Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna niewiedzaca mama

Karmienie

Polecane posty

Mam pytanko do mam, ktore karmia dzieci mlekiem modyfikowanym. Czy dajecie dzieciom tylko mleko czy rowniez jakies herbatki? (mam na mysli niemowlaczki do pol roku) Moj synus ma 6 tygodni i karmie go mlekem NAN. WSzystko jest ok, synus swietnie rosnie, ale mama ciagle mi powtarza, ze mleko nie wystarcza i powinnam dawac herbatki. Czy wy dajecie? Dodam, ze czesciowo karmie go takze piersia, ale wlasnie jestem w trakcie odstawiania go, poniewaz mam za malo mleka i synek sie nie najada i od urodzenia jest dokarmiany butla (w tej chwili jest karmiony piersia tylko 2 razy dziennie, reszta posilkow to butelka). Takze przy karmieniu butelka dawac te herbatki czy nie?

ja nie dawałam podawałam tylko ok. 30 ml dziennie wody, bo w niej rozpuszczałam witaminy (inaczej nie chcieli pić)

nie prawda!! dziecko nie musi byc wcale dopajane! nie wiem sakd taka glupia opowiastka ze dziecko musi dopajac sie skoror mleko to 90% woda moj synek ma 9 miesiecy i tez pije tylko mleko,moj lekarz ktory jest ordynato\rem na wczesniakach w moim szpitalu mowil ze dziecko do upalow typu 35 stopni wcale nie musi byc dopajane,jezeli nie chce to nie ma takiej potrzebny!

mowa o dzieciach takich do 8 miesiecy nie sluchaj sie mamy bo moja tez tak mowila,nic nie dopajac dla takiego maluszka naparwde mleczko wystarczy:-)

A dodam jeszcze, ze po tych 2 posilkach piersiowych ;) jest rowniez butelka, bo jak napisalam synek sie nie najada... Gryzzelda - a no wlasnie i dzieci masz zdrowe i wszystko jest ok. Moja mama sie upiera, ze powinnam, bo ona dawala (30 lat temu :) ), natomiast w internecie wyczytalam, ze do pol roku dziecku wystarczy wylacznie mleko. Moze skonsultowac to z pediatra? Ale kiedy rozmawialysmy o tym, ze przechodzimy z piersi na butelke i uzgodnilysmy z pediatra jak to nic o zadnych herbatkach nie mowila...

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi :) Dopiero zauwazylam, ze odpisalyscie. No wlasnie, mnie tez sie tak wydawalo, ze nie trzeba go dopajac...

mi położna powiedziała, że nic więcej do picia poza mlekiem nie potrzeba teraz im daję picie, jak weszły kaszki i inne papki, ale to widać, że dziecku chce się pić.

Gość roznice
moj kiedy mial na poczatku twarde kupki po mleku modyfikowanym zaczal dostawac male ilosci przegotowanej wody wg zalecen poloznej. Pomoglo a od tej pory lubi pic przede wszystkim sama wode kiedy jest spragniony. Ma 7 miesiecy

nie trzeba dopajac, mleko wystarczy, w koncu tam i woda jest nieprawdaz... czy to sie karmi piersia czy z butelki , nie trzeba i juz, czesto dzieciaczki ktore mamusie dopajaja nie chca potem pic mleka, bo picie jest lepsze...dzieciak cwany jest:)

do roznice, wlasnie czesto trzeba poprostu interweniowac bo kolka zaparcia, noz coz tak trzeba...i pewnie ta babcia gdzies slyszala ze dziecko dopajali podajac melko modyfikowane ale nie wiedziala dlaczego tyle ze jej sie zakodowalo ze trzeba!