Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kszksz

I CO TERAZ ? / tabletki, pomóżcie!

Polecane posty

Gość kszksz

mam taki mały,duży problem związany z tabletkami... zaczęłam je dopiero co zażywać , jestem przy 2 opakowaniu dzisiaj powinnam wziąć ostatnia tabletkę. Ale jest mały problem :/ otóż niby mam je brać o 20 , taką sobie ustaliłam porę przyjmowania. ale zawsze jest tak że biorę o innej porze, raz o 19:30 a raz o 24 czy nawet po północy. Ale nigdy nie przekroczyło 12 godzin. są to odstępy około 5 godzinne najwiecej, czasami dwie godziny... moje 1 pytanie : czy takie zażywanie tabletek zachowuje antykoncepcje?? niby nie przekroczyłam tych 12 godzin no ale wiadomo..takie poślizgi zdarzają mi sie dość często;/ w sobotę wezmę o 24 a w pon o 20... 2 problem.Sobota miałam o 20 wziąć przed ostatnią tabletkę, wyszłam z domu i jej zapomniałam, miałam wziąć jak wrócę czyli koło pierwszej w nocy. weszłam do pokoju i zapomniałam;/ no zasnełam! ;/ budziłam się dzisiaj, było za 10 ósma. czyli stw ze zostało mi dziesięć minut;/ taki głupi odruch i ja szybko łyknęłam ;/ teraz została jeszcze ostatnia która powinnam wziasc o 20 dzisiejszego dnia... chyba popełniłam bład, bo przeczytałam ze powinnam nie robic przerwy i takie tam inne. a ja ja polknelam;/ i co teraz robic! najgorsze jest to ze jest niedziela i na dzisiaj mam ostatnią tabletkę, a w pon o 7 wyjeżdżam na wycieczkę trzydniową i dopiero w czwartek najwcześniej mogłabym mieć tabletki... a czytałam ze miałabym nie robić przerwy tylko od razu następne opakowanie. spr numer trzy.... jak np w piątek biorę przypuśćmy o 20....a w sobote zapomniałam wziasc o 20... i wzielam w niedziele o 7:50 ;/ w ogole to 10 minut ma jakiekolwiek znaczenie? czy juz mogliła ? a jakbym np wziełam w piątek o 24... w sobote bym zapomnialam wziasc o 20... a wzielabym w niedziele o 7:50 to "niby" zostaje jeszcze 4 godziny ? tak to sie jakos przelicza? wysie bardziej znacie!! proszę o pomoc! co teraz robić ;/ łyknełam ją tak z głup[oty nie pomysllam ze to 10 minut i zeby lepiej jej nie rbac.

Gość kolenieczka
a gdzie jakakolwiek odpowiedzialnosc? ja biore od kilku lat i jakos potrafie je brac regularnie wystarczy sobie ustawic alarm w telefonie.Pewnosc i skutecznosc daje regularne stosowanie.

Gość kszksz
wiem :/ po prostu trudno mi się przzwyczaić... ale proszę o odp na moje pytanie :(? wiem że 12 godzin...ale mi tu chodzi o te 10 minut :/ jak to w ogóle liczyć? no i taka sytuacja piątek godzina 21:30 biorę tabletkę sobota powinnam wziąść o 20 - ale zapominam. niedziela biorę o 7:50 ? wtedy mam liczyc do 20 kiedy zazwyczaj biorę tabletki czy do 21:30 kiedy wziełam poprzednia?

Gość kolenieczka
te 10 minut nie robi zadnej roznicy juz,to tak jakbys juz przekroczyla te 12 godzin,organizm na minutach az tak sie nie zna uwierz dla niego to 12 godzin