Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoswiadczona 19 help me

Tabetki anty!! PISAC

Polecane posty

co do tebletek.. rozwazam stosowanie jednak martwie sie o skutki uboczne.. oraz o to czy pozniej nie bd miala problemu z zajsciem ciaze. prosze o pomoc panie biorace tabsy i wogole

Zwykle takie lub inne skutki oboczne się pojawiają. A to czy będziesz miała problemy z zajściem w ciążę czy też nie, zależy od tego jak długo będziesz je brała.

no wiesz teraz skocze tech.. no i pewnie przez czas studiow z 5 lat jak nic..

Skutki uboczne mogą się pojawić, a nie muszą. To wszystko zależy od tego, czy lekarz dobrze je dobierze do Twojego organizmu, dlatego też niezbędne jest wykonanie badań, o czym lekarze zazwyczaj zapominają, ale to ważne i trzeba się upomniec, chyba, że co miesiąc chcesz biegać po coraz to inne tabletki. Co do płodności, to oczywiście bzdura totalna. Tabletki nie powodują żadnych problemów z zajściem w ciążę. Wystarczy poczytac trochę głębiej lub zapytać o to swojego lekarza :) Ale możesz pomyśleć też o plasterkach czy innych metodach antykoncepcji.

plasterki mowisz? ponoć maja nizsza skuteczność

Gość to chyba nie mozliwe
ja biore 1,5 yasminelle i nie mialam zadnych skutkow.

a cenowo jak to wyglada?? bo fundusze z deka ograniczaja;/ ktos bral te tabsy 24+4?

ja brałam 3 lata zaszam w cize pez problemu teraz biore juz 2 lata skutków jak na razie nie ma a jestem pod ciągłą kontrolą lekarza

Gość anty_anty
Oczywiście warto przeczytać ulotkę, ale nie ma co na niej tylko się opierać. Skutki uboczne wypisane są, nawet jeśli występują rzadko, żeby później nie było, że czegoś nie nadmienili. A lista zazwyczaj jest długa - bez różnicy czy bierzesz silny antybiotyk czy APAP. Wiedzieć warto, ale jeśli chcesz dobrać tabletki to ginekolog zrobi Ci badania (jeśli nie to zmień lekarza) i Ci tabletki dopasuje. Może metodą prób i błędów, ale bez przesady, że od razu nie będziesz mogła mieć dzieci w przyszłości, czy wpadniesz w depresję. Musisz chodzić na stałe konsultacje na początku, a jak dobrze dobierze, to zażywasz i wszystko jest ok. Jeśli Twój organizm nie będzie mógł ich zażywać to przedyskutuj z ginekologiem jaka może być inna forma antykoncepcji.

a co do lekarza prywatnie czy na kase??

Gość blakcat
nie ważne czy prywatnie czy na nfz byle do dobrego - najlepiej z polecenia.

Gość mrożona pomarańcza
czytałam o zastrzykach żeby nie zajsc w ciąże.wiecie coś o tym?

Tak, tak. Mój ginekolog mi je odradził, bo też bardzo chciałam. Powiedział, że po nich się strasznie puchnie, bo zatrzymują wodę w organizmie i on szczerze mówiąc przepisuje je tylko... albo cygankom, które mają problem ze systematycznym łykaniem tabletek, albo dziewczynom lekko chorym umysłowo. Także ja podziękowałam, bo ze mną wszystko w porządku. Natomiast co do plasterków, to z tego co wiem mają wysoką skuteczność i żadna znajoma jeszcze nie wpadła :) No to może krążki nuvaring? Ostatnio dosyć często polecane przez ginekologów :)

a ktoras z was uzywala plasterki??

Gość
ja zażywałam przez 2 lata Novynette, nie miała żadnych skutków ubocznych, ale po tych 2 latach zaczęly mi wypadac wlosy i odstawilam tabletki ale wlosy nie stety wychodza do dzis. ale nie kazda dziewczyna tak reaguje

Gość
miałam tez plasty ale tylko przez poł roku, były super ale niestety tez mi włoski leciały

Gość u mnie też po tabsach
wypadają włosy, cellulit się piekny wyhodował, przybyło 5kg, ale po zmnainie na inne (chwilowej) stany depresyjen ustąpiły. Generalnie: po 2.5 roku brania, jestem na ostatnim opakowaniu:-D Hurra! jeszcze dwadzieścia parę dni i wolność!

Gość lepiej nie bierz

to normalne ze przez tabsy i plastry wlosy wypadaja?? jak cenowo plastry ksztuja??

Gość ja mam 23 lata
i zakrzepicę po tabletkach. A miało być wszystko w porządku. Oczywiście tabletki dobrze dobrane, badania zanim zaczęłam brać. Dobrze się zastanów, czy chcesz ryzykować zdrowiem.

wiesz kwestia tego ze nie chce sie bac czy zaszlam no i wygody.. przeciez mozna wtedy tak po prostu spontanicznie sie kochac

Mam, tak samo jak ty 19 lat i chce się wybrać do ginekologa po tabletki. Myślę, że to dobre rozwiązanie tym bardziej, ,że zaczynam studia. A piszę, bo oglądałam dziś rozmowy w toku. Myślicie, że takie przypadki jak omawiane tam, się zdarzają czy to takie przesadzone było?