Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiula.

Dziwne napady . Przeczytajcie!

Polecane posty

Gość Kasiula.

Mam pewien problem. Którego w żadnym stopniu nie potrafię zrozumieć,dlatego zwracam się do Was o pomoc. Mam 15 lat. Już kiedyś miałam takie napady w stylu lękowych, ale to jednak nie to. Trzęsły mi się ręce, i nie wiedziałam nawet skąd to się bierze. Wczoraj jak i dzisiaj, miałam taki napad na lekcji. Nagle serce zaczęło mi mocno bić, jak by chciało wyskoczyć, a cała się trzęsłam.W tym też momencie pani poprosiła o przeczytanie tekstu, przez chwilę jąkałam się, a potem poprosiłam o wyjścia do toalety. Przeszło dopiero po chwili.. Jednak przez dłuższy czas czułam się dość dziwnie. To samo miałam wczoraj, ale to było do opanowania.To coś w rodzaju, llęku ale nie psychicznego tylko fizycznego.Przecież nie miałam się czego bać. Dodam że jakiś czas temu miewałam silne kilkusekundowe, a nawet minutowe kłucia w żebrach, pod sercem... nie wiem czy to może mieć ze sobą związek. Nie żebym była jakimś hipochondrykiem.;P Odwiedzam lekarza `od święta`. Ale chciałabym wiedzieć czy to może być coś poważniejszego.;P

Gość gruszkakula
Powinnaś udać się do lekarza. Prawdopodobnie skieruje Cię (a przynajmniej powinien) na badania hormonów tarczycy, aby wykluczyć jej nadczynność, która może się tak objawiać. Ale bardziej prawdopodobne, że to nerwica - ataki paniki. Po wykluczeniu przyczyn organicznych, lekarz powinien dać Ci skierowanie do psychologa.