Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madeline19

pominieta jedna tabl.w 2 tyg. i ciaza...

Polecane posty

hej, prosze o pomoc kogos doswiadczonego. zapomnialam przyjac 14 tabletke anty (Yasmin) i wzielam ja 13.5 godz.po czasie. Sytuacja wyglada mniej wiecej tak: ok.16 kochalam sie z chlopakiem ( powinna dzialac tabl. z dnia 13) , ok.18 powinnam wziac 14.tabletke, jednak jakims cudem pierwszy raz od ponad pol roku zapomnialam ja zazyc. przypomnialo mi sie dnia 15 o godz.7.30 czyli 13,5 godz.po czasie. zapomniana tabletke przyjelam od razu po przebudzeniu i nastepne kontynuowalam o normalnej porze. po tej ''wpadce'' spalam z chlopakiem dopiero w poniedzialek ( nie zabezpieczalam sie) . tabletek nie biore od minionego czwartku, bo mam 7 dni przerwy , okresu nie mam, mam objawy zwiastujace okres... ( bolace i obrzmiale piersi, jajniki, podbrzusze) juz od kilku dni. dzis planowo powinnam dostac okres, chociaz cykle mam nieregularne. jak myslicie jakie jest w moim przypadku prawdopodobienstwo zajscia w ciaze? obecnie mam ''sucho'' albo czasem troszke bialego sluzu wystapi... mam sie martwic? nie wiem czy jest sens robic juz test. prosze o pomoc, bo nerwy mnie zjedza... pozdrawiam i milej niedzieli. M.

Gość ulala***
A powinnas juz mnie teraz okres?? Tzn czy w tamtym miesiacu juz byl?? Jesli tak to zrob test dla pewnosci

Gość gorzej jeśli byś zapomniała
tabletki w 1 lub 3 tygodniu, wtedy jest ryzyko ciąży. Jeśli w 2 tygodniu, to nie ma się czego obawiać.

dziewczynki, dziekuje za wypowiedzenie sie. otoz po skonczeniu pisania tego ost.posta dostalam regularnie miesiaczke. coz za piekne uczucie ;) na razie jest skapa, ale mam nadzieje,ze jak zwykle jutro wszystko sie rozkreci. dobrze,ze juz nie musze sie martwic. jutro zaczynam pierwsza w swoim zyciu prace a od pazdziernika studia na moim wymarzonym kierunku. przed zajsciem w ciaze chcialabym sie ustatkowac i zawodowo i prywatnie, wiec teraz dzidzia bylaby nie zbyt wskazana. a co do przyjmowania tabletek - przez pol roku bralam regularnie co do minuty, raz wzielam po 13,5 godz. zdecydowanie stwierdzam,ze przydalo mi sie takie doswiadczenie.warto tego pilnowac. w ostatnim miesiacu nie mialam ustawionej przypominajki i dlatego zapomnialam. po tym zdarzeniu, ja mam 2 alarmy i chlopak rowniez sobie ustawil. lubie jak pokazuje mi,ze jest 18 ;) warto miec odpowiedzialnego chlopaka. pozdrawiam dziewczynki.

hej, ja mam podobny problem ale... : rozpoczęłam nowy blister w sobotę, a w poniedziałek zapomniałam wziąć tabletki... (współżyłam ostatni raz w sobotę rano) kapnęłam się dopiero dziś ale niestety minęło już 12h a dokładniej 13-14. Na opakowaniu moich tabletek jest napisane, że jest się przekroczy 12h i się współżyło do tygodnia wcześniej od pominięcia tabletki to trzeba się zgłosić do lekarza jeśli nie to wziąć tabletkę i zabezpieczać się przez następny tydzień... ja raczej nie planuje iść do lekarza bo uważam, że prawdopodobieństwo jest nikłe ale wole się poradzić was (może jednak konieczne jest udanie się do lekarza)... może byłyście z takim przypadkiem u lekarza albo coś wiecie na ten temat więcej ode mnie... z góry dziękuję za odpowiedzi.