Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NieWiemJakNieWiemGdzie

Ciąża dzień po okresie???

Polecane posty

Witam mam taki problem: zabawiałem (paluskzi świntuszki itp.:)) się z dziewczyną na końcu okresu (ostatni dzień) już nie było krwi zbyt wiele... Wręcz prawie nic. Robiłem jej dobrze potocznie mówiąc minetkę i wsadziłem jej palucha do pochwy na około 2cm... Na paluchu mogło być trochę tego płynu, który pojawia się podczas pieszczot na czubku penisa. Wieczorem i następnego dnia na majtkach dziewczyny pojawiły się takie jakby to powiedzieć brązowawe plamy krwi. Czy może być w ciąży? Moim zdaniem to nierealne przecież owulacja występuje w środku cyklu a nie zaraz po okresie... Sam nie wiem co o tym myśleć cały czas przewija mi się myśl w głowie "czy to możliwe!?". Proszę o wypowiedzenie się na ten temat, dodam tylko że okresy ma regularne. Robiliśmy też test owulacyjny. Jeden pasek (T) był trochę słabszej barwy niż pasek C, który był wyraźny i ciemny. Dziękuje i pozdrawiam.

Gość gryczka
Dziecko, do nauki! Odpowiadając na Twoje pytanie - owulacja przy krótkim cyklu może wystąpić nawet pod sam koniec okresu. Ale jakikolwiek objaw ciąży następnego dnia po stosunku jest FIZYCZNIE NIEMOŻLIWY. Plamienie, które zaobserwowaliście prawdopodobnie zostało wywołane mechanicznym "podrażnieniem", wyciekła szybciej resztka po okresie. Robienie jednego testu owulacyjnego trochę mija się z celem.

Okres ma regularny tak jak już mówiłem (28 dni). Jakie mechaniczne podrażnienie??? To jest dopiero fizycznie niemożliwe ponieważ wsadziłem jej palca na 2cm a nie na 20cm... A możesz powiedzieć jak to możliwe że owulacja występuje pod koniec cyklu? Przecież podczas okresu sciana macicy się złuszcza i jeżeli doszłoby do do zapłodnienia komórki jajowej to płód nie ma warunków do rozwoju!

Gość aaswsw
w ciąze mozna zajsc podczas okresu. chodzisz do podstawówki czy co....

Gość gryczka
Owszem, mogę powiedzieć. Ale najpierw - do podrażnienia może dojść na każdej głębokości. Poza tym, jeśli miała orgazm, skurcze macicy mogły spowodować wydalenie większej ilości zabarwionego krwią śluzu, niż normalnie by się wydobywał. Mylisz pojęcia niestety, masz na myśli chyba owulację pod koniec miesiączki, nie pod koniec cyklu. Jeśli cykle ma 28 dni, to okres płodny podczas krwawienia jest bardzo mało prawdopodobna, zdarza się tak raczej przy bardzo krótkich cyklach, powiedzmy 24 dni. Owulacja występuje 12-14 dni przed kolejnym krwawieniem, zatem w cyklu 24-dniowym może wystąpić nawet w 10 dniu cyklu. Fakt, zwykle jest to już po miesiączce, ale okres płodny rozpoczyna się nawet 5 dni przed uwolnieniem jajeczka (bo tyle mogą przeżyć w macicy plemniki). Zaś jajeczkowanie nie jest jednoznaczne z zapłodnieniem, a przede wszystkim - z zagnieżdżeniem zarodka. Od zapłodnienia, do zagnieżdżenia upływa około tygodnia, czyli jest już po miesiączce i zarodek nie zostaje wydalony ze złuszczającą się błoną. Jeśli jeszcze czegoś nie rozumiesz, zajrzyj do podręcznika do biologii, zamiast się zabawiać :-o

Gość gryczka
W zasadzie w pierwszym tygodniu od stosunku nie ma sensu mówić jeszcze o ciąży, dlatego jakiekolwiek objawy na drugi dzień są niemożliwe.