Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iga19.

Iść z brzuchem do ślubu, czy nie isc?

Polecane posty

Gość Iga19.

Pokłóciłąm sie troche z moją babką bo ona uwaza ze jak dziewczyna zachodzi w ciąze to rodzice decydują czy ma brac slub czy nie bo jest jeszcze pod ich władzą. i mówi do mnie (mam 19 lat) ze jabym zaszła teraz w ciąze to matka z ojcem by decydowali co mam robic a nie ja. ja mówie ze nie bo to moja sprawa i ze najpierw urodziłąbym dziecko,a pozniej wzieła slub, a nie z brzuchem do ołtarza leciec. a ona ze to wstyd przed ludzmi i nawet bym nic nie miała do powiedzenia. wkurzyła mnie wiec przyszła tu bo z nią sie gadac ne da i mówi tak: ja tam moje dziewczyny moment pozeniałam, w ciazy to slub i koniec, ja je wychowałam to ja decyduje. k**wica mnie bierze jak ona tak gada [zły]

Gość typowa BABKA
Dlaczego Babki mają taki epokowy styl myslenia to ja nie rozumiem i nie chce taka na starość być. Babka jak zwykle najlepiej wie... a czy ona orientuje się że od pewnego czasu jesteś pełnoletnia i Twoi rodzice nie mogą Toba decydować, a tym bardziej Babka. Ona tak mówi bo mysli ze bedzie tak jak ona chce... a z tym slubem to i tak i tak głupio bo z brzuchem wstyd a bez ślubu dziecko jest bękartem...wszyscy którzy zaciązyli (znajomi) wzieli pierw slub.

Gość a nie fajniej
poczekac az bobo sie urodzi z brzuszkiem ani sie nie pobawisz bedziesz sie zle czula, no chyba ze chcesz juz a babke miej w dupie to twoje zycie

Gość nikaczek
Chyba to do cb zależy.Jak chcesz isc do słubu w ciązy to idz.Tylke że na weselu nie bd mogła pić Ale to jeden problem.Co ci jakaś stara babka bd mówił co masz robic.Zyjemy teraz w innych czasch.Ona mysli ze jest tak jak za komuny.To jest twoje zycie i rob jak ci sie podoba

Gość Iga19.
tylko ze ja nie jestem w ciazy. po prostu tak rozmawiałysmy i ona dała taki przykład ze jakbym ja była w ciazy to do slubu marsz! i o to sie pokłóciłysmy

Gość daj sobie z nia spokoj
pod wplywem ciazy i babci bedziesz brala slub??? puknij sie w leb moim zdaniem masz dopiero 19 lat a co jezeli za 2 lata "twoj maz" zacznie skakac z kwaiatka na kwiatek??? lepiej poczekaj, ja poczekalaam i teraz wiem ze warto bylo a ludzie?! wiesz Ty masz swoje zycie a ludzie nie maja nic do gadania!!!

Gość Iga19.
jak jej powiedizałam ze jestem pełnoletnia i zrobiłabym co ja uwazam za słuszne to powiedizła ze to mało wazne, bo mieszkam z rodzicami i to oni by decydowali co bedzie dla mnie dobre

Gość Iga19.
dziewczyny NIE JESTEM W CIAZY rozmowa zaczeła sie od tego ze babka mówi czemu ta nasza sasiadka dziewczyna 23 lata nie wychodzi za maz skoro tylle juz czasu jest z chłopakiem. i tak od słowa do słowa sie pokłóciłysmy

Gość babka to babka
no mówie ci ja nawet nie dyskutuje na takie tematy kiedy widze że ma archaiczne myslenie o tym bo to bez sensu

Gość Iga19.
a najbardziej mnie wkurwiło jak powiedziałą. no niestety dopóki dziewczyna nie jest mezatka to matka decyduje o jej zyciu. kurwa kurwa zdenerwowaąłm sie

Gość Iga19.
ale najgorsze jest to ze ona uwaza ze ma absolutną racje, a jak jej powiedziałam ze to para decyduje o tym czy bierze slub czy nie to zaczeła sie ze mnie smiac i mówic ze mam dziwne myslenie

Gość babka to babka
z matką tak było... ale 80 LAT temu, wytłumacz Babce że sie troche jej zostało z tyłu...

Gość babka to babka
o jesuuuu jak ja nie lubie ich myslenia, g***** wiedzą a mają najwiecej do mówienia...tak jak moja chciała przekonać mnie że okno które było zamontowane w garazu wolnostojącym przyda sie w nowiutkim domu!!! (do pokoju) szok i żal zarazem

Gość Iga.19
no bo ona włąsnie moją mame tak wypychała do slubu jak miała 18 lat. czaicie. no ok zaszła w ciaze ale przeciez nie musiała od razu brac slubu, a babka no jak to tak co ludzie powiedzą. i w koncu wzieła jaka 18letnia dziewczyna

Gość babka to babka
no tu już decyzje trzeba podjąc samodzielnie, ja wolałabym ślub pierw bo szwagierka ma dziecko nieślubne (2 lata) i do tej pory o slubie nie mysli i nie lubie za to ich

Gość Iga19.
no naprawde podniosła mi cisnienie.to jest taka durna babka ze szok.o wszystkim by chciłą decydowac. kiedys tu nawet pare dni temu pisałam, jak mi weszła do pokoju wzieła takiego kwiata który stał we flakonie i obciełą mu łodyge mówiąc ze byłą za długa. a to był takie wysoki flakon i kwiat musiał byc długi. ale wtedy zjechaliscie mnie ze jestem głupia. to jest włąsnie moja babka terrorystka

Gość pilsner
nie zmienisz jej myślenia. za czasów naszych babć praktycznie wszystkie związki były legalizowane.

Gość babka to babka
a wiem o jaka kompozycje ci chodzi

To twoje życie i ty decydujesz kiedy i z kim weźmiesz ślub tym bardziej że jesteś już dorosła

Gość mówić to ona sobie
może ile chce, jej prawo bo mamy wolność słowa ;) tylko któregoś pięknego dnia uświadomi sobie że z jej biadolenia nikt sobie nic nie robi. w kłótnie się nie wdawaj bo po co? swoim życiem udowadniasz że jesteś samodzielna i nikt Cię za rękę nie musi prowadzić a już tym bardziej do nizcego nie zmusi.

Gość Beskskskska
Ja bym poszła bo dziecko przynajmniej urodzi sie w rodzinie a nie jako nieslubne. Prosilam swojego partnera na slub jak bylam w ciazy ale kategorycznie odmowil. Przykro mi bylo ale coz to moje zycie a ty masz swoje.

Gość Iga19.
ale to nie chodzi o to bo ja w sumie moze tez bym wzieła slub przed porodem, ale tu chodzi o to co ona mówiła ze ja bym nie miała nic do powiedzenia i rodzice y decydowali czy mam wziac slub czy nie. zdenerwowałąm sie i dlatego powiedziałam ze slubu w ciazy wcale bym nie wiziełą

Gość pilsner
daj sobie spokój, każdy może wyrażać swoje poglądy.