Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agrestka

Prezenty -co mam o tym myśleć ??

Polecane posty

Gość Agrestka

Z moją przyjaciółką znamy się już kilkanaście lat.Zawsze staram się jej jak najtrafniej dobierać prezenty. Kupuje rzeczy ,które wiem że ona lubi , dobieram odpowiednio kolorystycznie tak żeby do niej pasowały. Ja czasami dostaje rzeczy ,które były już używane, np. z wakacji przywiozła mi upominek który wcześniej widziałam u niej w domu jak stał na półce..Nie jestem materialistką ,ale moja przyjaciółka nie jest biedną osobą i zapewne byłoby ją stać na nowy drobiazg ..Nie wiem dlaczego woli mi wręczyć starą rzecz. Co mam o tym wszystkim myśleć?

Cóż, dobre wychowanie to pojęcie względne. Widać nikt jej nie nauczył, że tak nie wypada.Następnym razem podaruj jej książką z podstawami savoir vivre'u, jest tego na rynku naprawdę sporo, spójrz choćby tutaj - http://selkar.pl/advanced_search_result.php?keywords=savoir+vivre&x=43&y=9 - jest w czym wybierać, a specjalnie się nie wykosztujesz. No i może koleżanka się czegoś nauczy, bo trochę nie wypada jej samej zwracać uwagi...

A ja bym zrobiła tak: jak nastepnym razem da Ci coś używanego, to grzecznie powiedz "jaki ładny drobiazg, zupełnie podobny do tego, który widziałam u Ciebie w domu" :D założę się , że zrobi jej sie głupio i juz więcej takiego świństwa Ci nie zrobi :)

A może jeszcze inaczej... Następnym razem, gdy pojawi się okazja by dać jej prezent to wręcz jej coś, co doskonale wie, że jest twoje, bo np. widziała u ciebie w pokoju itp. Niech zrozumie, że odkryłaś, że jej 'pamiątki z wakacji' są odgrzewanymi starymi gadżetami z jej domu. Myśle, że wtedy dopiero zrobi jej się nieprzyjemnie ;)