Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patrycja.27......

zerwałam z nim, bo byłam zazdrosna

Polecane posty

Gość Patrycja.27......

zerwałam z nim po 2 latach i od paru dni mam wyłączony telefon, bo boję się rozmawiać, boję się że zadzowni bo mi głupio. powód zerwania ? nie mogłam wytrzymać zazdrosci o jego byłą. czy to było uzasdanione? sama nie wiem. mam dużo kompleksów. przede mną był parę miesięcy wolny. z nią był około 4 lat, ona z nim zerwała bo go zdradziła. i on mówi o niej źle. bo skrzywdziła go i twierdzi, że nie lubi o niej ani myśleć ani mówić. dla mnie to oznaka, że jedka o niej nie zapomniał pomimo, że bliśmy ze sobą już długi czas. nadal trzymał jej zdjęcia choć wcale do nich nie zagladal. no ale trzymal je nadal. jest ladniejsza i zgrabniejsza ode mnie. gdy zapytalam sie czy gdyby ona nie zerwala to on by to zrobil odpowiedzial mi, że nie. nie moglam wytrzyma.c naprawde nie wiem co mi odbilo. bylam i jestem ciagle o ta jedna jedyna zazdrosna pomimo tego, że nie maja kontaktu, choć kilka razy przypadkowo sie spotkali. mysle, że on się z tego nie wyleczyl, zwlaszcza że zdjecia trzyma nadal i maja mnostwo wspolnych wspomnien. ona byla zabaniwjejsza ode mnie, pogodniejsza, sympatyczniejsza. a ze mną jest pewnie dlatego, że mnie lubi a ją kocha. nie moglam sobie poradzić z tymi myslalmi, wiec zerwalam. zalezy mi na nim, ale nie umiem zyc z jej cieniem :(

Gość -bin laden-
czyli zerwałaś przez głupotę. bo jeśli między ludżmi jest więż, pożądanie i się kochacie, to przez jakieś zdjęcia byłej nie można się rozstać. był z nią 4 lata. są wspomnienia. to normalne, że trzyma jej zdjęcia.

Gość trudno powiedzieć
Trudno powiedzieć,czy zrobiłaś do brze,czy źle,ale cos ci opowiem.Moja znajoma miała wyjść w listopadzie za mąż.Już suknię kupiła.Jej facet pojechał w sierpniu z kumplami na obóz.Tam spotkał swoją byłą.Zwrócił jej pieniądze za tę suknię...

Gość Patrycja.27......
Zerwałam, bo nie dawalam sobie z tym rady. codziennie o niej myslslam. jak mu bylo z nią, czy nas porownuje. ciagle. to byla jak obsesja. nie dawalam rady. i pomimo tego, że rozmawialismy o tym - ciagle nie moglam sie z tym uporac. mielismy zamieszkac za niedlugo razem. taki wspolny prezent na gwiazdke. no i nie wyszlo :( ale mysle, ze dobrze sie stalo. musze odetchnac, wiem ze problem tkwi we mnie. i musze sie z nim uporac. nie wiem czy bedziemy razem. zreszta po tym co uslyszal ode mnie pare dni wczesniej (wszystko mu powiedzialam wprost) to pewnie uzna mnie za psychiczna i ucieszy sie z takiego obrotu sprawy.

Gość Patrycja.27......
no wlasnie o to mi chodzi. on z nią nie zerwalby, bo ja kochal. i wiem, ze zle przyjal jej zerwanie bo do dzis ma do niej o to pretensje i jak tylko wspomne cos o niej to zaczyna sie denerwowac. przewaznie wspomnienia o eks dziewcynie nie wywoluja takich emocji prawda? zwlaszcza ze ponoc z obecna dobrze sie uklada :O no i jego zycie z nia a ze mna wygladalo zupelnie inaczej. ona byla dusza towarzystwa, robili wiele spontanicznych rzeczy a ze mna jest .. nudno. nie moglam tak dluzej zyc, bo mnie ta zazdrosc od srodka zzerala. najgorsze, ze wszytsko co lubi w dziewczynach - miala jego byla. cechy fizyczne i osobowosc. jak mu o tym mowilam to od razu sie denerwowal. ze po prostu takie dziewczyny wybiera, ale wiem, ze ona nadal nie byla mu obojetna. z innymi bylymi utrzymyal sporadyczny kontakt, mowil o nich normalnie tylko o niej emocje sieglay zenitu, wiec chyba jednak nie zapomnial o niej?

obsesje masz a to sie leczy:D P.S. jesli masz tyle lat, ile w nicQ, to raczej nie natrafisz na nikogo, kto by nie miał nikogo przed Tobą. Sama stoisz na drodze do własnego szczęście.

Gość Patrycja.27......
co do innych facetow i ich bylych - mialam kilka powaznych zwiazek. i nie mialam obsesji na pkt bylych kobiet. wiec nie wiem czemu teraz tak sie zachowalam. moze dlatego, że jednak intuicyjnie czuje ze on chcialby z nia byc? albo mam prawdziwa obsesje :O

Gość meon
Miałam podobną sytuację. Byłam/jestem strasznie zazdrosną o jego byłą. Byli razem 3,5 roku, Bardzo ładna, mądra, dojrzała, maiła wiele zainteresowań. Była to jego pierwsza dziewczyna. Rozstali się bo ona poznała innego, potem do siebie wrócili ale nic z tego nie wyszło. On cały czas mi tłumaczył że to było i minęło, że to zakończone. Ale ja cały czas swoje. Szczególnie że jakiś miesiąc przed tym jak zaczęliśmy być razem ona proponowała mu żeby wrócili znowu do siebie :/. On niby odpowiedział że nie i twierdził że wreszcie czuje się wolny i nie chce z nią być. Ale ona na jakimś forum napisała że nadal nie wyleczyli się ze swojego związku i jeszcze są zaangażowani emocjonalnie. Poza tym na imprezach, na których mnie nie było, ona przynosiła mu książki i płyty. Tłumaczyła to niby tym że bardzo zależy mu na jego zdaniu i jest ciekawa co o nich sądzi. Ja szok. Szczególnie że do tego się nie przyznał i niechcący sie wydało. Poza tym raz poszedł na imprezę do niej, siedzieli i gadali potem sami do 4 rano... Przyznał się po fakcie, bolało.... Niby tłumaczył że wszystko skończone ale ja po prostu nie mogłam uwierzyć. Intuicja mówiła mi co innego. i chyba sięnie pomyliłam, szczególnie że jak nie jesteśmy razem to oni razem jeżdzą na imprezy, koncerty. Wcześniej mi tłumaczył że robi tak ponieważ i tak jadą obydwoje w to samo miejsce, więc czemu jjej nie zabrać i nie podrzucić.......

Gość tt../.
ja mam to samo! wykanczam sie psychicznie! zrywalam juz z nim 3 razy wracal , nie potrafie sobie z tym poradzic wykoncze siebie i jego , staram sie juz nie mowic o swojej zazdrosci bo on juz nie wytzrzymuje sama duzsze to w sobie zwarjuje!jak gdzies wyjdzie , dlugo nie odp. na smsy to ja juz wymyslam sobie historie takie ze szok, ponziej sie obrazam na niego a on nie wie o co mi chodzzi,pomocy!!!!!!!!!!! zwarjuje nawet teraz chce zerwac z nim , ale po 4 razie juz pewnie nie wroci!jaka ja jestem na siebie zla, zniszcze ten zwiazek i bede ryczec ale nie potrafie ta pieprzona zazdrosc jest silniejsza odemnie!!!!!!!!!

Gość oO.
dobrze zrobiłaś. wiesz czemu? bo tylko się męczyłaś.

Gość tt..
nigdy czesniej o zadnego faceta nie bylam tak zazdrosna, wiadomo byla zazdrosc ale zdrowa , normalna,,a teraz to sama nie potrafie sobie tego wytlumaczyc!

Gość meon
ja też się męczyłam, on zresztą też bo ile to można znosić i w końcu stało się - zerwał ze mną. Powiem tak, z jednej strony dobrze żę tak się stało, bo wreszcie mam święty spokój, nie przejmuje się czy akurat się z nią nie spotyka, nie zadręczam się, mogę spokojnie żyć, Ale z drugiej strony brakuje mi jego. Szczególnie że on mi powtarzał, żebym mu zaufała i będzie dobrze, że zaufanie jest najważniejsze, Będę ufać czyli nie będę mieć powodów do zazdrości, nie będę ufać - bedę się zadręczać., tylko po co?