Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojeeeeeeesssie

i jak myslalam... to ciaza obumarla!!!!

Polecane posty

Gość bojeeeeeeesssie

dzwonilam do ginekologa, jestem w 5 tyg nagle brak objawow ciąży,a wczesniej je mialam!!!!! jade do szpitala bo to ciaza obumarla!!!! czulam to ze tak bedzie!!!! wczoraj zaczely mnie bolec piersi i ucieszylam sie ze objawy znowu wracaja a dzis to samo!!!! no oczywiscie wizyta praywatna byla i skierowanko do szpitala!!! moze sie pomylila da sie odratowac.ile mnie tam beda trzymac w szpitalu? kiedy znowu moge/ /s/ie starac ?

Gość no pewnie poczekaj
jeszcze tydzien lub dwa - byc moze zaroek jest za maly dlatego go nie wdac . nie wiem po co wy tak wczesniej chodzicie do lekarza na to usg - ja bylam dopiero w 9 tc i lekarz zrobl mi pierwsze usg genetyczne w 12 tc !

Pamiętam jak się wczoraj martwiłaś... Na tak wczesnym etapie to nawet nie mówi się jeszcze o obumarłej ciąży ale nadal o ciązy biochemicznej. Jeżeli naprawdę 'obumarła' tak jak ci powiedziała lekarka to powinnaś dostać okres w przeciągu kilku dni i nie potrzeba żadnych wizyty w szpitalu. I wtedy możesz się starać już od następnego cyklu. Do szpiatala na czyszczenie maciciy jedzie się zazwyczaj powyżej 6-7 tygodnia po samoistnym poronieniu albo kiedy w macicy jest wyraźne duże jajo płodowe które jest albo puste albo nie rozwija się w nim zarodek. Wtedy trzaba czekać 3 miesiące zanim ponownie zaczniesz starać się o dziecko. Ja myślę że jeszcze powinnać poczekac i nic nie jest przesądzone. A na jakiej podstawie lekarz stwierdził w 5 tygodniu że ciąża się nie rozwija??????

Gość wlasnie na jakiej
podstaewie Ci tak lekarz powiedzial???? przeciez to za wczesnie zeby cokolwiek stwierdzic!!!!

Gość na takiej ze to klamliwa prow
okacja "skierowanko" heheheh

Gość bojeeeeeeesssie
w poniedzialek jestem umowiona z innym lekarzem,dzwonilam do kolezanek ktore są mamami, są plotki że lekarka nie jest dobra, dwa razy byla podawana do sądu ze zle prowadzi ciąze!!!! nie pojade do szpitala,jestem spokojniejsza!!! w ponuiedzialek inny lekarz powie mi co robic,tez prywatnie, ten lekarz powiedzial mi ze wlasnie to jeszcze za wczesniej stwierdzac!!!! jestem oburzona!!!! ale mimo to martwie sie,bo nadal nic nie czuje!!!! powiedzcie co to za lekarze sa dzisiaj!!!!moze to ze to stara panna i nigdy nie mogla miec dzieci!!!!

A napisz na jakiej podstawie ona stwierdziła tą obumarłą ciążę? Tylko na takiej że nie ma objawów????

Gość noszszsz
kurwa mać przestan sie drzec tymi wykrzyknikami, histeryczko...

Gość daj spokój z lekarka
Moja lekarka na rejonie w 2 m-cu u mnie ciązy nie widziała:o Idz prywatnie w poniedziałek, albo jedz do szpitala...Słowa Twojej lekarki nie są wyrokiem🌼

Gość bojeeeeeeesssie
niewiem na jakiej podstawie,zbadała mnie i dała mi skierowanie do szpitala, ja sie zapytałam czy to może być icąża obumarła....a ona prawdopodobnie tak. no i koniec tematu,w poniedzialek inny lekarz to stwierdzi

hej u mnie jest najprawdopos=dobniej 5 tc jak dzwonilam do gina to mi powiedziala ze nie ma sensu teraz id-sc na badanie bo i tak jest za wczesniej zeby cokolwiek zobaczyc... nie martw sie jest za wczesnie zeby stwierdzic czy to obumarla ciaza..... mozliwe ze twoj organizm tak akurat reaguje na ciaze, ze objawy znikaja, tak jak dziewczyty radza idz do innego lekarza..... nie mow mu co ci powiedzieli wczesniej...... bo bedzie szukal dziory w calym..... idz na badanie i zobacz co ci powie...... ja lekarzem nie jestem ale dalej mi sie wydaje ze jest za wszesnie zbey okreslic czy to ciaza obumarla czy nie....

Gość 8507
Ja miałam ciążę obumarła. Lekarz na jednym USG zobaczył, że zarodek jest za mały do określonego tygodnia ciąży. Kazał mi przyjść za tydzień, by sprawdzić czy zarodek się rozwija. Niestety, nic nie urósł. Na tej podstawie stwierdził, że ciąża obumarła, ale kazał mi jeszcze zrobić HCG i iść na konsultację do innego lekarza, żeby na innym sprzęcie zrobił USG i potwierdził, bądź wykluczył jego diagnozę. Niestety u mnie diagnoza się potwierdziła. Nie rozumie, jak na podstawie jednej wizyty i to w tak wczesnej ciąży można powiedzieć, że jest obumarła.

mojej przyjaciółce też tak zdiagnozowali. tylko jeszcze dla potwierdzenia lekarz kazał poczekać. okazało się że jednak jest ok. i teraz walczy z ząbkowaniem ;)

Gość ta lekarka to jakaś dziwna
W piatym tygodniu na podstawie badania lekarskiego nie można nawet stwierdzić obecności ciąży a co dopiero przewidzieć czy ciąża się rozwija czy nie!!!! To czy ciąża się rozwija można zobaczyć na USG (od około 6 -7 tygodnia) i na podstawie wyników z krwi (poziom przyrostu hormonu HCG). Tak jak ktoś napisał wyżej - jeżeli ciążą obumiera w 5 tygodniu zazwyczaj po prostu dostaje się okres i najczęściej mówi się o ciąży biochemicznej. Dopóki nie plamisz i nie byłaś na USG nie masz żadnych dowodów na to że nie jesteś w normalnej zdrowej ciąży. Trzymam kciuki.

Gość Anaden
Witam temat troche stary ale chcialam sie z wami podzielic co mi sie przydazylo. Mieszkam w tej chwili w Niemczech ale z racji tego ze nie bardzo znam pojecia medyczne po niemiecku znalazlam panie Ginekolog ktora mowi po Polski. Po 2 miesiecznym braku miesiaczki zrobilam test ciazowy byl Pozytywny wiec umowilam sie na wizyte do lekarza. Panie doktor zbada i stwierdzila ze powinnam byc w 9 tc ale zarodek wyglada na 6tc czyli o 3tyg. mlodszy niz powinnien i stwierdzila ze ciaza przestala rosnac ( jak mogla stwierdzic ze przestala skoro nie widziala jej tydzien temu jaka byla) i ze nie widzii serca. wyslala mnie do szpitala na przebadanie i ewentualne usunieci. Udalam sie tam gdzie bardzo mloda pani doktor stwierdzila to samo i ze dla niej jest jasne ze nie urodze tego dziecka. Nie zgodzilam sie na zabieg bo nie mam zadnych plamien krwawien ani jakis innych objawow ktore by na to wskazywaly. Piersi mam caly czas obolale pobolewa mnie brzuch i mam mdlosci czyli caly czas prawidlowe objawy ciazowe. dodam jeszcze ze z pierwszym dzieckiem mialam podobnie wedlug miesiaczki powinnam byc 11-12 tc a wg USG wyszedl 8-9tc ( dodam zy coreczka urodzila sie zdrowa) o czym oczywiscie poinformowalam pania doktor ale ona od razu na usuniecie nawet nie poczekala tygodnia zeby sprawdzic co sie wydarzy.Mam poprostu opoznione owulacje. Zrobilam wiec termin u innego lekarza i poczekam 2 tyg. Objawy ciazowe nadal sie utrzymuja wiec pytam dlaczego lekarze popelniaja takie bledy i spisuja dzieciatka na straty i stresuja przyszle mamy

Gość gość
Ale przeciez w 5tc jeszcze wcale nie widac zarodka. Moze byc ewentualnie puste jajo plodowe a nie ciaza obumarla