Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stanikowa miseczka

w koncu mam odpowiedni biustonosz-kto jeszcze?

Polecane posty

Gość stanikowa miseczka

Pierwszzy raz w zyciu mam dobrze dobrany biustonosz,odpowiednia miska i dobrze dobrany obwod.Kilka dni temu zaciekawil mnie temat o stanikach.Znalazlam tabele wpisalam swoje wymiary i okazalo sie ze powinnam nosic rozm. 80h szok!! do tej pory nosilam miseczke C lub D i gigantyczny obwod 85 lub 90 bo tak mi bylo wygodnie.W przekonaniu mnie do dobrego rozmiaru pomogla mi Best_bra Uklodny i podziekowania dla niej!!:) Znalazlam jedyny polecany na forum sklep w moim miescie,poszlam tam wczoraj pani zmierzyla mnie raz jeszcze bo moj obwod pod biusteem ktory sama zmierzylam okazal jej sie podejrzliwy i slusze wyszlo pod biustem 80. I zaczelysmy szukac odpowiedniego stanika,takiego ktory dobrze wygarnie moje okropne waleczki spod pach.Kiedy Pani pokazala mi pierwszy stanik bylam w szoku,miska miala rozmiwar raczej mojej glowy niz mojej piersi:) Ale po przy iarkach dobrym wygranieciu,rozmiar okazal sie bardzo bardzo dobry.Przyzylam szok,jakie wielkie mam piersi! Przy tym staniku ktory zakupilam moj stary raczej przykrywal sama brodawke a nie moja piers.Oczywiscie przyzwyczaic sie ciezko bo odwod 75 to duza roznica z moimi poprzednimi stanikami.Moj narzeczony stwierdzil ze ubylo mi 5 kilo:) bo biust sie podniusl i widac talie i piersi a nie tylko jakies faldki.Jestem wniebowzieta!Dziewczyny nie robcie sobie krzywdy i kupcie dobry stanik w dobrym rozmiarze!To moze tylko pomoc!!

Gość ja to wiem i kupuje
dobre staniki nawet się mierzyłam sama zgodnie z tabelką triumfa i pani w sklepie też mnie oglądała i tłumaczyła ja mam 70E maskra nie? a laski z takimi cyckami noszą 80C często

Gość stanikowa miseczka
jakos do triumpha bym nie poszla dziewczyny tez mi to odradzaly.Tam jest mala rozmiarowka wiec nawet bym sie tam nie zmiescila,teraz oczywiscie bo kiedys bym pewnie tam wybrala c lub d.Ja zainwestowalam kupilam stanik z porzadnej firmy za niestety grube pieniadze( bo 165 zl dla mnie to duzo) ale mam nadzieje ze bedzie mi sluzyl.Wogole jestem zdziwiona ze moj biust moze tak wysmienicie wygladac w miekkim biustonoszu.Zawsze nosilam utwardzane,bo jak ja to mwoie mam szpiczaste cycki a raczej mialam:)

Gość meheret
ja sie staram. W najbliższym czasie wybieram sie do sklepu z angielska rozmiarówka. Wiem że część moich staników ma za małe miseczki i za szeroki obwód( pomimo ze sama zwężałam w nich obwody). noramlnie kupuję 70D ale bardzo ciężko dostać 70 która nie jest za luzna (choć centymetr wyraźnie pokazuje 69 pod biustem wiec niby powinny być dobre), spróbowałabym rozmiar miseczki większy ale w sklepach jakoś na łądne 70E nigdy nie trafiłam. 3majcie kciuki zeby tym razem było inaczej, ponoć angielska rozmiarówka zaczyna sie od 65 w obwodzie, choć pewnie będzie też drogo :(

stanikowa_miseczka, cieszę się ogromnie i życzę udanych zakupów w nowym rozmiarze :) Do ciaśniejszego obwodu przyzwyczaisz się w ciągu kilku dni, nie przejmuj się też śladami, jakie stanik odciśnie (to też bywa szokiem ;) ) - to normalne, i jeśli znikają po jakimś czasie to wszystko jest w porządku :) meheret, rozmiarówka staników zaczyna się od obwodu 60, i to nie tylko w "brytyjczykach", bo polskie firmy jak Milena (niektóre modele), Comexim, Melissa od jakiegoś czasu też mają szeroką ofertę rozmiarową. I wcale nie jest strasznie drogo, nawet ceny niektórych brytyjczyków (curvy Kate, Pour Moi, Ruby (czy Keia - zmieniają nazwę) Pink) da się kupić poniżej 100 zł. A jak już ustalisz swój poprawny rozmiar, to możesz polować na okazje na ebayu :) ja to wiem i kupuje, dziewczyny potrzebujące 70E to raczej 75B czy 80A noszą (poprawnie dobrane triumphowe 70E jest na jakieś 75-80 pod biustem i 91-92 w biuście) :P A tabelkę Triumpha to można niestety o kant tyłka potłuc, tak samo "wylicznik" na ich stronie, bo jedno i drugie dziewczynę potrzebującą 70E czy 65G wciska w jakieś właśnie 75B. A "ekspedientka Triumpha" jest na Lobby wręcz synonimem niekompetencji w dziedzinie bielizny - jeśli trafiłaś na taką, która rzeczywiście potrafi doradzić, to jest to perełka...

Gość stanikowa miseczka
do best bra-wszystko ladnie,pieknie,jestem zadowolona,tylko mam jeden problem.Caly material ktory wchodzi pod pache strasznie mnie ociera,skora robi sie czerwona i piecze,ciezko mi ruszac rekami bo ro boli.Poza tym fiszbina ta zewnetrzna wbija mi sie w pache.Stanik jest zle dobrany czy po prosty ja musze przywyknac.Jak kupowalam stanik to pani powiedziala ze na poczatke moze byc mi za waski w obwodzie,zeby sobie jak bedzie gniotlo kupic przedluzke.Na szczescie mialam ja w domu,niestety musialam uzyc bo po fiszbinach bolsaly mnie bardzo zebra.Dobradz cos tak ma byc i tzreba sie przemeczyc czy cos jest nie tak??

Gość nie jest w porzadku....
przespaceruj sie do sklepu.pani pomagala wybrac to i pani wymieni uzywany stanik..... obwod moze byc lekko przyciasny ale zadnych otarc!

czy ktoś zna może adres jakiegoś sklepu w Gliwicach lub okolicy, w którym można znależć fajną bieliznę w wiekszych rozmiarach? do tej pory zawsze kupowałam w triumphie ale po przeczytaniu tutaj dość niepochlebnych opinii chciałabym spróbować zakupu innej marki

mi sie zawsze chcialo smiac, ze dziewczyny nie moga sobie dobrac stanika i zylam w przekonaniu, ze ja potrafie i ze mam typowe 75B. dopiero jak chcialm kupic stanik do slubu to przypadkiem natrafilam na sklep firmowy DAILA i tam Pani spojrzala na mnie i od razu powiedziala, ze mam iseczke duze C lub D - bylam w szoku. Jak przyniosla stanik to tez bylam pewna, ze miseczka to raczej za duza jest ale jak przymierzylam okazala sie idealna. oczywiscie splaszczalam wczesniej piersi i wygladaly na mniejsze

wejdzcie na www.daila.pl tam jest katalog i widac, ze maja bardzo bogata rozmiarowke

Gość stanikowa miseczka
do mniam w zabrzyu przy ulicy wolnosci na przeciwko stacji 123 jest taki skel jedyny w naszej okolicy nazywa sie kamea

Gość Nieszczęśliwa77
A ktoś kupuje staniki Donna?

Gość stanikowa miseczka
ja dopiero zaczynam poznawac stanikowy swiat wiec malo firm znam.

Gość a co z małymi biustami
gdzie znaleźć stanik 65 A lub B?

stanikowa miseczka -> dziękuję za odpowiedź czy możesz jeszcze powiedzieć jakie mniej więcej mają tam ceny?

Gość stedentka wsz
ja mam biust 90 a pod 73 wg jednego mam 75C a wg triumga 70D a wg waszych rozmiarowek??

Gość stanikowa miseczka
jesli chodzi o ceny to takie markowe staniki sa drogie ja za swoj dalam 165 ale tansze tez byly

Gość stanikowa miseczka
jesli chodzi o ceny to takie markowe staniki sa drogie ja za swoj dalam 165 ale tansze tez byly

Gość stedentka wsz
stanikowa miseczko sprawdzisz jaki ja powinna miec rozmiar?

Gość stanikowa miseczka

Gość stanikowa miseczka
a co z malymi biustami-a jaestes pewna ze powinnas nosic miseczke a? jakie masz wymiary? do studentki-powinnas nosic 65F.Triumph to raczej nie najlepsza firma,nie radzilabym raczej kupowac tych stanikow.

Gość stedentka wsz
F? wiesz zle zmierzylam az sie zdziwilam, pod mam 80 ja mam 3 staniki z trimfa i swietnia sie nosza:)

Gość stanikowa miseczka
napewno masz 80? bo ja bylam przekonana ze mam 88 a dopiero jak mnie pani w sklepie zmierzyla to sie okazalo ze mam 80:) Moze i sie dobrze nosza mi sie moje tez dobrze nosily.a jakie byly wygodne maiaj poc biustem 90,tez nosialm miseczke c,i co z tego jak ona malo co zakrywala,ale to widze dopiero teraz

Gość stanikowa miseczka
jesli pod biustem masz 80 a w biuscie 90 to powiennas nosic 70d ,jesli sie dobrze zmierzylas

Gość egeszegee
no juz dobrzE:) dzieki ale mam wlasnie z triumfa 75 D a z h&M jakies 75 C trudno dostac 70D pojde poszukac w przyszlym miesiacu cos:)

Gość stanikowa miseczka
mysle ze w dobrych sklepach wcale nie tak trudno-ja znalazlm 75H to i Ty znajdziesz 70D

ja sie np przekonałam do shame bardzo fajne cycniki ;) nawet by powiedziała ,że większy wybór niż triumph który się pogorszył w ostatnich latach(chyba zaczeli szyć w chinach)

Gość upppppppippppppppp