Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wax

Depilatory

Polecane posty

Gość wax

Zamierzam kupić depilator. Dlatego mam pytanie: które polecacie? Nie chcę wydać 300 zł na coś, o nienajlepszej jakości, ale też kupno czegoś za 100 zł i później nie posiadanie z tego żadnych korzyści to bez sensu. A niestety nie jestem "na czasie" z ofertą. Lepsze są ze sposobem debiliacji "dyski ceramiczne" czy "pęseta"? Gdzie tkwi różnica? Pzdr.

Gość wax
*depilacji oczywiście :p

Gość wax
nikt się nie depiluje?

Gość ja mam od 10 lat ten sam
depilator, więc w nowinkach tez sie nie orientuję. Ale pod względem wytrzymałości i niezawodności mogę polecić Philips sensitive z nasadką masujacą - o ile jeszcze takie sprzedają :p

Gość Mrożona pomarańcza
ja kupiłam i nie używam.nie mam cierpliwości ani czasu

Gość wax
Dzięki za odp. i czekam na dalsze. Ja właśnie mam cierpliwość. te 2 godz w przeciągu miesiąca zawsze się znajdzie. Ale to już było tak dawno, że nawet nie pamiętam jaki model, tylko, że philips ;) . I spadł jeszcze między czasie przypadkowo na podłogę i z głowicy wyleciały te (chyba) pęsetki. Tylko jedna, ale to wystarczy, żeby średnio chwytał włoski. Poza tym mam wrażenie, że przestał je wyrywać, tylko teraz urywa i zastanawiam się, co by tu kupić teraz. Co z tymi dyskami (jak wpiszę wyszukiwarkę to mi się same sklepy pojawiają, a żaden opis samych dysków :( ). A teraz to już nie tylko nasadki na miejsca wrażliwe, ale jakieś chłodzące, masujące, wyciszone itp. itd. Oferta znacznie bogatsza, a producent zawsze cuda napisze. Także liczę na opinie stosujących ;)

Gość ja muszę depilować co tydzień
maxymalnie dwa... niezależnie od metody - depilator, wosk czy inne cuda - po tygodniu odrastają... :(

Gość wax
Ja zazwyczaj raz na dwa miesiące; później raz na miesiąc, a po "wypadku depilatora" raz na dwa tygodnie, bo wszystkiego nie chwytał albo urywał. Preferuję taką depilację pomimo pewnych poświęceń, bo jednak włoski są miększe, mniej uporczywe jak odrastają i nie ma tych cebulek (jak się ma ciemne cebulki - ja mam na łydkach - to one są lekko widoczne w postaci czarnych kropeczek). Jak użyję maszynki to cebulki zostają i już po dniu mam wrażenie, że noga wygląda nieestetycznie. A na wosk trzeba zbyt długo zapuszczać włosy (wosk - 1cm, depilator - 0,5 cm ).

Gość wax
Ktoś jeszcze ma coś do polecenia, albo odradzenia? Zawsze warto przynajmniej wiedzieć, czego unikać

Gość wax
Biorąc pod uwagę, że wcześniej nie spotkałam się ze zbyt dużym odzewem, ponawiam pytanie. Na pewno ktoś tu stosuje depilatory..

Gość mis.t
Witam. Chcialabym zakupic depliator i mam dylemat.. prosze o pomoc, ktory z depilatorow lepiej zakupic: Braun 2170 czy Philips 6400?

Moim zdaniem lepszy jest Braun, bo sama taki i mam i też miałam dylemat, który depilator wybrać. Więc moje zdanie jest takie, że lepszy jest depilator Broun. A jeśli chciałabyś kupić dobry depilator i do tego nie drogi polecam sklep magicznaplaneta.pl, bo mają naprawdę niskie ceny i duży wybór;)

Gość Klaudia951
Witam, chce zapytać czy moge depilowac depilatorkiem włosy (u nóg oczywiscie) które maja 1cm. długości? Czy muszą byc krótsze? Prosze o pomoc:*

Gość ach ta depilacja
Hej:) ja jeszcze nigdy nie używałam depilatora i bardzo boje sie tego zrobic. Blagam, niech ktoś mi napisze jak mam sie przełamac:( To dla mnie ważne. Chce w koncu go użyć, ale gdy juz mam zamiar to zrobic rozmyślam sie:( pomocy...:* I prosze również o pomoc w kwesti jakich powinnam używać środków po depilacji żeby włosy sie nie wrastały?? Oraz cos na podrażnienia bo u mnie to nawet po zwykłej maszynce do golenia są spore podrażnienia, wiec co dopiero bedzie jak użyje depilatora:-P Dlatego prosze bardzo o jakieś rady:* buziaki:*

Gość Klaudia951
Holla, jest tu kto?:-P Heh..

Gość Klaudia951
Depiluje sie tu któraś?;) heh... Prosze o wypowiedzi:(

Gość Klaudia951
??? Echo...?:(

Gość drasklica
wg mnie 1cm to troche za dlugie. zgol maszynka i poczekaj az odrosna na pol centymetra. co do tematu uzywam depilator philipsa z nakladka masujaca bez bajerow kosztowal chyba kolo 150zl. nogi depiluje nim rzadko. regularnie depiluje pachy bo nie mam krostek jak po maszynce

Gość Klaudia951
Drasklica-Dziekuje za odpowiedz:-D W koncu sie doczekałam:-P Dzieki raz jeszcze;)

Gość Klaudia951
Drasklica-Dziekuje za odpowiedz:-D W koncu sie doczekałam:-P Dzieki raz jeszcze;)

Gość ach ta depilacja
Błagam o pomoc:-S

Witam, ja rowniez przymierzam sie do kupna pierwszego depilatora;p bolu sie nie obawiam ale dobrze by bylo zeby byl jak najmniejszy. Zastanawiam sie na d Braunem 5770, czy ktoras z Pan go uzywala i moze sie wypowiedziec? ciekawa jestem tez jak sie sprawuja depilatory Rowenty , bo sa ogolnie tansze a liczbe bajerow ma te sama. Prosze o odpowiedz ;] A odpowiadaja kolezance powyzej to na wrastanie wloskow polecam peeling i krem po depilacji z Tanity zeby zalagodzic podraznienia a jesli chodzi o bardziej specjalistyczne kosmetyki to Keranorm i Folisan (chyba do kupienia w aptece). Jesli chodzi o moja pierwsza depilacje to postaram sie zeby ktos mnie w tym wyreczyl, ja w ten czas bede mogla swobodnie zaciskac zeby i piesci ;]

Gość taka se jedna...
ja mam depilator od 6 lat z philipsa. pierwsze pare razy bolały ale czego sie nie robi dla gładkich nóg? :) wg. mnie najlepsze są właśnie z tej firmy

Gość WIewiórrraaa
NIe znam sie na depilatorach. Włosy mam grube i po 1 dniu już odrastają na nogach, cały czas gole sie maszynka. Jak to jest? Czy mogę takie krótkie stosować depilatorem? I jakie polecacie? http://allegro.pl/item1124660287_depilator_braun_3170_nasadka_delikatny_z_masazem.html I jak to jest? 0,5mm, czy 0,5 cm? Ja już się gubię... Z maszynkami nie daje rady już ;/ a depilatorem ponoć dłużej odrasta... Help!

WIewiórrraaa, bardzo króciutkie włosy depilator już powinien złapać, więc o to się nie martw. Tylko nie licz na czary mary, że pierwsza depilacja będzie przyjemna - NIE MA TAKIEJ MOŻLIWOŚCI ;) ja mam philipsa i jestem z niego bardzo zadowolona, śmiga już dobrych kilka lat, w ofercie moderni widziałam jakiś nowszy model, to sobie obadaj.

No i kupiłam braun 5770 z golarka i innymi bajerami za 240zł. Nie jestem zadowolona za tą cenę. Nie wyrywa wszystkich włosków a juz nie wspomnę o tych 2mm-owych. Większość włosków urywa przez co odrastają juz za kilka dni.Średnio depiluje się co tydzień, plus jest taki że odrastające włoski nie są widoczne. Po maszynce bylo je widac juz na drugi dzien jeszcze musze wspomniec ze jestem brunetka i mam mocne i czarne włosy. Ból przy depilacji nóg można przeżyć, nie jest taki zły. Za to ból przy depilacji pach jest nie do zniesienia;] Jednak przeżyłam i polecam wytrzymać te kilka minut bo przy następnej depilacji pach prawie nic nie czułam ! Co do golarki to raczej nie bede jej używać. Kroś napisał że golarka działa jak maszynka co jest nieprawdą bo zostają widoczne czarne kropki po włoskach. Po maszynce skóra była chociaż przez pół dnia gładka a po golarce jest od początku szorstka bo czuć włoski. Następny depilator jaki kupie to bedzie na pewno z babyliss i tańszy. Nie będę się rzucać na bajery, które w praktyce są nie przydatne(wyjątek lampka, która faktycznie jest niezbędna). Co do wrastania to zauważyłam ze jak nie stosuje peelingu to kilka sie zdarzy wrośniętych włosków ale nie mam żadnych skaz na nodze. Co do peelingu to też nie do końca go używam, zdarza się że po prostu mocno tre nogi namydloną myjką i też sie sprawdza. Jak macie jakieś pytania to pytajcie, chetnie odpowiem. Możliwe że coś opuściłam a chciałybyście wiedziec :d

Jeśli chodzi o moje zdanie na temat depilatorów, to ja bardzo lubię i cenię brauna. Marka dobra, sprawdzona. jeśli chodzi natomiast o konkretny model to ja postawiłabym na taki http://www.redcoon.pl/index.php/cmd/shop/a/ProductDetail/pid/B148308/cid/6002/Braun_Silk_epil_Xpressive_7480/ moja koleżanka go ma i jest bardzo zadowolona. Jeśli obawiasz się bólu podczas depilacji, to dobrze by było kupić depilator, który ma podkładki chłodzące.