Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bank konto

zalozyc konto w polskim banku w polsce poradzcie mi !

Polecane posty

Gość bank konto

Witam :) nie dlugo jade na tydzien do polski i chcialabym otworzyc konto w polskim banku w Pl , tylko ze ja nie posiadam zameldowania w polsce , a obywatelstwo mam podwojne chcialam sie zapytac czy jest mozliwe zalozenie konta , i czy musza przy zakladaniu byc 2 osoby widniejace na koncie? slyszalam ze 2 osoby musza byc , pozniej oby dwie maja prawo np pobrac pieniadze :) a ja chce byc jedyna wlascicielka jak to jest ? poradzcie mi :) dziekuje za kazdy wpis:)

Gość apoco
Ci konto jak na tydzień ?? założyłem w mbank sam i tam chyba nawet nie ma takiej możliwości aby na jednym koncie były dwie osoby - jak o to chodzi

Gość bank konto
nie tylko na tydzien , poprostu chce zalozyc konto w polsce , walutowe, oraz miec dostepnosc przez internet :) mBank czy trzeba byc zameldowany w polsce czy przysylaja dokumenty do Niemczech ?

Tzn. chcesz mieć wspólne konto z kimś? Jeśli nie, sądzę że i tak bez problemu założysz konto nie posiadając polskiego zameldowania. Jeśli chodzi o drugą osobę, która miałaby mieć dostęp do Twego konta, to można po prostu później upoważnić tę osobę, nawet chyba telefonicznie.

Gość cep
mBank czy trzeba byc zameldowany w polsce czy przysylaja dokumenty do Niemczech ? kurier dojeżdża z papierami więc raczej tylko w polsce najlepiej napisz do nich mbank jest fajny bo nie ma praktycznie żadnych opłat :)

Gość bank konto
dziekuje wam za odpowiedzi :) cep dzieki :)

Gość kamyk niebieski
Pierwsze słyszę, żeby były potrzebne 2 osoby. Dwa dokumenty, to tak, ale nie dwie osoby. Zakładasz konto dla siebie, tylko jeśli chcesz, to możesz wskazać kogoś, komu chcesz udostepnić swoje konto ,żeby taka osoba również mogła korzystać. To się nazywa ustanowienie pełnomocnika. Wtedy potrzebne są dwie osoby przy zakladaniu konta. W każdym banku założysz sobie konto. Podpowiem Ci, że teraz jest w Lukas Banku taka promocja. Oferują ekonto-pro na pół roku za darmo do korzystania żeby zobaczyc, czy odpowiada. To jest konto internetowe, wygodne dosyć. Można się dowiedzieć co i jak. Za co się w nim płaci przez te pół roku, czy wcale. Nie trzeba mówić, że chce się je mieć tylko na tydzień. No i chyba w ciągu 10 dni od podpisania umowy mozna z niego zrezygnować, ale tego nie wiem dokładnie. Trzeba by było zapytać w banku.

Gość może lepiej w PKO
Jak walutowe to nie w Lukas banku.

Gość kamyk niebieski
A Deutshe Bank? Z nimi nie powinno być problemu.

Gość bank konto
dzieki wam za informacje w internecie wynajde informacje , ja nie chce konta na tydz , tylko chce w polsce zalozyc swoje konto bankowe , chodzi mi o walutowe. z tymi 2 osobami , moja ciocia zakladajac konto w pko Bp pare lat temu byly potrzebne 2 osoby , wiec dlatego sie pytalam , bo ja chce byc jedyna wlascicielka :) a w internecie kazdy bank ma ladnie napisane itd :D wiec chcialam poznac opinie wasza :) dzieki jeszcze raz :)