Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 pytajaca dziewczyna***

Kapiel rozjasniajaca do wlosow

Polecane posty

...czy cos w tym stylu Czy ktoras z Was to praktykowala? Slyszalam, ze nalezy zmieszac troche rozjasniacza (woda+proszek lub pasta), szaponu i odzywki do wlosow, a potem nalozyc to na wlosy na 10 minut. Podobno wlosy po tym troche sie rozjasnia i nie zniszcza. Czy to prawda??

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
ktos pomoze??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 upupupupupupupupupupuppupupupp
podnosze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 halo czy ktos podpowie
??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 widzisz jak bedzie jakies
idiotyczne pytanie dajace powod, zeby cie "zjechac" to sie multum ludzi pojawi, a jesli szukasz normalnej porady to nikt... Sorki, ja nic o tym nie wiem i nie moge ci pomoc, choc sama tez bym chciala sie czegos na ten temat dowiedziec...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fryzjerka28
Tak jak napisa艂 gosc102,potwierdzam :) K膮pieli rozja艣niaj膮cej nie stosuje si臋''zamiast'' farbowania! Z prostego powodu-wyjdzie kolor pomaranczowo -偶贸lty:) Mo偶na w ten spos贸b tylko ''podja艣ni膰'' w艂osy przed rozja艣nianiem normaln膮 farb膮 rozjasniaj膮c膮,je艣li kto艣 np ma ci臋偶ki pigment

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anq25
20 minut? Troch臋 d艂uga k膮piel... Ja to stosuj臋 z lekk膮 wod膮 utlenion膮 i przez oko艂o 3-5 minut pieni臋 na w艂osach je偶eli s膮 bardzo zszarza艂e po wcze艣niejszych farbach a klientka chce jasny roz艣wietlony blond, dzi臋ki temu unikam przetrzymywania farby na ko艅cach w celu od艣wie偶enia koloru. Na to normalna koloryzacja ale przeci膮gam na ca艂o艣ci z bardzo s艂ab膮 wod膮 albo nawet przegotowan膮 zwyk艂膮, tylko odrost rozja艣niam z normaln膮 wod膮 utl. Czasami mo偶na si臋 tym wspom贸c jak wyjdzie za ciemny kolor.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anq25
Nie zgodz臋 si臋 z tym nak艂adaniem maski na p贸艂godziny. Czas nic nie zdzia艂a. Maska ma okre艣lone ph i czas dzia艂ania. Trzymanie 30 minut maski, kt贸r膮 zaleca si臋 trzyma膰 10 minut nic nie zmieni, bo to czego mia艂a dokona膰 zrobi艂a w te 10 minut, to co mia艂o zadzia艂a膰 zadzia艂a艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marli praktykantka
kazdy rodzaj chemikali niszczy w艂osy kapiel rozjasniajaca nalezy wykonac :ml wody nie innej ! 艂yzeczka rozja艣niacza szampon i ml odrzywki trzymamy w zaleznosci od rozjasniania sie wlosa ale radzilabym to zrobic w profesjonalnym salonie fryzjerski istnieje tzw podklad rozjasniajacy kt贸ry mniej niszczy wlosy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gfdjcdsjncdjcna
a jaki masz kolor w艂os贸w? bo jesli blond tylko ciemnijeszy mozesz uzy膰 szamponu "fioletowego" jest wygodny w uzyciu, lub srebrzyc ale go trzeba ro偶cienczyc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rozja艣niona
SZARACZEK, zrobi艂am k膮piel wg Twojego przepisu i dzia艂a!!! :) Nak艂ada艂am niebiesk膮 papk臋 bardzo dok艂adnie, nie nak艂ada艂am na odrosty. Po na艂o偶eniu na ka偶d膮 warstw臋 w艂os贸w dok艂adnie je rozczesywa艂am. M贸j wyj艣ciowy kolor przed k膮piel膮 to z艂oty br膮z, po k膮pieli mam niestety rude, ale r贸wnomiernie, wi臋c wygl膮da przyzwoicie. Odrosty w moim mysim kolorze. D膮偶臋 do 艣redniego popielatego blondu, wi臋c jutro kupi臋 znowu rozja艣niacz (Joanna), w sobot臋 zrobi臋 znowu k膮piel, dam w艂osom chwil臋 odpocz膮膰 i w niedziel臋 na艂o偶臋 farb臋 Garnier Nutrisse jasny popielaty blond. I my艣l臋, 偶e nareszcie osi膮gn臋 upragniony efekt :) Dzi臋kuj臋 SZARACZKU za dobry przepis :* Nie niszczy w艂os贸w tak jak by to zrobi艂a czysta dekoloryzacja albo sam rozja艣niacz z utleniaczem z zestawu Joanna (z pude艂ka wykorzysta艂am tylko proszek i od偶ywk臋, zamiast do艂膮czonego utleniacza u偶y艂am wody utlenionej z przepisu) Je偶eli robi si臋 to dok艂adnie, wychodzi. Trzymam kciuki za wszystkie rozja艣niaj膮ce! :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 monisia21
czesc pytajaca dziewczyno. tak rozjasnia ci sie wlosy ale do jakiegos stopnia nie calkiem. pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 erzulie24
taka kompiel rozja艣niaj膮ca to 艣wietna spreawa je艣eli chce sie zej艣膰 z czarnego, nale偶y po艂膮czy膰 odpowiednio w stosunku 1:1:1:1:1 proszek rozja艣niaj膮cy, oxydant ( i tu polecam balansowanie mi臋dzy 6 a 9, na czarne raczej 9%) wod臋 zwyk艂膮 ciep艂膮 ( nie gor膮c膮), od偶ywk臋 do w艂os贸w i szampon, nak艂adamy najpierw na ko艅ce w艂os贸w i szorujemy tak jakby艣my robi艂y pranie, a p贸藕niej na reszt臋 w艂os贸w, je艣li odrost ciemny to r贸wnie偶 na odrost, je艣li jasny odrost nale偶y sobie darowa膰. ca艂a kompiel nie powinna trwa膰 d艂u偶ej ni偶 35 minut, ale na bierz膮co trzeba obserwowa膰 efekt. Oczywi艣cie w ten spos贸b do blondu z czerni si臋 nie zejdzie, ale p贸藕niej mo偶na sobie spokojnie jaki艣 br膮zik po艂o偶y膰, w zale偶no艣ci od efektu. pozdrawiam fryzjerka:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taka-tam
S艂uchajcie... a taka k膮piel nadaje si臋 do farbowanych przez wiele lat, zniszczonych w艂os贸w? Bo tak w艂a艣nie si臋 waham... chc臋 zej艣膰 z koloru kt贸ry nazywa艂 si臋 "czerwona czer艅" (teraz to wygl膮da jak ciemna czerwie艅, strasznie sprana, od po艂owy w艂os贸w - a w艂osy do pasa - wysz艂a mi poprzednia ruda farba, w s艂o艅cu s膮 jasnobr膮zowo-rude), przyznam si臋 偶e zwyczajnie nie chce mi si臋 ju偶 ich farbowa膰, a 偶e naturalne w艂osy mam ciemny popielaty blond, to nie chc臋 chodzi膰 z po艂ow膮 g艂owy jasn膮 i drug膮 po艂ow膮 ciemn膮 (bo pojawi艂y si臋 ju偶 oko艂o 5-7cm odrosty)... Pyta艂am starsz膮 kole偶ank臋 o jakiego艣 dobrego fryzjera kt贸ry m贸g艂by co艣 zaradzi膰, to zasugerowa艂a mi w艂a艣nie k膮piel rozja艣niaj膮c膮. Zale偶y mi na moich w艂osach, wi臋c... ryzykowa膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rozja艣niona
Prawda jest taka, 偶e taka k膮piel wysusza i troch臋 jednak niszczy w艂osy. Ja te偶 robi艂am j膮 na farbowane na br膮z w艂osy 偶eby zej艣膰 do rudego a potem do blondu i uda艂o si臋. Niestety w艂osy si臋 troch臋 zniszczy艂y ale podci臋cie ko艅c贸wek i dobra od偶ywka pomog艂y. Najwa偶niejsze, 偶eby r贸wno nak艂ada膰 "papk臋" a nie jest to 艂atwe bo jak posmarujesz tym w艂osy to robi膮 si臋 strasznie t臋pe i pl膮cz膮 si臋 niesamowicie, wi臋c trzeba delikatnie i umiej臋tnie nak艂ada膰 i rozczesywa膰. Powodzenia!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anacixi
Ja mam pytanie do rozja艣nionej :) Rozpoczynam rozja艣nianie w艂os贸w br膮zowych, farbowanych. Chcia艂am zapyta膰 ile k膮pieli rozja艣niaj膮cych musia艂a艣 u偶y膰 aby uzyskac kolor blondu. Jakiej wody uzywa艂a艣 do rozja艣niania, jaki jest stan Twoich w艂osk贸w i jakiej blond farby u偶y艂a艣. B臋d臋 wdzi臋czna za odpowied藕. Pozdrawiam :))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rozja艣niona
Z tego co pami臋tam zrobi艂am 3 k膮piele rozja艣niaj膮ce, 偶eby w艂osy z br膮zowych zrobi艂y si臋 rudo-偶贸艂te. U偶y艂am najdelikatniejszej, 3% wody utlenionej ,zwyk艂ej "aptecznej". Na to na艂o偶y艂am Garnier jasny naturalny blond i efekt by艂 ca艂kiem przyzwoity. Niepotrzebnie niestety zacz臋艂am kombinowa膰 z odcieniami ciep艂ymi i ch艂odnymi blondu i w艂osy wpad艂y w delikatn膮 oliwk臋. Nigdy nie nak艂adajcie popielatego blondu na z艂oty blond i odwrotnie! Na szcz臋艣cie jedna wizyta u fryzjera, odrobina baleja偶u na g贸rze a be偶owy blond na reszt臋 i efekt jest naprawd臋 przyjemny. Ostatecznie i tak wyl膮dowa艂am u fryzjera, ale rozja艣nianie pomog艂o. Tylko trzeba potem bardzo dba膰 o regeneracj臋 w艂os贸w. 呕ycz臋 powodzenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anacixi
Dzi臋kuj臋 bardzo za odpowied藕 :) i Pozdrawiam :))))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sys158
erzulie24 nie zgodz臋 si臋 z Toba,poniewa偶 nigdy,ale to prze nigdy nie "pierzemy" w艂os贸w...A zw艂aszcza jak farbujemy,albo rozjasniamy!!!! To b艂ad najgorszy pope艂niany przez "cywil贸w"...Nak艂adamy papk臋 r贸wnomiernie na w艂osy,zaczynaj膮c od g贸ry...Rozczesujemy je grzebieniem z szeroko rozstawionymi z臋bami,a na koniec malaksujemy,aby efekt by艂 wysmienity...

Udost臋pnij ten post

chodze od szkoly fryzjerskiej i ostatnio mialam wykonywana dekoloryzacje. Polega ona na tym ze daje sie rozjasniacz w postaci niebieskiego proszku, odzywke, szampon oczyszczajacy, wode utleniona. Mieszamy to i nakladamy na wlosy, sciagajac kolor.. czyli na wlosach wykonujemy ruchy takie jakbysmy doili krowe. Sciagamy tak kolor dotad az zobaczymy ze wlosy sie rozjasnily do takiego poziomu jaki chcemy. zabieg taki trwa do 40 min. Jesli sie udalo to myjemy glowe szamponem i nakladamy odzywke potem suszymy i przystepujemy do farbowania. Jesli nie, to zmywamy dekoloryzator woda i szamponem, i ponownie na mokre wlosy nanosimy mieszanke. Rozjasniamy dotad az otrzymamy porzadany efekt. Gorna granica to jednak 40 min. I zabieg ten mozemy wykonac jednorazowo gora 2 razy. Nie wiecej. I przypomina m ze dekoloryzacje wykonujemy na wlosach mokrych, wysuszonych recznikiem, wczesniej umytych szamponem oczyszczajacym

Udost臋pnij ten post

chodze od szkoly fryzjerskiej i ostatnio mialam wykonywana dekoloryzacje. Polega ona na tym ze daje sie rozjasniacz w postaci niebieskiego proszku, odzywke, szampon oczyszczajacy, wode utleniona. Mieszamy to i nakladamy na wlosy, sciagajac kolor.. czyli na wlosach wykonujemy ruchy takie jakbysmy doili krowe. Sciagamy tak kolor dotad az zobaczymy ze wlosy sie rozjasnily do takiego poziomu jaki chcemy. zabieg taki trwa do 40 min. Jesli sie udalo to myjemy glowe szamponem i nakladamy odzywke potem suszymy i przystepujemy do farbowania. Jesli nie, to zmywamy dekoloryzator woda i szamponem, i ponownie na mokre wlosy nanosimy mieszanke. Rozjasniamy dotad az otrzymamy porzadany efekt. Gorna granica to jednak 40 min. I zabieg ten mozemy wykonac jednorazowo gora 2 razy. Nie wiecej. I przypomina m ze dekoloryzacje wykonujemy na wlosach mokrych, wysuszonych recznikiem, wczesniej umytych szamponem oczyszczajacym

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rikitiki2444
Witam mam w艂osy ciemny br膮z chcia艂abym zmieni膰 je na miodowy br膮z czy k膮piel w tej sytuacji to jest jakie艣 rozwi膮zanie prosz臋 o pomoc!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mysia2233
Tak, k膮piel nadaje si臋 idealnie, 偶eby rozja艣ni膰 ciemny br膮z do jasno-z艂ocistego, tylko trzeba u偶y膰 odpowiedniego st臋偶enia wody utlenionej i trzyma膰 mieszank臋 w艂a艣ciwie d艂ugo. Potem trzeba w艂osy stonowa膰 farb膮. K膮piel rozja艣niaj膮ca krok po kroku na moim blogu, zapraszam serdecznie: kokardka-mysi.blogspot.com

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dkfjdvbcdvgr
Witam mam w艂osy w kolorze p艂omienna iskra (ju偶 wyp艂owia艂ym) i chcia艂a bym na blond. Jak dok艂adnie przygotowa膰 mikstur臋? co wykorzysta膰 z rozja艣niacza a co nie? Czy kto艣 mi pomo偶e?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 goberta
polecam mi 2 razy wystarczylo wlosy nieznacznie zniszczone

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 digasmacomp1972ufqyr
Dzi臋kuj臋 bardzo za odpowied藕 i Pozdrawiam Jasne http://GET7.pw/fcqN

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lecpinktabas1973dulra
polecam mi 2 razy wystarczylo wlosy nieznacznie zniszczone Jasne http://jasonchua.me/h

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 WeraZzz
Czy kto艣 s艂ysza艂 o k膮pieli wykonywanej z farby rozja艣niaj膮cej farby do w艂os贸w? Mam w艂osy w kolorze 艣redniego blondu, ale zim膮 nieco szarzej膮ce i ciemniej膮ce. Chcia艂abym nada膰 im blasku (max. 1 ton ja艣niej). S艂ysza艂am, 偶e do takiej zmiany mo偶na u偶y膰 k膮pieli rozja艣niaj膮co-farbuj膮cej na bazie farby rozja艣niaj膮cej do 4 ton贸w. Mieszanka to farba (pigment + utleniacz), szampon i od偶ywka. Trzymane 10 minut na g艂owie. Kto艣 testowa艂?

Udost臋pnij ten post