Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lamponi

H E L P...!!! CO ZROBIC,BY SOK MALINOWY DOMOWEJ ROBOTY NIE SFERMENTOWAL???

Polecane posty

Gość Lamponi

A trzymam go w lodowce, w sloiku i czasem daje do herbaty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Lamponi
no niech mi ktos odpowie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość w ku sie nie miesci
wypij ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do autorki....
Jaki duży ten słoik? Myślę, że największy z możliwych to może być litrowy. Jeśli sok ma odpowiednią ilość cukru, to tak szybko nie sfermentuje. Ja robiłam przetwory i po otworzeniu słoika czy butelki, wcale nie trzymałam w lodówce, tylko normalnie w temperaturze pokojowej. I nigdy nic się z nim nie stało.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
moja prababcia do garnka z malinami dawała dużo cukru, gotowała potem do słoiczka nalewała na wiesz znów cukier, aż zrobi się skorupa i przykrywała przykrywką sok bardzo słodki, pyszny w lodówce musi być zakręcony aby nie tracił zapachu, nie przeszedł zapachami lodówki - mięso, cebula itp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szybko wypić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×