Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wisienka na torcie

oczyszczanie twarzy

Polecane posty

Dzien dobry :) Jutro rano wybieram sie na oczyszczanie twarzy do kosmetyczki, bedzie to moj pierwszy taki zabieg. Chcialabym sie dowiedziec, przez jaki czas skora bedzie potem wygladala tak, ze nie bede sie mogla pokazac ludziom? I po jakim czasie po oczyszczaniu mozna zrobic makijarz, bo przypuszczam, ze bezposrednio po zabiegu jest to zabronione? Prosze o odpowiedz ;)

Gość ochaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
siemka.. oczyszczanie to fajna sprawa... daje duży efekt ale musisz liczy się z tym, że na początku skóra będzie w gorszym stanie, czerwona i opuchnięta... ale potem będzie wszystko pięknie.. polecam Magia Day Spa na Szlaku w Krakowie ja tam byłam juz 2 razy na zabiegu i byłam bardzo zadowolona.. pozdrawiam i powodzenia w mękach ;)))

Gość nie straszcie jej
ja miałam po oczyszczaniu tylko 2 czerwone plamki, w tych miejscach gdzie kosmetyczka musiała nakłuć igłą. na drugi dzień nie było śladu po oczyszczaniu, a efekt fantastyczny, jakoś w październiku tez idę:)

Jeśli wyjdziesz od kosmetyczki ze zmasakrowaną twarzą, nie idź do nie więcej. Powinna tak zrobić zabieg, żeby nie było praktycznie śladów. Jeśli nie da się za jednym razem doczyścić, powinna Cię umówić na kolejny zabieg. Taka jest zasada dobrych kosmetyczek. Po zabiegu masz maseczki ściągające, kojące, algi i inne takie, więc wychodzisz w zasadzie "nieuszkodzona". :) Chyba, że masz delikatną i wrażliwą cerę, może być lekko zaczerwieniona. Jeśli chodzi o makijaż, to tego dnia nie wykonuj go. Nawet nie myje się twarzy, wszystkie składniki, które Ci zaaplikowała w czasie zabiegu muszą się przecież dobrze wchłonąć. :)

Gość hejabananaxD
o ja tez sie niedługo wybieram:) A powiedzcie kochane ile trwa taki zabieg? Przyjemny jest? I na długo wystarcza?

Przyjemny, to jest tylko masaż przed nim, a potem jest coraz gorzej. :) No dobra żartowałam, tak źle nie jest... ale nie można nazwać przyjemnością wyciskania. :) Jak często? Zależy jakie masz problemy z cerą, czy w ogóle masz. :) Ja chodzę w zasadzie od zawsze. :) Przeplatam zabiegi oczyszczania, z pół zabiegami, w czasie których tylko masuję się, nawilżam, odżywiam oraz serią mikrodermabrazji wiosną i jesienią. :) Co 3 tygodnie, miesiąc wizyta u kosmetyczki, plus wiosną i jesienią mikro, to wtedy częściej, co 10-14 dni. :)

Gość mufkaa
tylko idź do sprawdzonej kosmetyczki, moja siostra dostała gratis do oczyszczania gronkowca :/

Gość hejebananaxD
Mam tłustą cerę, czasem jakieś wypryski przed okresem. I zaskórniki poskórne. To tyle :)

Kosmetyczka Ci doradzi... może wystarczy samo oczyszczanie, choć wiele kosmetyczek odchodzi od tradycyjnego oczyszczania na rzecz mikrodermabrazji właśnie, która przy tłustej cerze, zaskórnikach, rozszerzonych porach jest idealna. :)