Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monia113

Zabawy z niemowlętami

Polecane posty

Gość Monia113

Cześć dziewczyny, czy mogłybyście napisać, w co bawicie się z Waszymi pociechami? Moja córeczka ma 11 miesięcy i czasami po prostu brakuje mi już pomysłów na jakieś fajne zabawy... Jest zabawa w "a kuku", łaskotki, układanie wieży np. z klocków, wyrzucanie rzeczy z szuflad (tzn. córcia wyrzuca a mama wkłada z powrotem i mała ma przy tym mnóstwo zabawy). Przyznam, że trochę to już nas obydwie nudzi... Może Wy macie jakieś ciekawe pomysły?Piszcie proszę!:)

Moja bardzo lubiła jak robiłam bańki mydlane. Teraz to najbardziej lubi przebywać na dworze. lepić baby itp. ma 16 m-cy

Gość czy majac blisko
rok jest sie dalej niemowleciem? bo wchodzac na topik myslalam, ze chodzi o jakies 2-3 miesieczne dziecko.:P

Gość Monia113
U nas też były bańki mydlane, ale niestety bardzo szybko się znudziły, chociaż na początku córeczka miała ogromną radochę. Czytanie książeczek nam nie wychodzi, chyba jest jeszcze za mała.. Raz że nie chce usiedzieć w miejscu, a dwa, że wyrywa mi z rąk książeczkę, rzuca nią albo wkłada do buzi.. Nawet jak uda mi się wymyślić coś fajnego, to jest to dobre tylko na chwilę.

Gość Monia113
Niemowlakiem jest się do ukończenia piewszego roku życia, także 11 miesięczne dziecko to jeszcze niemowlaczek (chociaż już niedługo) :)

Możesz pokazywać ksiażeczę ze zwierzakami i nasladować odgłosy :-) Ja pękam ze smiechu jak moja córka miaucząc wywala ozorek hehehhe W końcu dziecko zlapie i zacznie powtarzać za Tobą. Możesz pokazywać części twarzy, nazywając je a potem pytaj "Gdzie jest oczko?" Itd :-)

piłka, balonik, czytanie książeczki, części ciała, nazwy przedmiotów w pokoju, łaskotki, wspólne sprzątanie, może pierwsze szmaciane lalki, grzechotki, pluszaki, huśtawka, zabawki interaktywne- http://junior.euromall.pl/product-pol-26735-Odkrywczy-Dom-Kieddieland.html to jest bardzo rozwijające, FP też sporo oferuje, poza tym jak najwięcej czasu poza domem- na spacerach dziecko najchętniej poznaje świat :)