Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rarkaaa

W którym tygodniu ciąży zaczyna być widać brzuszek?

Polecane posty

Gość rarkaaa

jestem w ciąży ( 5tyg ) i tak sie zastanawiam właśnie czy moj odstajacy brzuch to z przejedzenia czy moze jadnak nie :P U was w którym się pojawił?

Ok 4/5 miesiaca czyli ok 20 tygodnia ciąży teraz brzuch raczej moze być wzdęty. Kiedy zacznie rosnac zalezy indywidualnie od organizmu kzdej kobiety.

Gość 7heven
To zależy od kobiety. Ale 5 tydzień to za wcześnie. Chociaż jeśli jesteś bardzo szczupła to być może

Gość rarkaaa
ladaco o az takie blyskotliwe odp. mi wcale nie chodziło :P dopiero 4/5 miesiac? i co do 4 nic potem nagle siup i mam brzuch wielki ? Bo wiesz wzdety to ja mam juz, tylko nie wiem czy nie dlatego ze za duzo zjadlam dzis :D

Gość rarkaaa
wiecie, chodzi mi o taki moment ze bede wiedziala ze to juz jest ciazowy brzuch, nie wazne ze jeszcze maly, ale zebym wiedziala ze wcale nie z przejedzenia. to kiedy mw? tylko nie zartujcie ze dopiero w 4/5 msc :D

a u mnie już w 3 zaczął się pojawiać ale teraz wiem dlaczego :) syn urodził się duży i cały czas w brzuchu był większy niż normy przewidują no i miałam bardzo dużo wód

Gość rarkaaa
u mnie sie dzis wszystko wyjasnilo, wczorajsze wzdecie brzucha to bylo zwyczajne przejedzenie , chyba :D bo dzis juz mam normalny, jedynie tylko dziwne ze taki napiety ...ale coz. Mam nadzieje tylko ze nie bede musiala dlugo czekac :D

Gość rarkaaa
nie mialam nic, kompletnie nic, a czemu pytasz?

Gość Kika00
Mi było widać dopiero na początku szóstego miesiąca. Ale ja mam szerokie biodra :)

Gość raciszekk
pytam bo Miesiączkę powinnam dostać w sobotę. Dziś rano zaczęłam plamić to znaczy przy podcieraniu na papierze jest trochę krwi. Nic mnie nie boli no może trochę brzuch ale nie tak jak zawsze.Jedynie co strasznie mnie bolą piersi przy dotyku. Czyżbym dostałam wcześniej okres?

Gość rarkaaa
mozliwe ze dostalas wczesniej, albo teraz dostalas plamienia ktore przejdzie i prawidlowy okres bedziesz miala normalnie od soboty. Ale niestety plamienia o ciazy na pewno nie swiadcza

Gość raciszekk
nie zawsze czasem świadczą o zagnieżdżeniu się zarodka moja znajoma tak miała

Gość rarkaaa
nie slyszalam o tym, ale kto wie.

Gość rarkaaa
ach przypomnialo mi sie do tego, że dzis mam dziwne lekkie bole podbrzusza, tak jak przed okresem ale 100 razy lżejsze ( przed okresem zawsze nie moge funkcjonowac z bólu ) nie wiecie od czego to? czy to normalne?

lekkie bole podbrzusza s anormalne bo macica sie powieksza a u mnie brzusio bylo widac ok 10-12 tc

Gość erfwerfwer
Jak najbardziej możesz mieć powiększony brzuch w związku z ciążą, już w piątym tygodniu. Nie wynika to wprawdzie z samego wzrostu zarodka czy płodu ale z opuchnięcia wewnętrznych narządów. Ten brzuch może więc wyglądać jak po przejedzeniu ale nie opadać jak to by było gdybyś w ciąży nie była. Potem zaczyna się wzrost. U mnie brzuch zaczął wyraźniej się odznaczać tak w trzecim - czwartym miesiącu. W zasadzie rósł wolno do tego czasu a po trzecim miesiącu zaczynały się takie skoki we wzrastaniu brzucha np potrafił bardzo się uwypuklić w ciągu dwóch dni.

ja brzuszek mialam juz w 7mym tyg od dwunastego nosilam spodnie ciazowe, w inne sie nie wciskalam juz, nawet moj gin mi mowil ze mam ogromny brzucholek jak na ten etap ciazy generalnie jest to sparwwa bardzo indywidualna

Gość khygvyufg
u mnie uwypuklił sie dokladnie w 12 tyg.,a zawsze mialam płaściutki brzuszek

Gość gość
Ja jestem już w10 tygodniu ciąży i brzuszek powoli widać

Gość gość
Ja jestem już w10 tygodniu ciąży i brzuszek powoli widać

Gość Maleństwo19999
U mnie było już widać pęcherzyk ciążowy i kropeczke w 5 tyg i 5 dniu ;)