Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soni_ka

Obawiam sie ze moge byc w ciazy

Polecane posty

Gość soni_ka

Witam. Mam 21 lat i obawiam sie ze moge byc w ciazy :(. Od dwoch miesiecy wspolzyje z moim chlopakiem. Nie zabezpieczamy sie, uprawiamy sex przerywany. Wiem ze to zadna metoda i pewnie mnie ostro skrytykujecie. Na poczatku nie chcialam sie zgodzic na ta "metode" ale jakos tak... sami wiecie ehh. Namawialam go zeby uzywal prezerwatyw ale on nie chcial. Mowil zebym ja zaczela brac pigulki ale nigdy tego nie robilam i nie mam zamiaru. Nie chce sie faszerowac hormonami i niszczyc watrobe. Po pierwszym miesiacu wspolzycia z nim dostalam okres wiec wszystko bylo w porzadku i nie obawialm sie juz tak jak na poczatku. Wiec nie mialam nic przeciwko przerywanemu. Ale teraz jest juz 17 a powinnam dostac 13 i strasznie sie boje. Jakies 2, 3 tygodnie temu bylam przeziebiona a czytalam ze przeziebienie moze opoznic okres. Zrobilam sobie test ciazowy i na szcezscie wyszedl negatywny ale to nie jest 100% pewnosc ze ciazy nie ma. Mam tez objawy jakie zawsze mam przed miesiaczka, bola mnie piersi, jestem nerwowa, i wydzielina z pochwy jest taka jak zawsze przed okresem. Takze juz sama nie wiem ale cholernie sie boje :( . Jezeli moze mi ktos cos poradzic to bede wdzieczna. Pozdrawiam

A co mamy Ci poradzić na Twoją, Waszą nieodpowiedzialność? No być może jestes w ciąży, być może nie. Na dwoje babka wrózyła :) W ogóle fajny ten chłopak, który każe Ci brać pigułki, bo twierdzi, że prezerwatywy nie założy...

Gość soni_ka
Kazdemu moze sie zdarzyc nawet tym ktorzy sie zabezpieczaja. A czytalam ze aby zajsc w ciaze to nie tak latwo.

Gość soni_ka
Widze ze chyba pomylilam portale bo tu wiekszosc wypowiadajacych sie chca miec dziecko i staraja sie o nie.... takze sorry wbijam na inny portal gdzie dziewczyny mialy lub maja podobny problem. See you

na co się obrażasz? nikt nie zdiagnozuje Cię przez internet. kiedy test robiłaś? możesz być w ciąży ale nie musisz. chłopaka pogoń za takie teksty. albo się "ubiera" albo może tylko pomacać. guma mu krzywdy nie zrobi a Ty masz prawo nie chcieć tabletek

Gość soni_ka
"możesz być w ciąży ale nie musisz. " Dzieki. To mi bardzo pomoglo.

Gość soni_ka
piszecie do mnie jakby na zlosc ze moge byc w ciazy z wpady a wy sie staracie i nic. Zmieniam ten portal. Pomylilam sie poprostu. Do widzenia

Trafiłaś na dobry portal, a właściwie jego część, tu są różne topiki, a babki piszą Ci tylko samą prawde bez żadnej uszczypliwości.Niestety ryzyko przy przerywanym jest duże,ale skoro test jest negatywny i robiłas go już po spodziewanym terminie okresu to duża szansa,że tym razem Ci się udało. A co do chłopaka-to niestety mało się z Tobą liczy, bo niestety pamiętaj -jak by co to TY BĘDZIESZ W CIĄŻY!

jesteś na forum antykoncepcja. jakiej pomocy się spodziewałaś? że ktoś za rękę potrzyma? no daruj. a sytuacja jest taka, że może jesteś w ciąży a może nie. nikt za to głowy nie da. na własne życzenie zresztą się w to wpakowałaś. obrażaj się dalej, na pewno to pomoże

Gość no kobieto
piszesz bzdury bardziej boisz się że tabletki rozwalą Ci wątrobę niż to że w młodym wieku zostaniesz matką ? no i jeszcze mając na kandydata na ojca egoistę ? zacznij o siebie dbać bo jak zajdziesz to on się na Ciebie wypnie poza tym nie zapominaj że ciąża to nie wszystko, koleś może Cię także czymś zarazić w razie jakby co to Ty będzi

Gość soni_ka
do "samasobie" sluchaj twoje gadanie ze "moglas byc odpowiedzailna" itp itd mam w nosie! pewnie jeszcze mi zyczysz zebym byla w ciazy! a poza tym chcialabym zeby na moj temat wypowiadaly sie osoby ktore mialy lub maja podobny problem. Bo takie osoby ktore chca miec dziecko a niestety im nie wychodzi prosze z gory aby nie komentowaly. Peace

Ja nie chcę mieć dziecka, napisałam Ci co myślę, wydaje mi się,że najlepszym wyjściem będzie zrobić jeszcze 1 test z 1 porannego moczu.A z chłopakiem porozmawiaj, nie powinien się tak zachowywać.Gdzie Ty jesteś w tym wszystkim?

nie pisałam, ze mogłaś być odpowiedzialna. tylko tyle, że wpędziłaś się w tą sytuację na własne życzenie o dziecko się nie staram, robię wszystko co możliwe żeby go nie mieć Twoja ewentualna ciąża lub jej brak nie obchodzą mnie bo jesteś dla mnie obca osobą. okres może się spóźniać z powodu nerwów, przeziębienia, choroby, ciąży.

Gość soni_ka
Wiem :( ale on mowi ze dlaczego to on ma sie zabezpieczac a nie ja? Wiec mu mowie jaki jest powod. Ale on mowi ze nigdy nie uprawial sex-u w gumkach. A mial kiedys dziewczyne przez 5lat. I nie ma sie czego obawiac. Ale mam teraz nauczke. Mam nadzieje ze w najblizszym czasie dostane okres i nigdy sie juz nie zgodze na przerywany! jezeli nie bedzie chcial zalozyc prezerwatywy to nie i koniec. (Test robilam wczoraj.)

Gość no kobieto
skoro robiłaś test ciążowy po terminie miesiączki to logiczne że w ciąży nie jesteś gdybyś była w ciąży to test by to wykrył bo wykrywa hormon który powstaje podczas implantacji zarodka zachowujesz się irracjonalnie: nie zabezpieczasz się, nie czytasz dokładnie ulotki do testu a potem zadajesz pytania na forum gdybyś czytała dokładnie ulotkę testu ciążowego znałabyś odpowiedzi na te pytania, gdybyś potrafiła myśleć samodzielnie nie słuchałabyś swojego chłopaka chyba nie wierzysz że on przejmuje odpowiedzialność za Ciebie i że w razie wpadki będzie martwił się razem z Tobą

Gość soni_ka
ale testy ciazowe nie daja 100% pewnosci!! nie wiedzielas o tym?

pewność daje test krwi. robisz w labolatorium, nie musi być rano. kosztuje ok 30 zł. pewny wynik masz na drugi dzień

Gość soni_ka
a poza tym to ze moj chlopak nie chcial zalozyc gumki nie znaczy ze jest jakims draniem i w razie w padki by mnie zostawil. Bo tez caly czas mysli o tym wspiera mnie i mowi ze w razie czego podola zadaniu. A sytuacja wyglada tak ze mieszkamy razem w Anglii.

Gość no kobieto
" Ale on mowi ze nigdy nie uprawial sex-u w gumkach. A mial kiedys dziewczyne przez 5lat" to że jego była nie zaszła w ciążę nie znaczy że on jest mistrzems tosunku przerywanego równie dobrze jego panna mogła w tajemnicy przed nim się zabezpieczać, mogła być w ogóle bezpłodna (mogła mieć zaburzenia owulacji, zaburzenia hormonalne, stany zapalne pochwy itp) tylko idiota nie znając wszystkich szczegółów wyciąga pochopne wnioski

Gość no kobieto
no to skoro tak wierzysz w odpowiedzialność swojego wybranka to co się tak boisz ? przecież zdałaś się na niego, pozwqalasz mu na seks bez zabezpieczenia, wierzysz że Cię nei zostawi bna lodzie bardziej wierzysz w sojego faceta niż wiarygodność testów ciążowych ? Twoja sprawa, ja wolałabym łykać pigułkę niż odwalać schizy co miesiac czy jestem czy nie jestem w ciąży.... co Ci to daje ? oszczędzacie na gumkach i tabsach a potem biegasz do apteki i robisz testy, tylko się oboje niepotrzebnie stresujecie

Gość soni_ka
nie chodzi o oszczedzanie!! co ty?? a poza tym moze juz skoncz bo widze ze zabardzo sie wczulas tylko jakos mi to nie ulatwia sprawy! Piszesz do mnie jakbym byla ci cos winna! jak do jakiejs szcezniary! gdybys stala na przeciwko mnie to moze jeszcze liscia bys mi strzelila?? heh Pani juz podziekujemy za pomoc!

Gość soni_ka
dostalam wlasnie haha :D:D:D

Gość krucafuks
"no kobieto co Ci to daje ? oszczędzacie na gumkach i tabsach a potem biegasz do apteki i robisz testy, tylko się oboje niepotrzebnie stresujecie" Mieszkaja w Anglii, tam antykoncepcja jest za darmo. Sama chodze raz na pol roku do Osrodka Planowania Rodziny i dostaje zapas pigulek + gumki, ktorych na dobra sprawe nie potrzebuje, wciskaja mi(mam stalego partnera od 7 lat) i badania na choroby weneryczne. Trzeba tylko chciec. Soni_ka masz mozliwosc dobrania sobie dowolnej metody, wliczajac implant. Mozesz zwyczjnie sie przesc i przedyskutowac z lekarzem dobranie odpowiedniego srodka antykoncepcyjnego np globulek jesli nie chcesz hormonow.

Gość biala galaretka
nie prawda cyasem jak sie robi po terminie miesiaczki test ciaza moze byc zbyt wczesna i test nie wykryl jej jeszcze!!!!!!!czasem wykrywa dopiero ciaze po tygodniu od terminu miesiaczki