Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patrice23

zupka dla 2 latka...

Polecane posty

Gość patrice23

Mam mały problem. Do następnego miesiąca zostało mi może z 20 zł. Samotnie wychowuje dwoje dzieci. I tu moje pytanie...od koleżanki dostałam kilka torebek zupek w proszku. Nawet je teraz reklamuja Winiary z błonnikiem. Ja mam pomidorową i cukiniową. Czy mogę dać je 2 i 3 latkowi?? Nie zaszkodzi im?? Ja już jadłam i są bardzo smaczne, ale mam obawy tylko z jednej strony dzieci mają być głodne? Doradżcie coś prosze....Patrycja

Gość egeszegee
wspolczuje... chemia to jest ale jak maja byc glodne to dobre i to nie masz skad pozyczyc kasy?

Gość wiesz.. ja nie mam jeszcze
dzieci, ale wydaje mi sie, ze to nie najlepszy pomysl. a moze zrob golabkow albo pierogow albo bigosu (ale to chyba drogie jest) i bedzie miala zapas na kilka dni. i moze nagotuj normalnej zupy ale wiecej, nawet zalewajki, ktora jst bardzo zdrowa. nie wiem co ci doradzic, wspolczuje sytuacji i sciskam

Gość patrice23
Może w poniedziałek uda mi się coś pożyczyć, ale teraz jest sobota i serce mi sie kraja jak widze, że moje dzieci są głodne. A co do tych zupek to na torebce napisane jest, że są bez konserwantów. Ale czy można temu wierzyć?

Gość bigos dla
dwulatka?

nie mam dzieci wiec nie wiem jak karmic... podaje pomysly co mozna ugotowac taniej i wiecej, aby na dluzej bylo.. chce jakos pomoc..

Gość egeszegee
bigos odpada sprobuj sama moze rosol zrobic tani jest

rosol dobry pomysl, potem mozna pomodorowke, moze kup wiecej ziemniakow i zrob leniuchy. jesli mozna dac 2latkowi. ja rzucam pomyslami, ty decyduj co sie dziecku nadaje..

Gość uppppppppppppp
naprawdę spółczuje a może naleśniki? to nie drohie bo mąke i jajka każdy ma i mleko chyba że nie to wersja mniej smacz ale też sama mąka i woda

Gość Patrice23
Wiem, że mogę coś sama ugotować, bo za te 20 zł coś kupie. Ale pytałam o te właśnie zupki. Dostałam je, więc nie musiałabym już wydawać pieniędzy na zupę tylko na coś innego np. na śniadanie.

Gość uppppppppppppp
o właśnie albo kup ziemniaki i placki ziemniaczane zrób też nie drogo, albo proś rodziców o pomoc

Gość zupki zjedz sama
a dzieciom zupy mlecznej ugotuj

Gość upupupupupupupupupupupupupupup
moim zdaniem śmiało możesz im dać

juz lepiej ugotuj pomiodorówke kup korpus ( OK 2-3 ZL) marchewka i pietruszka ok 2 zl koncentrat 1 zł no i makaron ok 2 zł sa przecież skelepy jak biedronka czy netto lub lidl tam kupisz tanie produkty \

Gość uppppppppppppp
myszka83 widzę że syn ma takie imie i z ciekawosci apytam wolacie na niego Benek?

Gość Nathalie14
to mój pies się lepiek odzywia spółczuje

Gość Akkau
Juz lepiej ziemniaki z jajkiem. Jajka można na sztuki kupić a ziemniaki nie są drogie

Gość Nathalie14
ziemniaki z jajkiem? to nie starczy jej do końca te 20 dychy

Gość Nathalie14
mam rade dla autorki zeby to co zostaje jej na jedzenie rozplanowala co za ile i kiedy jak podasz ile n jedzenie przeznaczasz to w ciagu godzinki moge ci rozłozyc to wszytsko i ulozyc jadlospis :) lubie robic takie rzeczy cwiczy sie w yedy matme i nie tylko:)

Gość egeszegee
czego by nie ugotowala to jej 20 zl nie starczy dla 3 osob na 12 dni :(

Gość no nie moge czytac
takich topików...nie ma dla dzieci na jedzenie...serce mi sie kraje:(...w jakim miescie mieszkasz?...moze mozna ci jakos pomóc?....jakas paczke wysłać....podaj maila do siebie

Gość a na internet
kase masz?

Gość a na komputer i
internet masz kase a dziecku na jedzenie NIE?!!!!!!!!no szlak mnie zaraz trafi!!!!!podaj adres to ci wysle paczke zywnosciowa!!!!!