Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wszechswiatowa

Jak sie zabezpieczac w czasie przerwy miedzy pigulkami?

Polecane posty

Gość wszechswiatowa

Po poltora roku brania tabletek, moj ginekolog uznal, ze trzeba zrobic przerwe. Do tej pory nie balam sie uprawiac seksu, bo wiedziala ze pigulki sa praktycznie w 100% zabezpieczajace, ale mimo wszystko zawsze byla dodatkowo prezerwatywa. A teraz, bede sie bala wpadki, i nawet mysle by zrezygnowac z seksu na czas tej przerwy, tyle ze moj facet chyba tego nie wytrzyma. A ja sie po prostu boje ciazy:/

Gość samosiaa23
wcale Ci się nie dziwię , tez strasznie bym się bała. Prezerwatywa +przerywany +globulki- mysle ze bedzie ok

podobno do 3 miesiecy po odstawieniu pigulek ryzyko zajscia w ciaze jest wieksze wiec moze faktycznie pomyslcie o jakiejs czasowej abstynencji skoro gumki to dla ciebie zbyt male zabezpieczenie. swoja droga, spytaj chlopaka czy zajmie sie dzieckiem w razie czego, skoro ma taka chcice.

Gość dlatego ja nie przerwałam
dlatego ja robię przerwę 3 miesiące, ale raz na 5 lat w czasie przerwy używamy prezerwatyw + dodatkowo kalendarzyk, obserwacja śluzu itp. A i od razu poprosiłam o receptę na Escapelle na wypadek gdyby gumka pękła czy coś.