Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawe jak to jest

Jak to jest z tym mówieniem komplementów u facetów...

Polecane posty

Gość ciekawe jak to jest

Chyba jestem za ostrożna i ciężko uwierzyć mi w to co mówią inni. Czy jeśli mężczyzna mówi: "Jesteś śliczna", "Masz śliczne oczy", "Podobasz mi się". To mówi prawdę? Zakładając ze nie jesteście razem, a jedynie, a może aż: się spotykacie? Osoba z którą się spotykam powtarza to bardzo często. Ostatnio nawet usłyszałam, że nie rozumie, dlaczego jestem w stosunku do siebie taka krytyczna i nie chcę mu wierzyć, ale tak chyba ma więcej kobiet. Czy w takich sprawach mężczyźni są szczerzy? Czy może są sytuacje gdy kłamią? Jak to jest?

Gość ciekawe jak to jest
he he też "zamieniłam się w słuch" ale puki co nic nie słyszę ;)

Gość ciekawe jak to jest
No i chyba się nie dowiem. A chciałam jeszcze zapytać facetów, czy wy faktycznie nie widzicie, albo nie zwracacie uwagi na rozstępy ? :)

Nie wiem - ja słyszę miłe rzeczy ale od mojego faceta, więc chyba mówi to co myśli, bo jaki by miał w tym cel żeby mnie oszukiwac...

Tez jestem sceptycznie nastawiona, gdy słyszę miłe rzeczy (za dużo kompleksów mam, dlatego trudno mi uwierzyć, że komuś podoba się coś, przez co ja mam ochotę się powiesić :P). Ale faceci są z reguły prawdomówni ;) Noo, chyba są baardzo zdesperowani i ich jedynym celem jest zaciągnięcie dziewczyny do łóżka, niezależnie od tego, jaka jest :P

To nic nowego że niemalże "wszystkie" jesteście sceptycznie nastawione do komplementów. W dzisiejszych czasach komplement jest to niczym "bajer", więc jego używanie ma jeden cel... Mniejsza o to, szczerze powiedziawszy większość komplementów które używam w kierunku kobiet innych niż moja wybranka to czysta prawda. Ale i tak to nic nie daje, więc kiedy mówię prawdę ( w stylu że rzeczywiście ma grube nogi i nieproporcjonalne w stosunku do reszty ciała ) to i tak mi nie wierzą. Tak więc czy powiem czy nie powiem prawdę, nie ma to jak widać większego znaczenia :-) Doradzałbym Paniom większą pewność siebie, zwłaszcza że i tak jesteście płcią dominującą w większości relacji damsko-męskich. Tego typu podejście na pewno nie zaszkodzi, a może i pomoże :-) Odnośnie tematu komplement w stylu "Jesteś śliczna" ; "Masz śliczne oczy" ; "Podobasz mi się" to wybacz mi ale w moim przekonaniu nie jest komplement. To jest być może początek dobrego komplementu ale na pewno nie jego całość :-) Ale to już kwestia gustu

A nie lepiej nauczyc sie przyjmowac komplementy :) Jezeli mówi ze masz ładne oczy to znaczy ze masz ładne oczy :D :D Ja sie juz nauczyłam przyjmowac komplementy i mi jest łatwiej w zyciu :) Komplement to nic złego... nie musicie odrazu dupy za niego dawac, bo własnie z tym wam sie komplement kojarzy. Jak powie ze jestes ładna to mu powiedz "dziekuje" a nie wypierac sie bedziecie jak zaba błota ze jest na odwrót. Zobaczycie ze bedziecie sie odrazu lepiej czuły :) Nauczcie sie dzieczyny pzyjmowac komplementy :) Po za tym zauwazyłam fajna rzecz. Wielu kolesi co ma niezbyt czyste intencje reaguje zdziwnieniem a czasem nawet wrogoscia ... "ze jak to? ja jej powiedziałem komplement a ona mi podziekowała i nie leci na mnie" :D Tam jak to dziabeł wcielony napisała "nie dała mi dupy" :D wtedy pojawia sie wrogosc ze ich komplementy nie zdaja rezultatu :D Poprostu uznajcie to za pewnik. Mówi ze jestem ładna to znaczy ze jestem ładna i nara :P nech pokarze co ma w zanadrzu i jakim jest człowiekiem bo jaka ja jestem to ja bardzo dobrze wiem :P

Dodam jeszcze jedno dziewczyny ze w momecje kiedy mówie "dziekuje, wiem :P" za komplement to wielu stoi wrecz wkurionych i zarzuca mi brak skromnosci.... czyz to nie smieszne :) Przeszkadza im to ze znam swoja wartosc i ze nie zostałam przez nich "uświadomiona" :D

Gość ciekawe jak to jest
He he no ciekawy sposób będę musiała go wypróbować ciekawe czy reakcja będzie taka jak ją opisujesz :) Czyli jeśli facet zarzuci mi brak skromności to znaczy, że uciekać ? A jaka reakcja takiego Pana będzie prawidłowa ?

Gość lalineczka
Najlepiej odpowiedzieć :dziękuję i się uśmiechnąć, to "wiem" lepiej sobie darować;) Co do komplementów, to jedne są szczere a inne nie. To zależy od człowieka i od intencji, które mu przyświecają. Wiadomo, że komplementami i czułymi słówkami najłatwiej rozmiękczyć kobietę i sprawić, aby była uległa;). Ale komplementy nie poparte czynami i zachowaniem faceta na przestrzeni dłuższej niż kilka miesięcy, są puste i obliczone na konkretny efekt.

Gość Regres-podróbka
Ojej, to wy jeszcze nie wiecie? Facet ma ochote sie pobzykac i mówi: Oj Ty moje kochanie, sliczna jestes :) Masz takie fajniutkie, sliczne oczka i piękne włosy. Chodz przytul sie. I nagle jakies pocałunki cs ten teges i o 3 minutach "gry" rozkładacie nogi az miło :D Pozniej komplementy jakos sie ucinają, nie zauwazyłyscie jeszcze tego ? hehehe

jedni więcej widzą drudzy mniej wady ocenia się z własnej perspektywy i rozstępy mogą być skutecznie niwelowane przez piękne oczy, usta, wdzięczny sposób poruszania się... jest też czas i to co na początku nie przeszkadzało potem może razić ale bywa też odwrotnie! dobrze, że jesteś krytyczna wobec siebie ale wydaje mi się, że nadmiernie zauroczony Tobą mężczyzna nie będzie patrzył na Ciebie z Twojej perspektywy

" ciekawe jak to jest He he no ciekawy sposób będę musiała go wypróbować ciekawe czy reakcja będzie taka jak ją opisujesz Czyli jeśli facet zarzuci mi brak skromności to znaczy, że uciekać ? A jaka reakcja takiego Pana będzie prawidłowa ?" Tak jak mówiłam :P Poprzyjmujcie w ten sposób komplementy od róznych facetów i poobserwujcie reakcje :) Zaobaczycie całe spektrum emocji u nich :D :D i jak beda kombinowac w inny sposób aby was zaciekawic swoja osoba :D No wiadomo ze jak sie wkurwi to cos jest nie halo z nim :D No jak ty bys chłopakawi którego uwazasz za inteligentego powdziała ze jest inteligetny a on by ci grzecznie odpowiedział ze dziekuje i wie to raczej bys sie ucieszyła ze chłopak zna swoja wartosc i ze jest fajny :) a nie wkurwiała sie na niego... wkurwienie to reakcja na nieudana manipulacje :P

Poprostu podchodzcie do komplementów z humorem i uznajcie to za pewnik ze własnie takie jestecie :) to sie nazywa przyjmowanie komplementów .... i dalej bedziecie juz mogły na spokojnie ocenic co to za facet bo skupicie sie na nim a nie na komplementach :)

jest w tym komplementowaniu także i taki istotny wątek komplementujący (nie chodzi tu tylko o relacje damsko-męskie) świadomie lub nie dowartościowuje osobę komplementowaną jeśli w danym wypadku kobieta, czuje się niedowartościowana, to zamiast oceniać cechy mężczyzny, skupi się na łykaniu słodkości i gdy ich zabraknie, będzie nieszczęśliwa osoby mające poczucie własnej wartości chętnie przyjmą komplement ale nie będą budowały na nim poczucia własnej wartości, są więc mniej podatne na manipulacje i fałsz

Gość Regres-podrobka
90% komplementów wypowiedzianych przez faceta jest wypowiadziana w jakims celu !. Zazwyczaj chodzi o sex :]

Gość Regres-podróbka
Jestem z dziewczyna od 2 lat i gdy chce mi sie bzykac,a ona jakas nie w humorze to wymyslam jakies komplementy na doczekaniu jaka to ona piękna (bo jest piękna) no i po takich 3 minutach komplementowania mam juz doskonały grunt do tego, zeby wyciągnąć ją na spacer do naszego pokoju :D w celach wiadomych :P

Gość ciekawe jak to jest
"90% komplementów wypowiedzianych przez faceta jest wypowiadziana w jakims celu !." Pocieszające, że zostaje te 10% tak po prostu :)

"dowartościowuje osobę komplementowaną jeśli w danym wypadku kobieta, czuje się niedowartościowana, to zamiast oceniać cechy mężczyzny, skupi się na łykaniu słodkości i gdy ich zabraknie, będzie nieszczęśliwa" wiesz co sie wtedy dzieje. Taka kobieta nie zakochuje sie w tym mezszczyznie a w jego słowach. Kocha siebie w jego oczach jak to sie mówi i to nie ma nic wspólnego z miłoscia do niego :) bo jej poprostu nie ma. Kocha siebie w jego oczach :)

Gość mój chłop
zaczął mnie komplementować po jakims poł roku znajomości, sexu jeszcze nie było, poznałam go na tyle, ze niedługo zdecyduję się z nim na to bez względu czy mi będzie prawił komplmenty czy nie, na razie mnie nimi obsypuje, być może zaczęło mu się spieszyć z seksem :P ja też nie chce juz dłuzej czekać, mam swoje mieszkanie, mam juz swoje lata, nie ma na co dłuzej czekać :P

Gość Regres-podróbka
Lisciali - no nie do konca. Przeciez dla niej to tez wazne ze ona mu sie podoba. I wie ze on ją kocha, dlatego ona nie ma sprzeciwów kochac jego :D to tzw milosc ze wzajemnosci :P

Jak uwazasz ze to fajny facet to smaiło :) a co masz sobie załowac. Jesli wiesz ze ci z nim dobrze i to wartosciowy człowiek to na co czekasz :P ;) Fajni faceci tez prawia komplementy :) Wazne jest jakim jest człowiekiem a nie jakie komplementy ci prawi :) Chodz miło czasem usłyszec to od ukochanej osoby :P

Gość mój chłop
większość czasu spędzam w pracy, tyle mi zajęło rozeznanie sie co to za typ :D

Gość gośćkiki
kiki nigdy facetom sie nie ufa jeśli powie fałszywy komplement ostatnio nas szanowanych kobiet zawolał fagas jak kota co za hamstwo jeszcze na rozkaz? nam kobietom zagranicznym sie do holery nie rozkazuję nie jesteśmy kotami na zawołanie facetów polskich? co za hamstwo ,swoje suki polskie wolajcie kici kici

Gość gośćkiki
niemki nie są naiwne ?i na fałszywe komplementy nie reagujemy ! jesteśmy szanowanymi kobietami i za sługujemy na większy szacunek to tyle od facetów ? uwazamy na triki facetów ? niemki są bystreea fagasom zalezy tylko na sex ? niemki to wiedzą więc wolimy religie i wiare od podstepnych kobieciarzy ! z duchowienstwa niemki nie zrezygnują liczy się dla nas wiara I TEN NA GÓŻE I TYLE KOMPLEMENTYY NA NAS NIE DZIAŁAJĄ BO JESTEŚMY TWARDE