Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mateo33

moja żona chce dać dzieciom rosyjskie imiona

Polecane posty

Gość mateo33

jest w 36tyg ciąży a więc pozostało niewiele czasu na ten temat, dziewczynka i chłopiec, no więc dla syna wymyśliła: Igor a dla dziewczynki Rusłana , jeszcze na imię dla syna to mógłbym się zgodzić ale Rusłana??? kto normalny daje tak dziecku na imię??? tylko mi się trafiła taka żona czy innym też??? jak ją odwieść od tego pomysłu, do niej nic nie dociera że to ruskie imię, że niespotykane w Polsce itp(mam 33 lata i nie znam żadnej Rusłany, nie mam nic do tego imienia tylko wolę rozsądne, POLSKIE imię)

Gość 1234567.......
Igor tak ale Rusłana cóż też mi się nie podoba może już zamiast tego Lena

Gość mateo33
no spróbuje, ona się szczególnie na tą rusłane uparła niestety, ja bym wolał np michał, adaś, tomek a i dla dziewczynek nie brakuje ładnych imion: weronika, amelia, dominika, paulina, ładnie brzmią i mozna je ładnie zdrobnić a rusłana i igor to jak zdrobnie, słyszałem że igora to mozna iguś(pasuje do Iga-damskiego imienia) ale mi się to nie widzi, a córkę jak?

Gość bleblebleblebleblebelbnel
Dajcie spokój z tą Leną !!!! Tyle tego imienia teraz, że masakra i co dziecko pójdzie do szkoly i będzie 15 dziewczynek w klasie o imieniu Lena :O No super :O

Gość dzi...
Julia, Zuzanna, Oliwia, Amelia, Nikola, Alicja, Ewa, Gabrysia Chłopiec: Jakub, Kacper, Michał, Filip, Piotr, Igor, Oskar

Gość Rusłana ładne
a że rosyjske? Wiekszosc imion, ktore nadaje sie w Polsce nie jest polskiego pochodzenia, ew te, ktore koncza sie na - slaw/a

Gość teraz co druga to Julia
:-(

moi rodzice umowili sie tak, ze mama wymysla imie dla chlopca, a tata dla corki zrobcie tak samo, tez masz cos do powiedzenia, w koncu to twoje dzieci tez

Gość mateo33
no ok, ale jak ta Rusłana brzmi??? mi się to imię kojarzy z rusałką i rózgą, tak jakoś od kiedy żona po raz pierwszy rzuciła to imie, leny nie chce, też ruskie i bardzo pospolite, gdy córka podrośnie to bedzie w klasie pewnie z 5 dziewczynek o tym imieniu(tak jak kiedyś był boom na imię ania, teraz w szkole ma to imię w klasie po 2-4 do max 5 dziewczyn0

Gość Rusłana kojarzy mi sie z
ruchanną :o

Gość absolutnie NIE
pójdziesz do urzędu stanu cywilnego zgłosić urodzenie dziecka to nadasz po swojemu i będzie po zawodach, dla osłody daj na drugie imę takie jak podoba się żonie i cześć! a swoją drogą ja z mężem ustaliliśmy sobie, że nadamy takie imiona dzieciom, na które obydwoje się zgodzimy- tzn. będą nam się podobać

Gość Rusłan i Ludmiła
na takiej operze bylismy z klasą w liceum

Gość major1
Jak chce być oryginalna, to niech nazwie córkę Ewa, Krystyna, Jolanta, Eleonora, Helena. Założę się, że niewiele będzie w przedszkolu i klasie

Gość już lepiej Rusłana
a nie Jolanta:P Helenek w przedszkolu też jest dużo

Gość dajcie jej RUCHANA

Gość Z imieniem Lena chyba kpicie
W calym Krakowie moze znajdzie sie z 10-15dziewczynek o imieniu Lena,wiec nie wiem kto tak madrze wymyslil,ze jest bardzo popularne i w przedszkolu na to imie 15 dziewczynek sie obroci..Z moja cora do przedszkola nie chodzi ZADNA Lena,wiec nie wydziwiajcie..Pelno jest Amelek,Julek,Ani,Weronik.Klaudii i Wiktorii..Lenek??Nie znam zadnej z przedszkola moje cory,za to na calym osiedlu jest JEDYNA dziewczynka o takim imieniu..I nie ma najmniejszego problemu w piaskownicy,bo na to imie TYLKO jedna dziewczynka reaguje..Pewnie tamta osoba powyzej proponowalaby jakas kolejna Kasie albo Madzie( zaznaczam do oburzonych,ze nie mam NIC przeciw tym imionom,jednak wszedzie ich pelno!) A co do Ruslany to...moze i ladne imie na Wschodzie,ale tu-u nas,gdzie nie ma tolerancji raczej ciezko bedzie sie dziecku przywyzyczaic do tak rzadkiego u nas imienia...Co do Igora to nawet fajne:)

Mnie rodzice chcieli dać na imię Taida :O. Na szczęście brat stanął w mojej obronie, bo nigdy bym im tego nie wybaczyła :O

Gość ja mialam sie nazywac Teresa
::O:O ale dobrze ze babcia stanela w obronie i mam na imie Ewa :D

Amelia, Oliwia, Gabrysia?? Chyba sobie żartujecie. To już bym wolała nazywać się Rusłana. Wszystko jak widać jest kwestią gustu.

Gość Najczesciej wystepujace imiona
rok 2009:Julia Maja Zuzanna Wiktoria Oliwia Natalia Amelia rok 2008 Julia Wiktoria Zuzanna Maja Oliwia Natalia Amelia TYCH IMION JEST PELNO W PIASKOWNICACH I PRZEDSZKOLACH WIEC TYCH NIE POLECAM-CHOC SA LADNE (NIEKTORE Z NICH).POZDR

Ja jestem Maja i jestem jedną z chyba 3 Maj w całej szkole. No ale to liceum, a nie przedszkole :)

Gość MATEO33 A MOZE
daj corce na imie tak,jak mial na imie twoja pierwsza prawdziwa milosc..bo widac,ze ZADNE imie ci nie pasuje-jakiekolwiek by ci forumowicze proponowali..ty juz chyba masz jakies na tapecie,a piszesz i zadajesz pytanie po to,by zaraz rogorzala goraczka na forum.Ze to imie to nie bo pospolite,tamto nie,bo brzydkie,jeszczze inne nie,bo cos tam..Mnie na przyklad NIEZIEMSKO podoba sie imie,ktore wymieniles,ale nie bede pisac ktore,bo zaraz znajdziesz jakis chory punkt zaczepienia.A to,ze teraz jest pelno dziewczynek o takim czy takim imieniu nie znaczy,ze za rok,dwa czy trzy tez ich pelno nie bedzie,wiec zastanow sie.Pozdr