Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justynek17

PILNE CZY JAK POJDE DZIS DO LEKARZA POTWIERDZI MI CIAZE

Polecane posty

Gość Justynek17

HEY MAM 3 POZYTYWNE TESTY BRAK @ 14 DNI JAK POJDE DZIS DO LEKARZA TO STWIERDZI ON CIAZE CZY POCZEKAC

Gość Gratuluje
!!! Jestes w ciazy.

Gość Justynek17
dzieki ale czy on juz bedzie wstanie dopochwowym stwierdzic ciaze

Gość moim zdaniem za wcześnie
badaniem to lekarz potwierdzi ok 5-6 tygodnia

Gość przecież autorka musi być
już w 6 tygodniu co najmniej jeśli od terminu ostatniej planowej @ minęły 2 tygodnie możesz iść do gina i na pewno potwierdzi ciążę u mnie w 42 dniu cyklu (25 dni po owulacji) widać było zarodek i echo serca płodu

Gość skoro spóźnia się okres 14 dni
to autorka jest co najwyżej w 4 tygodniu ciąży

Gość Justynek17
no ostatnia @ mialam 13 sierpnia wiec powinnam dostac 13 wrzesnia teraz zrobilam test i tez jest pozytywny i wlasnie nie wiem czy isc i wydawac 200 zl za wizyte jak mi nic nie powie jeszcze mam teraz dylemat

6 tydzień ciąży 4 jeżeli chodzi o wiek płodu... tc liczy się od ostatniek miesiączki... jeśłi 2 tyg się spóźnia na pewno na usg transwaginalnym potwierdzi ciążę!!!

Gość poczekaj jeszcze ze 2 tygodnie
jeśli chcesz coś na USG zobaczyć. Bo jak sama mówisz testy ciążę potwierdziły, a wydać 130 zł za potwierdzenie słowne i nic poza tym, to chyba trochę bez sensu.

Gość u mnie było tak
że na zwykłym usg była widoczna ciąża pod już w 4 tygodniu, pod koniec 4. No ale ja mam lekarkę co się dobrze zna na robieniu usg, jest w tym doświadczona, usg na każdej wizycie;-)

Gość o matko - to ciąża jest już
przed zapłodnieniem???? Przecież wiadomo, że owulacja jest mniej więcej w połowie cyklu, więc po co tu mieszać? Lekarz pyta o ostatnią miesiączke i dodaje 2 tygodnie i tak liczy długość ciąży!!!

ja zrobiłam w dniu spodziewanej miesiączki test jak wyszedł pozytywny to za 2dni byłam u gina... na usg było widać kropeczkę ale nie potwierdził, że to ciąża (miałam problemy z cyctami) kazał przyjść za 2 tyg i wtedy biło już maleńkie serduszko!!!

Gość u mnie było tak
nie za same potwierdzenie, dostaniesz skierowanie na badania moczu i krwi, które określą, czy jesteś w dobrej kondycji i czy nie przechodzisz infekcji. Określi ci termin kolejnej wizyty. Powie pewnie zebyś brała kwas foliowy. Ja bym poszła.

Gość raczej potwierdzi
gin ci potwierdzi ciążę ( po wielkości i kształcie macicy, wymaca) , ale na usg nic ciekawego jeszcze nie zobaczy, poczekaj jeszcze 2 tygodnie możesz sama potwierdzić ciążę na 100 % - zrób test z krwi na hormon beta HCG ja 18 dni po owulacji miałam wynik 1500 :), usg mialam dwa tyg. poźniej, było widać zarodek z serduszkiem i już się ruszał, a na następnym usg wyglądał już jak kijanko-krewetka dbaj o siebie i łykaj kwas foliowy :)

Gość Justynek17
hmmm tez mam podzielone zdanie sama teraz nie wiem

Gość u mnie było tak
ja znalam dokladna date poczecia 1 czerwca, karta ciąży założona 26 czerwiec podczas drugiej wizyty, wpisany +/- 6 tydzień ! A ciążą potwierdzona była 2 tygodnie wcześniej na zwyklym usg

Gość raczej potwierdzi
ginekolog zawsze liczy ciąże od daty ostatniej miesiączki, czyli wg. gina w dniu zapłodnienia jestyeś w drugim tygodniu ciąży, pod warunkiem, że owulacja się nie przesunęła np. w 4 tc zarodek ma 2 tyg. tu jest kalkulator jak to liczyć :) http://dziecko.haczewski.pl/

Gość u mnie było tak
i podczas tego zakłądania karty na drugiej wizycie miałam już zrobiona wszystkie badania. Na pierwszym usg zarodek wygląda jak fasola po prostru, jest zmierzony i pomiary opisane

Gość Justynek17
wizyta kosztuje mnie 200 zl a beta 30 zl wiec w sumie 230 zl a potem znowu wizyta jak nic nie bedzie widac hmmm straszny metlik mam

Gość jhgjh
Ja mialam tak jak TY:) tez miesiaczka spozniala mi sie 14 dni, zrobilam test a po tescie migiem do ginekologa aby potwierdzic:) Potwierdzil, ze jestem w 4 tyg. ciazy:) mysle, ze smialo mozesz isc.

Gość u mnie było tak
no to nie idz, czekaj tydzien czy dwa, jedz kwas foliowy i juz. a w ogole to podzukaj lekarza nfz i juz dzis sie zapisz w kolejke, bo w ciazy wizyty co miesiac a potem co 3-2 tygodnie, wiec jak cie nie stac to bedziesz miala problem

Gość raczej potwierdzi
Jak czujesz duży niepokój to idź na wizytę, najwyżej za 2 tyg. pójdziesz jeszcze raz, a teraz dostaniesz skierowanie na badanie krwi, morfologia, mocz, grupa krwi. Z drugiej strony jak chodzisz prywatnie to za badania i tak zapłacisz, więc możesz je sobie zrobić bez skierowania i z wynikami iść do gina. mi na pierwszej wizycie nie robił usg, stwierdził, że to za wcześnie, potwierdzil ciąże po kształcie i wielkości macicy, no i po tym wyniku na poziom beta HCG, od razu dostałam zwolnienie i luteinę na podtrzymanie, bo brzuch mnie dość mocno bolał, jak na miesiączkę.

Gość raczej potwierdzi
drogiego masz gina, ja za wizytę płacę 70 zl, a za usg 3D dodatkowo 100 zl, czyli wizyta z usg to 130 zł, bez usg tylko 70 zł na betę nie trzeba skierowania, możesz tak sobie iść i zbadają bez niczego usg nie trzeba na każdej wizycie, ja miałam 4 razy w ciągu całej ciąży, więc nie są to jakieś straszne koszty

Gość Justynek17
Dzewczyny zdecydowałam ide najwyze pojde 2 raz teraz zrobilam 4 test tez pozytywny ale boje sie ze moze to byc ciaza biochemiczna albo pozamaciczna straszne glupoty ze strachu chodza mi po glowie

Gość przecież autorka musi być
skoro spóźnia się okres 14 dni-------> jeśli nie wiesz, to nie wypowiadaj się:O skoro ostatnią @ maiła 13 sierpnia to dzisiaj jest na początku 7-go tygodnia ciąży (44 dzień cyklu)

Gość Justynek17
hey to znowu ja do wizyty zostaly 4 godziny ale ide mam nadzieje ze ja potwierdzi zasugeruje sie tym co dziewczyny mowily ze u nich bylo widac mam nadzieje ze nie jest to tylko pozamaciczna albo biochemiczna

Gość ej no....
kazdy organizm kobiety jest inny nie ma takich samych sytuacji... nie wiemy czy Ci pootwierdzi ciaze lekarz czy nie... jesli nie pojdziesz to sie nie dowiesz jedynie jak przyjdziesz to Ty wlasnie nam powieesz czy potwierdzil... nikt Ci na to pytanie nie odpowie bo niby skad kazdy jednak jest indywidualny... ale rozumiem ze oczekujesz dzidziusia... i bardzo bardzo chcialabym aby Ci sie udalo i idz bo widac ze nerwy nic dobrego nie zrobia..... a tylko moze byc odwrotnie... zycze powodzenia i zdrowej ładnej ciazy.... no teraz to kropeczki pikajacej i spokojnie.... spokojnie .... jak sa II kreski bedzie git... i mysli czarne odganiaj babo.... sio do lekarza... :)

Gość ej no...
babonie ja tez staram sie i tez bym miala dylemat ale kropka juz zobaczysz... co tam pieniadze.... skoro masz sie denerwowac idz uspokoisz nerwy a pieniadze - rzecz nabyta.... :) ja pisze Ci idz.... :)

Gość raczej potwierdzi
napisz potem jak było :)

Gość Justynek17
hey wrocilam od gina powiedzial ze doszlo do zaplodnienia ciaze pozamaciczna wykluczyl to bardzo dobrze ciesze sie znalazl jakas kropke czarna i powiedzial ze to chyba to co bedzie roslo czyli dzidzia ale dla pewnosci mam isc za tydzien wiec juz teraz sama nie wiem co myslec aha i przed wyjsciem jeszcze jeden test zrobilam juz 5tez pozytywny