Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naturalna*

makijaż od czego zacząć?

Polecane posty

Gość naturalna*

Nigdy się nie malowałam, chciałabym podkreślić urodę (subtelnie), co powinnam kupić na początek (jakie kosmetyki ) i podajcie mniej więcej ceny.

Gość muchozol
kup mydło

Gość naturalna*
mam 20 lat, tak więc stara baba ze mnie a o makijażu nie mam zielonego pojęcia. Cera tłusta.

Gość muchozol
mówiłam kup mydło, idealne do cery tłustej, bo bardzo wysusza i redukuje pryszcze i inne syfy, potem zestaw kosmetyków nivea visage do cery tłustej, mleczko, zel, krem i tonik. Do makijazu podklad z kremem NIvea Visage young, najlepszy zamiast podkladu, delikatny róz do policzków, i tusz do rzęs, na początek styknie, ewentualnie kredka do oczu do podkreslenia

Idz do drogerii, kobiety doradzą CI jakiś "lekki" fluid, do tego tusz do rzęs, moze róż do policzków. Na początek wystarczy. Ja używam tylko tych kosmetyków. Ceny są różne. Polecam ten tusz http://ohsheglows.com/wp-content/uploads/2009/01/maybelline_colossal_mascara1.jpg cena ok 30 złotych, róż do policzków z Inglota ( uwielbiam je) Ostatnio kupilam sobie fajny fluid dwufazowy. Ładnie matuje, a twarz wyglada naturalnie :)

używasz takich rzeczy jak żel do mycia twarzy i tonik? Dbasz o cerę? Na początek możesz kupić taki krem nivea visage z podkładem naturalnym (kilkanaście zł), tusz do rzęs (pogrubiający wydłużający czarny za ok. 30 zł) i pomadkę:) to tak na codzień. sama dojdziesz do tego jakie kosmetyki ci odpowiadaja.

Gość liberal girl
podkład, jak sama nazwa wskazuje jest pod coś może go ewentualnie nie być ,ale podstawą zdrowego wyglądu cery jest jej matowość i gładkość - fatalnie wygląda niezmatowiony pudrem podkład wg mnie podstawowe dla Ciebie kosmetyki: puder transparentny, ewentualnie korektor (pod puder) tusz do rzęs, ewentualnie brązowa lub szara kredka błyszczyk do ust i z tym próbuj później możesz zacząć kombinować :)

Gość liberal girl
róz położyć umiejętnie to już wyższa szkoła jazdy makijażowej ale rzeczywiście warto ją opanowac :)

Gość naturalna*
takze tego 2 --> na codzień używam żelu do mycia twarzy,tonik i szminkę (blady róż) chyba spróbuje ten krem z podkładem nivea i sie rozejrzę zza różem i tuszem

no ja używam tego kremu nivea codziennie.. bo nawilżenie jest baaardzo ważne:) Ja na to kłade jeszcze puder i trochę bronzera. oczy czarną kredką i tusz. to cały mój makijaż. ale to tylko dlatego, że nie stać mnie na wydziwianie:) astor mineral match - podklad mineralny w pudrze - nie próbowałam tego ale z pewnością sprawdzę bo to wydaje mi się dobry patent dla młodej kobiety. ja używam podkładu maybeline mineralnego w płynie no i go polecam:)

nie kupujcie podkładów maybellina!!! to strasznie wysusza cere:( mam sprawdzone na sobie i w ogóle są prześwity na twarzy. Radziłabym MAX FACTOR a jeśli chodzi o tusz to naj naj lepszy jest z AVON (Shock) rewelacja!!!

Gość ddffddfdf
ja sie juz przestalam malowac a tez mialam fiola na tym punkcie. kosmetyki do makijazu są bardzo szkowliwe, sama chemia. niszczą skore i szybciej sie starzeje. nie zaczynaj sie malowac, ja juz nie bede. a juz na pewno nie zadne pudry, podklady czy tusze do rzęs. zobacz sobie sklad i poszukaj w necie co powoduje;)