Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lidka_uk

Nowy Jork - jakie ceny?

Polecane posty

Gość lidka_uk

Witam. Wkrótce wybieramy się na wycieczkę do Nowego Jorku na 5 dni i nie mam pojęcia ile pieniędzy powinnam zabrać ze sobą. Hotel jest już opłacony a kasa potrzebna jest tylko na wyżywienie i przyjemności. Może znajdzie się ktoś, kto wie jakie tam są ceny i podpowie ile zabrać ze sobą kasy?

Gość lidka_uk
może ktoś jednak podpowie

Gość new york
zarie tutaj jest tanie :D do 7$ zjesz dobrze

Gość new york
a co chcesz wiedziec? ;)

Gość new york
kant dupy.. tak strasznie podoba mi sie twoj nick :D hehehe

Gość lidka_uk
Dzięki za odzew. Możesz jeszcze napisać gdzie warto pójść przy okazji pobytu w Nowym Jorku? Co warto zobaczyć? itp

Gość ja latam
Witaj ! Ja mieszka co prawda w LA, ale ceny podobne. To wszystko zalezy jak chcesz jesc, czy na ulicy czy w restauracji. Mozesz isc do fast foodu i za $ 7 miec lunch i obiad. Jenak jesli wolisz w restauracji to oczywiscie zaleznie od standardu, od $20 za obiad. Zakupy to wiadomo, ze kazdy ma inne prefenencje, mozna dostac markowe ubrania tanio i taniej, najlepiej jednak wiedziec do jakich sklepow sie udac wczesniej. Zwiedzanie, to o ile pamietam statula wolnisci plus stateczek ok $40, ESB ok $20. Zalezy ile chcesz zwiedzac i ile kupowac. Ja akurat nie jestem smakoszem, w ff tez nie jadam, jednak nie wydaje duzo na posilki. Mysle ze na caly dzien jedzenie plus picie to ok$ 50 w zupelnosci wystarczy. Pozdrawiam i zycze cudownego pobytu