Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AlexandruniaK

Co wziąć na przeziębienie w 31tc ??? Pomocy!!!

Polecane posty

Witam. Mam do Was wielką prośbę...Jestem w 31 tygodniu ciąży i Nie wiem nawet gdzie i kiedy ale strasznie się przeziębiłam :( Mam straszny katar i kaszel. Katar pozatykał mi przegrody nosowe, że nie mogę oddychać. Brałam aerozol homeopatyczny Euphorbium ale niestety nie pomaga, jeszcze gorzej się po niem duszę :( Kaszel mam suchy i bardzo uciążliwy :( Próbowałam już syropy z cebuli+cukru, inhalacji woda+sól ale nic nie pomaga :( Na szczęście nie mam gorączki. Proszę pomóżcie... Co mam wziąć aby w miarę szybko pomogło i najlepiej coś z domowych sposobów, bo leki z apteki jakoś do mnie nie przemawiają, że są bezpieczne w ciąży.

Gość echrrrrrr
kilka dni domowe sposoby, potem bralam antybiotyki bo bylo coraz gorzej-35 tydzien ciazy

hej ja jestem na poczatku ciazy, tez sie przeziebilam, kolezanka w 39tc dala mi kilka domowych sposobow... Lezenie w lozku i pocenie sie Picie herbaty z duza iloscia cytryny i miodu Na noc cieple mleko z czosnkiem Grube skarpety! i ubranie, co by nie zmarznac Przejdzie Ci po 3 dniach Jak sie dostosujesz do powyzszych punktow ja po jednym dniu kuracji czuje sie znacznie lepiej..

Gość egeszegee
hej czosnek pewnie ale sprobuj imbir! super dziala kroisz w male kostki zalewarzw wrzatkiem dodaj miod cytryne miete i wypij na noc- wywar podziala !!!

Ja też właśnie jestem przeziębiona i się kuruję: Polecam: - paracetamol (ale nie więcej niż 1000mg dziennie). Masz się wypocić!!!! Nie wolno dopuszczać do wzrostów temperatury. - Gotujesz trochę wody w garnku, gasisz wodę, wrzucasz połowę cytryny bez skórki i wyciskasz dokładnie sok. Dodajesz wielką łychę miodu i mieszasz. Nalewasz do kubeczka i pijesz. Kilka kubeczków dziennie. - kanapeczka z masłem i czosnkiem - na zatkany nos kilka razy dziennie inhalacje z gotująsej się wody i soli. - na ból gardła - płukanie gardła ciepłą wodą z odrobiną soli i sody oczyszczonej - na ból głowy i mięśni - natrzeć skronie, zatoki, szyję, plecy i piersi Amolem. - na suchy kaszel - pij siemię lniane (ale nie za dużo) - po kilka łyków co jakiś czas - na wyskoką temperaturę - zaparz sobie lipę (też działa napotnie) - zjedz kilka łyżek miodu w ciągu dnia - kilka razy dziennie przemywaj twarz i wnetrze nosa ciepłą wodą - wile kobiet pisze że nie powinno się pić malin w czasie ciąży. Łyżeczka soku do herbaty na pewno nie zaszkodzi a też pomaga walczyć z przeziębieniem. W każdym raze ja wypiłam słoik domowej roboty malin i jest mi lepiej. - Musisz też dostarczać ogromne ilości vitaminy C - pij sok z grejfruta albo z kapusty, jedz dużo kwaśnych owoców. - leż w łóżku i się wygrzewaj, dużo pij, wietrz mieszkanie. - jeżeli zalega ci coś na oskrzelach poproś kogoś żeby cię oklepał.

Bardzo Wam dziękuję za porady. Nie powiem, że jest gorzej ale lepiej też nie za bardzo :/ Bardzo lubię czosnek więc zrobię wszystko co jest z nim związane co podawałyście. Herbat z cytryną+miód i mleko z miodem+masło wypiłam już ogrom :( Niestety chyba już przesadziłam, bo podrażniłam sobie gardło. Dam znać co mnie postawiło na nogi jak tylko zacznę widzieć poprawę. Jeszcze raz wielkie dzięki.

Gość saleminka8
na katar krople na kaszel nie wiem,na pewno coś do ssania można dużo ciepłych płynów... mnie dorwał ból gardła i lekki katar,ale bez kaszlu i zamierzam próbować najpierw domowymi sposobami. A paracetamol brałam na gorączke keidyś jak miałam i pomagał szybko