Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewela1777

potrzebuje pomocy

Polecane posty

Prosze kobiety ktore juz urodzily i moga i pomoc. jestem zdenerwowana bo karmie piersia jestem 2 tygodnie po cc. Jestem slaba blada mam omdlenia, niewiem z czego to wynika. Czy to jest od tej diety dla karmiacych matek?? pomozcie mi bo jestem zalamana niechce wyladowac w szpitalu.

jem ale malo nie mam apetytu. jem 3 razy dziennie. na sniadanie poltorej kajzerki na obiad jakas zupke np rosol kropnik a na kolacje rowniez poltorej kajzerki. miedzy posilakmi jem banana i jablko

Gość lepiej idź do lekarza
może masz jakiś stan zapalny macicy sprawdź czy nie masz temperatury może to anemia ? warto by było zrobić badania

Gość ja tez karmie i jestem po cc
a co to za dieta? Ja jem normalnie no poza kapustą, ogórkami itp., nie chodze głodna. Jest ok.

Gość lepiej idź do lekarza
jesz zdecydowanie za mało jak na karmiącą matkę przy karmieniu traci się 600 kalorii a ty pewnie zjadasz niecałe 1000 kalorii dziennie to nic dziwnego że jesteś słaba chyba nie chcesz zemdleć z dzieckiem na rękach ?!

jak dla mnie to Ty za mało jesz kobietko!

co to za obiad jak nie moge zjesc kotleta sorowki mizerii zadnej fasolki nic . w czasie ciazey sie odzywialam bardzo dobrze a teraz to jest masakra jak kobiety karmiace moga na takiej diecie zyc

Gość musisz wiecej jesc
to problem zniknie, nie martw sie nie przytyjesz! A karmienia p. nie odrzucaj to najlepsze co moze byc dla dziecka.

Gość za malo
wedlug mnie o wiele za malo jesz!!!! 5 posilkow pelnowartosciowych, owoce i warzywa i do tego mleko przynajmniej szklanke dziennie. no i nduzo pij . ja wypijam 3 litry wody mineralnej.

ja jem kotlety, surówke z marchewki z jabłkiem, fasolke szparagową. Wszystko to jem i małemu nic nie jest. Osatnio jadłam kapuste gotowaną i bigos i było ok. po ogórkach to ma wzdęcia i po gazowanym..

wszystko mozesz jesc tylko zeby ciezkie nie bylo. np zamiast kotleta smazonego upiecz sobie miesko w piekarniku, do tego soroweczka z buraczkow i masz pyszny obiadek. dostaniesz anemii na bank przy takim odzywianiu

wczoraj jadłam gyrosa a tam jest kapusta i wszystko ok, buraczki jadłam. Nawet sałatke taką zwykłą a tam są ogórki kiszone i nic małemu nie było PS. Chrzciny były :D jadłam wszystko

jadłam schabowe smażone i tez jest git. Nie wiem moze mój synek jakis wyjątkowy ale serio nic mu nie jest. Czekolade jem, kawe pije

Gość moim zdaniem powinnas
wszystko spróbowac jesc i zobaczysz jak dziecko reaguje to narazie odstawisz...

Gość iwonka4011
Stanowczo trzeba jesć wszystko. Na położnictwie dostałam do obiadu kwaszonego ogóra - tak ogóra, bo wielkie to było jak nie wiem co i kwaśne "po cholerze". Pomyślałam,że jak tam mogę, to w domu też. Wykarmiłam piersią troje dzieci i nigdy niczego sobie nie odmawiałam, za wyjątkiem alkoholu. Poza tym np. Falvit to witaminki nie tylko dla kobiet w ciąży. Możesz pobrać, a z tego co piszesz to wręcz powinnaś. I broń Boże nie odstawiaj od piersi. Pozdrawiam i życzę zdrówka Tobie i Dzidziusiowi.

ja cytrusów akurat jeszcze nie próbowałam, ale winogrona owszem.

tak ale bez cebulki,

sprobuj nowe rzeczy powoli do diety wprowadzac, bo jak sie rzucisz na wszystko na raz i cie zlapia wzdecia albo maluszka kolka to nie bedziesz wiedziala od czego. kup sobie np nektarynki, zjedz jedna dzis, jutro druga i obserwuj, jak nic sie nie dzieje to mozesz jesc. potem nastepna rzecz wprowadzaj

unikaj tylko tych wzdymajacych (kapusta, kalafior, cebula smazona) bo jak jestes 2 tyg po cieciu to wzdecia nie wskazane :)