Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karina9999

Problemy z trawieniem.

Polecane posty

Gość Karina9999

Witam. Proszę o radę w związku z problemami trawiennymi. Myślę, że to o to chodzi, mam zaparcia, wzdęcia czasem lekki ból brzucha gdy np. zjem 2 jabłka, bądź jakieś surowe owoce. Poradźcie coś, może jakieś zioła? Z góry dziękuje

Gość będzie dobrze...
Spróbuj jeść gotowane owoce (nie pestkowe). Na czczo pij szklankę przegotowanej nie za gorącej wody. Kisielki są zbawienne. Gotowana kapusta, tylko (!) z niedużym dodatkiem masła i soli. Nic smażonego, wędzonego (!!!), ostrego (nawet z przypraw). Wszystko o łagodnym smaku. Najpierw musisz się pozbyć zaparć, bo to od nich są wzdęcia i inne dolegliwości. Chleb na zakwasie bardzo reguluje rozstrój układu pokarmowego. Bo ten kupny....to tylko rozstraja, nawet niektórzy nie zdają sobie sprawy, jak bardzo..

Gość będzie dobrze...
W stanach zaostrzenia stosować dietę. ( do powyższej pominęłam - nic surowego. Wskazany biały ser i jajka na miękko. Jesli to po raz pierwszy, to nic takiego. Ale, jeżeli któryś z kolei raz, to możesz mieć już takie kłopoty (lubią sie powtarzać). Trzeba przestrzegać diety.