Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ćwicząca_ćma

koło mi ósemkuje. co robić? jak żyć?

Polecane posty

Trapi mnie pewien problem. Chyba ósemkuje mi koło. Sprawa poważna, jadę sobie a rower jakoś tak tyr-tyr-tyr trochę jakby się telepie na boki. Jak myślicie, czy to koło ósemkuje? Jak to sprawdzić? Co z nim zrobić? A może to coś innego? Błagam pomóżcie, bo jeżdżę na tym rowerze codziennie i przeżywam horror, że jeżeli to właśnie to koło ósemkuje to kiedyś mi odpadnie w czasie jazdy.

cały dzień czekałam, nikt mi nie pomógł buuu... z tej rozpaczy musiałam pojechać na tym ósemkującym (chyba) rowerze i kupić sobie flaszkę wina na pocieszenie

Gość zasadniczo nie pomagam
wiesz gdzie sa szprychy w kole?

Gość zasadniczo nie pomagam
no wiec odwracamy rowerek do góry nogami krecimy tym kółkiem ktore podejrzewamy o zygzak wtedy to ewidetnie zobaczysz nadązasz?

Gość podejrzewam ze tak
a więc do sedna :classic_cool: miejsca w których koło zygzakuje korygujesz szprychami nie twierdze ze koło bedzie idealne ale na pewno pomoze

no nie wiem. bo to całe ósemkowanie jest takie subtelne :P ja nie wiem czy to zobaczę, bo jak jadę to niby widzę że trochę lata na boki, ale właśnie nie wiem czy to faktycznie jest takie ósemkowanie, bo to nie jest wyraźne, tylko takie jakby drżenie. Więc jak popatrzę na to jak mówisz, to nie wiem czy to będzie bardziej widać, no mogę spróbować. No i jak faktycznie, to jak mam tymi szprychami to naprawić, bo wydaje mi się że takie szprychy to są na amen mur beton zamontowane, nie? :D A czy może być, że to koło jakoś niedokręcone jest albo coś takiego??

Gość no niby sa zamontowane
na mur beton ale przykukaj ze przy odrobince siły moze nimi pokrecic w jedna badz druga strone :classic_cool: wiesz co to sa obcęgi?

Gość bezczelna marisha
tylko obkręcaj przy koncówkach i to najlepiej subtelnie bo jeden zły ruch i po nowe koło bedzie trza sie isc swoja droga to zamiast po wino to po koło trzeba było pojsc

Gość no własnie o tym napisałem
:p

tylko ja pojęcia nie mam gdzie tu mogę jakiegoś rowerowego mechanika znaleźć o kołach nie wspominając :P a winko zawsze się przyda ;)

Gość bezczelna marisha
winko sie znalazło to i mechanik by sie znalazł :p