Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pupa1977

Ile pamiętacie ze snu?

Polecane posty

Dzisiaj rano doszłam do ciekawego wniosku... coś mi się śniło, i tuz przed przebudzeniem zdałam sobie sprawę, że dobrze pamiętam sen z wczoraj, przedwczoraj, itd. Ale pamiętałam te sny jeszcze śniąc. Zawsze po przebudzeniu, to wszystko się bardzo szybko wymazuje. Mam wrażenie, że kiedy śpimy następuje coś na zasadzie zapisu - ale jakby na inny dysk - że te treści tzn. sny są przechowywane gdzieś w obszarach pamięci, do których nie ma się dostępu po przebudzeniu. Zresztą jak inaczej wytłumaczyc to że wiele snów występuje seryjnie, albo są ze sobą powiązane

Gość jak chleje kilka miesiecy
z rzędu to chooja mi się sni, ale za to później jak się kłade lulu na trzeźwo to mam sny tak wyrazne ze hej :-D

Gość laksKSks
Albo oobe

Ja mam podbnie, coś mi sie śni, przebudzam się, zdaje sobie sprawę, że coś mi się sniło i jesli to coś ciekawego - mysle sobie, że muszę to zapamiętać, żeby opowiedzieć chłopakowi. Po czym zamyykam oczy i ... kiedy wstaje to albo nie pamiętam nic, albo jakieś drobne szczegóły, których nie potrafię posklejać. Ale mam kilka takich snów,które utkwiły mi w pamięci. Co dziwne, śniły mi sie kilkanaście lat temu.

Ja już dawno pozdawałam wszystkie egzaminy na studiach, ale często śni mi się, że to nieprawda i mam jeszcze zaliczyc jakiś egzamin z XIX wieku - śnię jakiś sen i jednocześnie tak w tle przejmuję się tym nieistniejącym egzaminem, ale zawsze chodzi o XIX wiek, i konkretne zagadnienia. Jako dziecko - uparcie powracał mi dziwny sen - że chodzi za mną czarny cień - tzn. w kształcie spodu żelazka - albo gotyckiego okna. Czułam, że on jest zły. Chyba co najmniej kilkanascie razy mi się to śniło, a byłam w przedszkolu. Teraz też śnią mi się często takie sny - że prześladuje mnie jakiś zły duch, ale są znaczniej bardziej skomplikowane, tak że po obudzeniu mało pamiętam... Ciekawe skąd się to bierze.

Pewnie trzeba by było zagłębić się w jakąś psychologie, czy coś. Ale ludzki umysł jest nie pojętny, więc nigdy do końca się nie dowiemy. Wiesz, mnie najbardziej zaskakuje proroczość moich snów - wiem, wiem jak to brzmi:):) Ale mówię powaznie. Oczywiście nie przewidują przyszłości, ale czasami ...eh, powiem na przykładzie. 1.Kiedys śnila mi się Edyta Górniak i na drugi dzień oglądałam o niej jakiś reportaz (nie wiedziałam, że będzie nadawany). 2. Sniło mi się, że jade jakimś nowym samochodem, a na drugi dzień mój chłopak mówi, że zmienia auto. I inne takie. kurcze, mogły by mi się numery totka przysnić, chociaz ze 4 trafne:D

a ja kiedyś śniłam na jawie :-) śniło mi się ze jestem na cwiczeniach i rozmawiam z prowadzaca. po jakims czasie widze moja mame (realnie) ktora patrzy na mnie a ja zaczynam plakac bo nadal jestem we snie i nie moge wyjsc z niego do rzeczywistosci. z jednej strony czuje ze jestem w sali cwiczeniowej i widze babke a z drugiej w moim pokoju moja mama naprawde cos do mnie mowi. straszne uczucie :-o przez caly dzien nie moglam dojsc do siebie :-o

Gość do hahahihihoho
wiesz w ogole co to sa psychotropy? tak cie to smieszy

A propo śnicia na jawie .... ktos z was ma problem lunatykowania?? Ja generalnie nie mam z tym problemu - przynajmniej nikt mi nic nie powiedział. Raz tylko mi się zdarzyło ... Miałam z jakies 12 lat. Albo może troche mniej. Spałam w dziadków. Dziadek na jednym łóżku, a ja z babcią na drugim. Na środku pokoju stoi dość duzy okragły stoł. Babcia mi opowiadała na drugi dzień co ja w nocy wyprawiałam. Ja zdziwona, nie wiem o co chodzi. Podobno wstałam w nocy z łózka (nigdy mi się to nie zdarzało) i zaczynam chodzić dokoła tego okragłego stołu. Babcia się budzi, pyta co ja robię, a ja jej na to, że "załatwiam wazne interesy". Do dzisiaj nie wiem czy je załatwiłam :D:D

jak się wybudzę w trakcie śnienia (zmuszę się) to pamiętam wszystko od razu, jak normalnie to po kilku godzinach, rzadziej dniach. pamiętam do 3 różnych snów na noc. sny seryjne tzn. np. tydzień temu śniłem o jednym, dzisiaj o tym samym tylko ciąg dalszy itp.? jak tak to dość często. jak byłem mały to mi się powtarzał często ten sam:o potem mnie to zmotywowało żeby nauczyć się świadomego śnienia. chyba w nie do wiary na tvn o tym było.

ja nigdy (chyba) nie lunatykowałam;-) Ale mojemu bratu zdarzalo sie jak byl mały. Przynajmniej pamietam jedno zdarzenie kiedy przeszedl cale mieszkanie (a jest naprawde dlugie) na drugi koniec do pokoju babci i cos kombinowal pod jej oknem. teraz mysle sobie ze to przez to, ze tylko z jej okna widac ksiezyc :-D

mi się raz zdarzyło lunatykować a przynajmniej raz mnie przyłapano:P też w wieku 11-12 lat. potem się dowiedziałem że to całkiem normalne, szczególnie w tym wieku więc ja bym się nie przejmował.

Mojemu bratu też się zdarzyło. Siedze kiedyś z mama w pokoju (na piętrze) i oglądamy tv. Było gdzieś około pólnocy. Nagle słyszym, że ktoś z dołu leci po schodach. Do pokoju wbiega brat i mówi: widziałyście ich? My zdziwone .. Kogo? No tych dwóch, tych bliźniaków. Zdziwnione, mówimy, że nikogo tu nie ma, a on: jak nie ma, biegali po moim pokoju. Zrozumiałabym gdyby była wtedy już era bliźniaków ;p, ale to było dużo wcześniej. A może on ma to co ja?? To o tym "wyśniewaniu" przyszłości? Kurcze, musze się nad tym zastanowić :p Tylko, czego by szukali u nas w domu ?? ;p

ja chyba nie miewam proroczych słów, natomiast czesto zdarza sie tak, ze jak o czyms intensywnie mysle to pozniej sie to zdarza. od malych rzeczy po powazne. np ostatnio cos bardzo smutnego. jechalam rowerem przez lasek i cos mi glupiego strzelilo do glowy co by bylo gdybym zobaczyla tu wisielca :-o i widzialam w wyobrazni wszedzie te sznury na drzewach. kilka dni pozniej powiesil sie tata mojej dawnej kolezanki ktory mieszkal kolo tego lasku :-( moze to glupie i pewnie to przypadek ale dziwnie sie z tym czuje :-o