Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cos bym sobie poczytala

Osoby rozumne proszone o opinie...

Polecane posty

mam ochote na ksiazke, co byscie polecili lekkiego interesujacego nie zadne tanie romansidla ... z gory dziekuje

Gość tu takic nie ma
:(

cos w stylu bialej masajki, opowiesci na faktach, ale nie jakies biografie, nie pogardze tez jakims lekkim horrorkime, fantastyka odpada. spedzilam ostatnio 2 godziny w empiku szukajac interesujacej ksiazki, niestety wszystko bylo na jedno kopyto, mloda zaradna w wielkim miescie szuka milosci................. ehh :(

a lubisz może cos psychologicznego z wątkami historycznymi i miłosnymi, ale zaznaczam ze nie żadne romanse z happy endem bo też tego nie znoszę

watek historyczny bardzo chetnie!

Gość Miasto poza czasem

Polecam więc książki Nurowskiej np. "Listy miłości", "Niemiecki taniec", "Panny i Wdowy" i jedna z moich jej ulubionych ksiązek "Hiszpańskie oczy"

Gość Czytadełko
Truman Capote "Pośród ścieżek do raju i inne opowiadania" polecam,stare ale smakowite,świetny styl i język,tematy o ludzikach ale nie tak oczywiste,słowem wciąga i daje przyjemnosc

Nurowskiej wszystkie czytałam ale podałam te według mnie najciekawsze. Jak sobie jakies inne książki przypomne to napisze

dzieki!! o cos takiego wlasnie mi chodzilo. a jednak sa tu normalni ludzie :)

Gość Gacie z nartą
Paulo Coelho, Alchemik to jest naprawdę super lekturka, wszyscy moi znajomi się tym zaczytują, z cięższych to może Musila np, Człowiek bez właściwości, Ulisses Joyce'a, strumień świadomości to naprawdę ciekawa rzecz i na deser Serce na Temblaku Grocholi

Gość POLECAM PATA CONROYA
zakochasz sie w tym pisarzu. przeczytalam ostatnio grubasna ksiazke "muzyka plazy" :-) przecudowna, z wieloma watkami, od ktorych nie moglam sie oderwac. Pat Conroy to rowniez autor "ksiecia przyplywow'. naprawde polecam :-)

dzieki wam spedze jutro nie dwie a osiem godzin w ksiegarni.. kazdy podany przez was tytul brzmi zachecajaco :) jeszcze raz wielkie dzieki

Mam pytanie do osoby powyżej, do jakiego gatunku można zaliczyć ksiązki autora Pat Conroy? Sama chetnie bym cos ciekawego poczytała, bo nie mam ostatnio czasu na szukanie normalnych i godnych uwagi książek

autorko mam taką sugestię do Ciebie, nie wiem czy niektóre książki Nurowskiej znajdziesz, bo są dość stare. Radziłabym ich poszukać w bibliotece, ale zapewniam że warto.

Gość POLECAM PATA CONROYA
dziewczyny...trudno powiedziec...to sa tak madre zyciowo ksiazki, ale nie jakies tam poradniki, czy cos w tym stylu. to historie ludzi.. ale opisane w taki sposob, ze nie mozna sie oderwac. w ksiazkach tego autora jest wszystko. bedziecie przy nim plakac, smiac sie, nie dowierzac, zadziwiac.. uwielbiam Pata Conroya :-)

Gość 19plumk86
"bez mojej zgody", "czarownice z salem falls" obie Jodi Picoult

Gość clebo
Warta przeczytania książka to ,,Wolałbym żyć" Thierry Cohen.

Gość braenn
Poczekajka i Zachcianek K. Michalak. Lekka, zabwna, o milości i fajnych przygodach (:

Gość Surrealistka
Pisałaś, że nie lubisz biografi.. sądze, że jednak ta Ci sie spodoba: Salvador dali "Moje sekretne zycie" Ksiażka napisana przez samego malarza, pisana z charakterystycznym dla niego samouwielbieniem, ekscybicjonistycznym podejsciem do swoich mysli i szokujących przemyśleń i poglądów. Pełna humoru i ogromnej inteligencji szkoująca i pełna śmiesznych historyjek opowieść o wielkim artyście i jego wspinaczce na sam szczyt. Dali: ''W wieku sześciu lat chciałem zostać kucharką. Gdy miałem siedem - Napoleonem. Odtąd moja ambicja nie przestawała rosnąć, podobnie jak moja mania wielkości'' ;)

czytalam nurowskiej ''hiszpanskie oczy'' i ja rowniez polecam goraco...nie lubie ksiazek glupich ale tez encyklopedii nie czytam.Lubie rozne gatunki byleby ksiazka byla ciekawa, wciagajaca i nie nudna.''Hiszpanskie oczy'' jest madra, piekna, wzruszajaca do lez, analityczna, czytasz, przezywasz i myslisz...ksiazka napisana przez kobiete dla kobiet, facet jej nie zrozumie. Polecam ''Cien wiatru'' Carlosa Ruiza Zafon, czytal ktos? A nawet jesli nie lubi ktos fantastyki to trylogia Sapkowskiego o przygodach Rejnewana zwala z nog kazdego przede wszystkim niesamowitym poczuciem humoru...czytasz i placzesz ze smiechu