Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aleCii

I co tu zrobić..

Polecane posty

Gość aleCii

Mam 22 lata , średnie z maturą , od niespełna roku wraz z mym R. mieszkam w UK . Jesteśmy razem ponad 3 lata , od około półtorej mieszkamy razem . NIe mamy swojego mieszkania , własnego samochodu , nie zwiedziliśmy świata , ale mamy siebie . Mieszkamy z moją mamą na którą zawsze możemy liczyć. No i tu się zaczyna .. Od pewnego czasu chodzi mi tylko jedna myśl . Chce mieć dziecko .. Od tego czasu , wszedzie widze dzieci , dziecięce ciuszki , wózki i kobiety w ciąży. Chyba mój instynkt macierzyński szaleje .. Ale wiem że dziecko to ogromna odpowiedzialność na całe życie i jak dobrze się nad tym zastanowie to tu czar pryska .. Boje się , że nie dam sobie rady , że nie będę mogla zapewnić temu dziecku wszystkiego co potrzebne . NIe wiem czy to odpowiedni moment? Moze4 powinnam isc jescze sie kształcic , poczekac az R. bedzie mial lepszą prace? Az odlożę cos na konto ? Az zwiedzę trochę świata ? Sama już nie wiem .. Niby mam przy sobie osoby , które mnie kochają i zawsze mi pomogą , ale mimo tego i tak jestem przerażona .. CZasem sie czuję jakbym miała rozdwojenie jaźni :D

Gość prof miodzik
"półtorej" czego? ;O

Gość ja tez tak mialam z jednej
strony chcialabym dziecko a z drugiej nie. Jestem w takim samym wieku co ty i takze mieszkam w uk:) po pewnym czasie to przejdzie, pomyslalm jestem mloda, musze pozwiedzac troche swiata ,a nie przesiedziec cala mlodosc zmieniajac pieluchy bo gdy pojawia sie dziecko sa takze wielkie obowiazki. nieeeee to nie dla mnie przynajmniej nie teraz:)

Gość AleCiii
Półtorej roku mieszkamy razem . Troche w Polsce , teraz tutaj .. Też mam nadzieję że mi przejdzie ale z drugiej strony czy to nie najlepszy moment ? Wszyscy mówią że na dziecko to zawsze jest za wcześnie i nigdy nie ma się wystarczająco kasy .. Aaaaa ja sama nie wiem już .. :P