacaciocia

Gość a możesz kupić.......
leżaczek - bujaczek , karuzelę do łóżeczka , zabawki z fisher prica : garnuszek na klocuszek, klocki, żyrawka , krokodyla ......tego jest mnóstwo........ może rodzice potrzebują fotelika do samochodu??? zawsze się coś znajdzie ...:) Powodzenia.................................

Gość pytajacaciocia

Gość MKMbb
moja Malutka dostała samochodzik z bajerami który najpierw jest na biegunach a potem można samemu śmigać na kólkach,jeszcze nie używa ale już się nim interesuje:) krzesełko do karmienia BabyOno chyba kosztowało ok 250zł ale jest niezastąpione i rodzice pomyślą o Tobie cieplutko przy każdym karmieniu:) poza tym ma duużo opcji ustawienia karnet na basen dla maluszków ok 300zł.za 10 wejść kojec-teraz jak już umie się przewracać na brzuszek i spowrotem to jedyne bezpieczne miejsce no i mata, taka za 80zł a tyle radości, można dokupić za parę groszy zabawek żeby je podwieszać jak jedne się znudzą srebna szkatułka w kształcie smoczka-doceniu dużo później powodzenia!

Gość pytajacaciocia