Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DoktorZąbek

RATUJCIE CO MAM ROBIC!?

Polecane posty

Gość DoktorZąbek

Ostatnio barodzo bolał mnie zab u gory mam 21 lat i mam jeszcze kilka zebow mlecznym jednak jako dziecko przeszlam chemiorterapie i balam sie cokolwiek wyrywac bo wczenisje dentystka powiedziala mi ze nie mam zawiazkow zebowych,wiec od kilku dni bolal mnie zab zaczal mi sie wyrzynac z tego co sie pozniej dowiedzialam to stala 4 i 5 na miejscu mlecznej 5,dentystka kazala mi zrobic rtg szczeki zrobilam okazalo sie ze mam hiperdoncje tzn ze mam wiecej zebow niz powinnam np 2 razy 7 i miedzy jedynkami cisnie mi sie zab na dole (estetycznie nic nie widac zebuy sa proste) kaza mi wyrwac 3/4 zebow u chirurga i wstawic mostek mam 21 lat nie chce mic 3 zebow DORADZCIE CO MAM ZROBIC??

Gość DoktorZąbek
Naprawde nie wiem co zrobic poszlam do prtzychodni ogolnej bo nie mam kasy na prywatne leczenie i boje sie ze to takie lecznie na odwal sie po lebkach :(

ja bym na twoim miejscu poszla do ortodontki...oni sie lepiej na tym znaja...sama mialam dziwna sytuacje,ze stala dwojka urosla obok mlecznej dwojki,a przez to nie bylo miejsca i stala trojka nie wyszla w ogole...ortodontka zrobila najlepiej jak mogla,trwalo to 2,5 roku i niestety,musze cie zmartwic,bo pochlonelo jakies 3 tysiace zl... a nie mozna po porstu pojsc do dentysty-chirurga i wyrwac z dziasel tych dodatkowych zebow??mimo wszystko ortodonta sie klania

Gość DoktorZabek
dentysta kazala mi isc do ortodontki aby ta wskazal ktore zeby sa do wyrawania i nic tylko wszystko rwac i rwac.. a dziwi mnie to ze nie mam krzywych zebow jakis zaniedbanych..koszt dosc pokazny te 3tys.. wszystko bym zniosla ale tak mnie to cholernie boli,zapuchla mi cala japa.. :(

no,ale jak one sa w dziaslach (te dodatkowe) to chyba wystarczy je powyrywac i wszystko bedzie ok..nie bede juz tak uciskaly,bol minie,nic ci sie nie pokrzywi...tylko rany sie wygoja i spokoj,to na pewno wyjdzie szybciej i taniej

Gość DoktorZąbek
Kurde moze i masz racje..tak tak w dziaslach,zrobilam to rtg i zanioslam dentystce i dopiero ona mi mowi ze mam ponadpodstawowy pakiet zebow.. ;P Bardzo sie boje takich zabiegow..i tego mostka!! ale z 2 strony to to jest bol niedo wytrzymania od tygodnia jem antybiotyk polukam jape dentoseptem myje zeby paradontoxem czy cos takiego i wcinam kgmami apap..juz nie mam sil chyba tak zrobie powyrywac i czesc.. :(

pewnie,najlatwijesze rozwiazanie...wyrwac,3-4 dni i rany wygojone i po sprawie..i masz swoje,zdrowe,zywe zeby:) powodzenia!!:D

Gość DoktorZąbek
Nie dziekuje!:) ale dzieki za rozmowe,troche zmienilam punkt widzenia ;)