zagubiona87 0 Napisano Wrzesień 17, 2009 Witam... (nie wiem czy tu też są jakies przepisy odnosnie powitalni, jesli tak to z gory przepraszam za nieprzestrzeganie zasad) W sumie to nawet nie wiem od czego zacząć, tyle tego jest :( Mój problem polega na tym, że 17.08.09r. do 06.09.09r. brałam Dianę (pierwsze opakowanie), ginekolog zmienił mi tabletki na Logest nie informując, że ma nie robić 7 dniowej przerwy !! Standardowo zrobiłam 7 dniową przerwę i 14.09.09r. zaczęłam brać Logest, 16.09.09 czyli w 3 dniu brania tabletki kochałam się z moim narzeczonym (skończył we mnie). Dziś weszłam na internet i włosy stanęły mi dęba po tym jak przeczytałam, że przy zmianie tabletek z mocniejszych na słabsze nie zachowuje się przerwy 7 dniowej, a jesli juz to stosuje sie dodatkowe zabezpieczenie :( :( W dniu dzisiejszym prawdopodobnie zaczęły mi się dni płodne, pobolewają mnie jajniki, jestem osowiała, lekko senna. Jakie jest prawdopodobieństwo, że zajdę w ciążę ?? Możliwe są objawy jajeczkowania przy braniu tabletek anty ?? A może te bóle są skutkiem zmiany tabletek ?? Bardzo bym prosiła o szybką odpowiedz :(( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
damn 0 Napisano Wrzesień 17, 2009 biore logest od 1,5 roku i przy kazdych 7 dniach przerwy na tzw okres mam identyczne bole menstruacyjne jak te przy miesiaczce bez brania tabletek. kiedy tylko minie odpowiedni czas zrob sobie dla pewnosci test zeby sie nie stresowac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zagubiona87 0 Napisano Wrzesień 20, 2009 Dziękuję, że chociaż Ty mi odp. :( nie zrobiłam testu, ponieważ od dwóch dni mam lekkie plamienia, więc może mój stres był bez podstaw. Może to wszystko przez tą zmianę tabletek ?? Nie wiem na Diane tak nie reagowałam jak na ten Logest :( hmm... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zagubiona87 0 Napisano Wrzesień 23, 2009 Nikt mi nie odp :( Coraz bardziej jestem zaniepokojona, czasem są dni że mnie nie bolą jajniki, a czasem bolą cholernie :( i do tego ta biała wydzielina :( Poszła bym do lekarza gdybym miała na to czas ale niestety praca na to nie pozwala tym bardziej, że kierownikiem jest moja mama (a nie bardzo chce żeby o czymkolwiek się dowiedziała - zacznie panikować ze przed ślubem, że studia, a przecież nie musi to świadczyć o ciąży a o jakimś zapaleniu, prawda ?) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach