Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chybazrlok

doradzcie w sprawie zagrychy

Polecane posty

Gość chybazrlok

dzisiaj piatek, jade na rancho i bede sie raczyl wieksza iloscia alkoholu a upraszczajac obale flaszke, tylko mam problem nie mam pomyslu na jakas dobra zagryche, moze mi cos poradzicie

Gość ogórki małosolne w sosie
własnym 🖐️

Gość Koreczki
zrob sobie koreczki,sam mozesz dobrac skladniki wedlug gustu,ja zawsze robie tak;ser feta solony,wedlinka,ogorek konserwowy i koniecznie i obowiazkowo czarna oliwka.

Gość chybazarlok
whisky, tequila, koniaki, browary tym sie racze codziennie od wczoraj mam ochote na czysta wodke, po prostu usiasc i obalic flaszke czystej

Gość chybazarlok
z tymi koreczkami fajny pomysł

Gość albo bigos
też fajny :)

Gość albo rolmopsy
ja uwielbiam :)

no to do czystej to musi byc miecho na zagryche....albo jakies mini mielone albo sledzik oczywiscie albo krokiety z barszczem....

Gość kampreza
do mocnych alkoholi jeśli mamy zamiar dużo wypić i później sie dobrze czuć należałoby przygotować choć jeden posiłek na gorąco który spozywamy na samym początku jeszcze przed piciem wódki. Propozyje mogą być różne ale chodzi żeby było trochę tłuste np --kotlet schabowy z bułką, mała goloneczka albo żurek, kiełbaska, karczek.Ma to uzasadnienie medyczne ponieważ obtłuszczasz sobie żołądek, w ukł pokarmowym tworzy się tak jakby płyta ochronna i alkohol nie wyżre ci ściań żołądka i wątroby, można wtedy więcej wypić i człowiek nie upija się szybko. Po takim posiłku rozpoczynamy kieliszki wódki + zagrycha. Zagrycha to śledziki, ogórki ,koreczki, wędlina, pieczywo,zimne nóżki, sałatka , jajka faszerowane, do popicia napój niegazowany albo woda mineralna.