Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość górska natura

siatki centylowe o co chodzi? nic nie kumam

Polecane posty

Gość górska natura
chlopiec urodzony po 37tc teraz wazy 7,100 mierzy 66cm

Gość znudzona i samotna
Twoje dziecko rozwija się prawidłowo, cały czas swoją wagę utrzymuje w okolicach 50 centyla, tzn. że połowa dzieci w jego wieku jest od niego cięższa, a druga połowa lżejsza, czyli jest średniakiem;-) Chodzi o to, aby dziecko cały czas oscylowało właśnie w okół tego 50 centyla, jak gwałtownie spadnie z siatki, to moze być niepokojące, oczywiście jak go dobrze odkarmisz, to moze piąć się w górę i osiągnąć np. 75 centyl, co będzie znaczyło, że cięższych od niego jest tylko 25 % dzieci w jego wieku, za to lżejszych własnie 75%. No cóż, miejmy nadzieję, ze w skrajności nie popadnie i z siatki nie spadnie poza granice.

Gość górska natura
dziekuje ci bardzo za wytlumaczenie jak chlop krowie na rowie bo wogole nie kumalam tego

Gość wesoła mama
Mój ma już półtora roku, więc co nieco już załapałam ;-) Aha, podobno siatka wzrostu i wagi nie powinny zbytnio od sienie odbiegać, tzn. np. waga na 25 centylu a wzrost na 90, to by znaczyło, ze bardzo wysoki i przy tym chudy. Mój syn jest na wadze 50 a wzrost 75, czyli wszystko w normie

Gość wesoła mama to ja znudzona i
samotna he he he

Gość górska natura
moj ma 4 mc-e i jeszcze slabo lapalam o co z tym chodzi ale jak mi wyjasnilas to wiem;-)