Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prrzyszla-mmama

czy boicie sie macierzynstwa

Polecane posty

Gość prrzyszla-mmama

witam. jestem w 6 miesiacu ciazy bardzo sie ciesze na dzidziusia choc czasem tak strasznie sie boje mysle juz o tym jak bedzie duze czy dam sobie rade czy bede dobra mama czy bedzie mnie sluchala moja coreczka czy sobie poradze.. mam 20 lat chcialam miec dziecko lecz niestety jestem sama i boje sie ze bez ojca dziecka bedzie mi bardzo ciezko. na szczescie mam rodzicow ktorzy bardzo mi pomagaja jednak perspektywa mieszkania z nimi tez mnie przeraza boje sie ze mama bedzie mi sie wtracala.. wiadomo duzo pomoze ale moze bedzie probowala mi narzucic swoje metody wychowania i bedziemy sie tylko klocic

Gość hgfjuy
to chyba normalne obawy, ja jestem w 38tc pierwszej ciazy i takie myśli mam od początku jednak pod koniec się nasilaja... Co do mamy, to wydaje mi sie ze jeszcze jej bedziesz dziekowac za pomoc.. dziecko i jego wychowanie to trudne zadanie, tym bardziej jesli sama je bedziesz wychowywac, takze nie mysl ze mama sie bedzie wtracac bo zapewne sama bedziesz ja jeszcze o pomoc prosic:)

Gość fdvdfv
W twoim wieku za nic nie dałabym się wkręcić w macierzyństwo. Natomiast obecnie mam ponad dziesięć lat więcej niż ty, i też specjalnie nie mam chęci ale przynajmniej nie mam uczucia że tracę młodość. Wkrótce się dziecko narodzi i jakoś dam sobie radę, no ale mam mieszkanie i nie jestem sama. Miłość ojca dziecka do mnie bardzo mnie wzmacnia. Prawdę powiedziawszy dziwię się obie. Natomiast lęk jest zrozumiały u każdej, która ma urodzić dziecko a i sytuacja rzadko kiedy bywa idealna więc i u ciebie jakoś to będzie.

Nie ma się czego bać :) Jeśli sama mówisz, że rodzice bardzo ci pomagają, wspierają cię, to myślę, że będzie dobrze :) No nie będę nic więcej pisać, bo moje poprzedniczki wszystko co ważne już napisały :) Tylko gratuluję :) I życzę powodzenia! :)

niedlugo urodze moje pierwsze dziecko i jakos sie nie boje:) co ma byc to bedzie:) bede sie starala je dobrze wychowac, i wiem ze dam sobie rade:)

Gość bodies.
Zawsze mnie zadziwia jak mozna wlasnorecznie spieprzyc sobie zycie:O I nie, usmiech dziecka nie wynagrodzi ci zmarnowanych lat:O