Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starszawaaa

Jaka suknie dorad zcie dziewczyny-

Polecane posty

Gość starszawaaa

Mam prawie 40 lat..rozmiar 38 i poraz 2 wychodze za mąz.Slub cywilny grudzien 2009.Prosze doradzcie mi jaki fason wybrać i kolor. Prosze o porade i jak moge o zdjęcia.Dziekuje

Gość starszawaaaaaa
Nikt nie doradzi?:-(

Gość starszawaaaa
Dziekuje bardzo za linki:-).Nie chciałabym sie ośmieszyc w oczach rodzinki mojego lubego stad pytanko: Jak myślicie powinnam wybrac biała suknie, czy lepiej inną np kremową? Jestem jasna blondynką i jak juz pisałam mam prawie 40 ,a to mój 2 ślub:-) dziekuje raz jeszcze za porady.

Gość do autorki tego tematu
ja bym wybrała ecru lub beżową ale myślę że nie będzie problemu jak pójdziesz w białej (to też zależy jaki masz odcień blondu - jeśli chłodny to w bieli będzie Ci lepiej). Jako że zima będzie to na wierzch jakiś jasny płaszczyk i będzie super :) Gratulacje.

Gość ja uwazam ze
biała suknia nie bardzo tu pasuje, ale jezeli bardzo chcesz to oczywiscie mozesz ja załozyc. A nie myslałas o innym kolorze oprócz bieli lub biezu? Ja widziałam panny młode w rózowych, granatowo srebrnych, koralowych sukniach i wyglądały przeslicznie

Gość do drogiej autorki
Rozumiem tok myślenia osób dla który biel w tym wypadku nie bardzo pasuje - ale z drugiej strony granatowe/różowe (itd) sukienki możesz włożyć na każdą imprezę i zapewne jako PM znikniesz wśród gosci. Ślub jest wyjątkowym wydarzeniem - co z tego że drugi? Skoro inne panny młode mogą wkładać biel a nawet welony (również na ślub cywilny) to dlaczego autorka ma sobie bieli odmówić? Biel to oznaka czystości - ok, ale ile dzisiejszych panien młodych zachowuje "czystość" do ślubu?

Gość starszawaaaa
Dziekuje za rady..własnie mam taki dylemat..czy nie bedzie któs na mnie patrzył z pogarda jak załoze biała suknie?..Ecry jest oki, ale juz jedna przymierzałam i jakoś nie pasuje mi ten kolor do mojej cery i blondu włosów.Mam bardzo jasny odcień ale chce go stonowac pasemkami zółtymi i bezowymi.Nie planuje nakrycia głowy ani tez diademów, czy innych dodatków. Wiem ,że zawsze znajdzie sie ktos kto mnie skrytykuje..ale chce poczuc sie piekna i dla mojego i dla siebie.Dodatkowo dobrze sie czuć.Jakieś porady lub zdjęcia? dziekuje dziewczynki:-)

włóż taki kolor w którym będziesz czuła się piękna i wyjątkowa :) Wszystkich nie zadowolisz to uszczęśliw w tym dniu chociaż siebie wymarzoną kreacją :D A krytykantów olej - to Twój dzień.

Gość starszawaaa
Dziękuje bardzo..mysle podobnie.Potem wkleje Wam linki do kilku sukien , które wybrałam..wiec poprosze o pomoc w wybraniu i ..dorade:-) Udanego weekendu życze:-)

a ja mysle, że jesli masz dosc zgrabną figurkę to biała sukienka do kolana bedzie bardzo ladnie wyglądała :) moja mama prawdopodobnie w kwietniu wyjdzie 2 raz za mąż namawiam ją na sukienkę ecru bądz wlasnie białą do kolana do tego szpileczki i bedzie naprawde super:) w długich sukniach wygląda sie dosc ciężko dlatego te bym ci odradzała

Gość starszawaaaa
Dziewkuje Oliwka ..musze powklejac fotki z sukniami na jakas stronke i zamieszcze tutaj, to co mi sie podoba..ale masz racje jedna podobna wybrałam..dopasowana, krótka biała sukienke plus bolerko.Ale jeszcze sie zastanawiam, bo nie chce zniknac w tłumie pieknie odstrojonych dziewczat:-)

wiesz ja zamiast bolerka wybralabym na twoim miejscu delikatny szal, naprawde uroczo to wygląda o wiele lepiej niz bolerko:) wiem, że w grudniu jest juz zimno ale mozesz zalozyc na dworzu plaszcz a w USC zdjąć i byc w samej sukience z szalem, gwarantuje, że będą grzały Cię emocje :) a ty bedzie wyglądala wyjątkowo:) teraz nei mam czasu ale moze jak wroce z pracy to powklejam tez pare propozycji sukienek :)

Gość starszawaaa
Oliwka ja myslałam o tej eleganckiej i króciutkiej ale nie wiem czy nie zgine w tłumiehttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/43681123a87ba8dd.html Mojemu podobam sie w tej..ale nie wiem sama..to raczej suknia dla młodej dziewczynyhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9c60f8a0ec74ae95.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/240833b9906e009f.html. Co o nich sadzicie? Pasuje kobiecie prawie 40 letniej?

Pierwsza sukienka b. ładna :) Druga jest już typowo ślubna, ja nie jestem do niej przekonana, nie tylko przez jej długość ale głownie przez tył - ale TO TWÓJ ŚLUB :) Po za tym 40stolatka 40stolatce nie równa ;) A myślałaś może o jakimś nakryciu głowy które Cię wyróżni? Kapeluszu lub toczku? Mi się osobiście toczki podobają i będę takowy mieć zamiast welonu :) ale wiadomo to rzecz gustu :) Również życzę udanego weekendu :)

Mnie podoba sie ta druga:-) Jezeli Twojemu facetowi równiez to nie widze problemu.Do tego spiete włoski..kwiaty w koku i super.Gratuluje

Gość starszawaaaa
Nie mysłałam jeszcze o nakryciu głowy..chce upiąć je..mozliwe że fryzjerka cos mi doradzi.Mam długie włosy i nie chce ich ścinać. Wiec w której jak myslicie bedzie mi lepiej.? Może macie inne propozycje.

a ja bym na głowe nic nie zakładała kapelusze toczki i inne woalki moim zdaniem postarzają :P włosy jesli masz dlugie upięłabym i wpile jeden bądz dwa kwiaty z sukienek które podalas uważam, że bardziej na miejscu byla by pierwsza... hmmm rozumiem dziewczyny które nie mogą wziąść koscielnego z róznych przyczyn i do USC zakladają slubne kiecki, w twoim przypadku to juz (tak mysle) drugi ślub i troszke smiesznie wyglądałaby suknia slubna nadodatek z lekkim trenem ta jest ladna tylko zeby ta druga warstwa byla na równo scieta a nie w takie zeby, no ale mogą pomyslec ze w ciązy jestes:P http://www.allegro.pl/item754153624_apart_przepiekna_wieczorowa_sukienka_party_wesele.html http://www.allegro.pl/item752915525_roz_34_rewelacyjna_sukienka_apart_295441.html http://www.allegro.pl/item750991320_apart_wieczorowa_sukienka_party_wesele_slub_32.html http://www.allegro.pl/item747442444_apart_sliczna_wieczorowo_slubna_suknia_36_38.html ta jest sliczna tylko ja bym tez te zeby obcieła na rowno :p

Gość starszawaaa
Oliwka dziekuje..ładna te suknie..może poszukam czegoś podobnego w sklepach..musze przymierzyć i zobczyć jak bede sie w innym kroju czuła:-)

Suknie polecone przez Olivvie są super. Weż jej sugestie pod uwagę , bo ma gust i dobrze radzi. Życzę powodzenia.