Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość test ciążowy

Czy test wykryje ciąże pozamaciczną?

Polecane posty

Gość test ciążowy

j.w.

Gość gruszkakula
Tak, ale niestety nie powie Ci, że to pozamaciczna :-p

hm... raczej tak, bo przy ciąży pozamacicznej stężenie hcg również wzrasta tylko wolniej niż przy prawidłowej. Tylko nie będziesz wiedzieć czy to normalna ciąża czy właśnie pozamaciczna, więc uważam, że robienie testu mija się z celem

Gość test ciążowy
Robiłam kilka testów w różnym terminie.Wszystkie negatywne. Mimo tego, że dostałam drugi normalny okres od ewnetualnej wpadki to czuje się tak, jabym była w ciąży. Mdli mnie i mam wzdęcia, straszny apetyt. Może to wina hormonów, które przyjmuje. Sama nie wiem.

Gość hfuigh
tak wykryje na 100%

Gość test ciążowy
Dzięki za odpowiedzi. Wiem, że test mi nie powie jaka to ciąża, ale skoro źle się czuje to pomyslałam, że to pozamaciczna. Poza tym, miałam dwie normalne (pierwsza mniej obfita, ale to przez hormony), a z tego co już przeczytałam w pozamacicznej okres w ogóle nie występuje(o ile w ciąży prawidłowej może się tak przytrafić), i to okres normlany a nie plamienia.

" Mdli mnie i mam wzdęcia, straszny apetyt. Może to wina hormonów, które przyjmuje." Mozesz miec poranne mdłosci,apetyt i dziwne zachcianki żywieniowe, i to właśnie przez hormony i zapewniam cie nic wiecej.

Gość gruszkakula
Mdłości, wzdęcia i apetyt to żadne złe samopoczucie, ale normalne samopoczucie w ciąży. Na ciąże pozamaciczną wskazują nagłe, silne bóle w podbrzuszu (mogą być umiejscowione z jednej strony, w okolicy jajnika), mogą też wystąpić zasłabnięcia. Wtedy migiem do szpitala, bo ciąża pozamaciczna zagraża życiu. Ale skoro testy wyszły negatywne i miałaś już okres, to na pewno żadnej ciąży nie ma.