Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nerkomnkow34

Kotek ślepy na jedno oczko- nie wiem czy wziąc...

Polecane posty

Gość nie skoczy na ciebie
bo koty tez po zapachu poznają :) nie ma się czego bać :)

Gość cep
u mnie na działce są pól dzikie koty z jednym okiem i są bardzo przyjacielskie i radzą sobie doskonale :)

Gość koty widzaa
ja mam takiego kotka bez oczka bo mu ktos wypalil:( jest przekochany i delikatny kot bez oczu potrafi dobrze zyc i przyzwyczaja sie do miejsca i ludzi a ile w nim milosci bierz biednego malusia:)

bierz :) ratując 1 kota nie zmienisz świata, za to zmienisz cały świat dla tego jednego kota :) to na 99,9% dziewczynka, bo tricolor :)

Gość papierosniczka
moze on nie widzi na jedno oczko bo jest tylko sklejone moze wystarczy rumianek i przemywanie i bedzie ok nie jest tam napisane ze brak oka w oczodole

Gość ale slodkie malenstwo

Gość waleryjka
Moja znajoma ma konia slepego na jedno oko - zwierzę sobie radzi z takimi rzeczami tak samo dobrze jak czlowiek. dla niego to jest normalka, że widzi tylko jednym okiem, nie ma problemu. Jedyne co, to możliwe, że ten kotek ogólnie jest słabszy i ujawnią sie u niego jakieś inne wady - ale moze wcale tak nie bedzie i skończy sie na tym oku.

Gość Przecudny słodziak

Gość też kocica
Moja kocica jak była mała została napadnięta przez innego kota, w efekcie ma bliznę na jednym oku. Nie wiem czy na nie widzi czy nie, bo nawet wet nie jest w stanie tego ustalić ale dożyła sędziwego wieku z tą wadą, ma 13 lat !!!! Jedyne co się zmieniło od czasu jak miała skaleczone te oko to to że była/jest bardziej ostrożna, płochliwa. Łatwo ją wystraszyć gdy w pokoju jest półmrok lub gdy słyszy jakiś hałas, szelest. Uspokaja się dopiero gdy sprawdzi co się dzieje lub gdy widzi kto wszedł do pokoju. Nie przejmuj się tą wadą u kota, świetnie się do niej zaadoptuje i nauczy się z tym żyć.

Gość gość
Kot bez oczka jest praktycznie tak samo sprawny, jak zdrowy. Ważne jest tylko,aby bardziej dbać o higienę 'oka' i kontrolować stan śluzówki,zanim się nie zrośnie.

Gość gość
Moj pies tez nie widzi na jedno oko, w nocy widać ze bardziej sie boi, poza tym doskonale sobie radzi :) oczywiscie jest bardziej strachliwy i kocha sie przytulać bo wtedy czuje sie bezpiecznie ;)

Gość gość
ja mam kotkę która widzi na jedno oko,myszy łapie jak żaden inny,urodziła 2 kociaki i oby dwa nie dowidzą ,jeden ma jedno oko a drugi prawie wcale nie widzi,dziś mają 4 miesiące i są świetne,szaleją jak oszalałe

Gość gość
Niestety ale koty z jednym okiem są bardziej agresywne. Ja nie polecam, weź lepiej normalnego a nie wybrakowanego.

Gość gość
bzdury opowiadasz ,że są bardziej agresywne

Gość gość
ja mialam kotke z jednym okiem nazywalam ja pieatka , nie bylo z nia problemow nawet myszy lapala :) bierz nie obawiaj sie

Gość gość
Wy chyba też nie widzicie na 1 oko, że post sprzed 4 lat :P