Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia 16 5

Metal to muzyka szatana!

Polecane posty

Gość kasia 16 5

Oto dowód: Dawniej byłam zwyczajną dziewczyną, ale gdy poszłam do gimnazjum moje życie sie zmieniło. W mojej klasie była dziewczyna, która nosiła zielony plecak z niezrozumiałymi dla mnie symbolami. Pewnego razu zabrała mnie na koncert. To był hewy metal. Ludzie tarzali się w dziwnych spazmach i machali głowami, jakby chcieli je urwać. Pomieszczenie wypełniał smród potu. Muzyka przypominała dzwięk pił tarczowych przeplatanych raz po raz odgłosem kosiarki. Podeszli do nas dwaj kolesie. Zaproponowali nam udział w satanistycznej orgii. Uległam im pod wpływem wszechogarniających ryków i męskich ciał wijących sie pod sceną. Zakochałam się w jednym z nich. Pod jego wpływem stałam się metalówą. Ludzie na ulicy schodzili mi z drogi. Imponowało mi to. Coraz częściej brałam udział w czarnych mszach. Pewnego razu włączyłam sobie teledysk Nightwisha na wideo, nagrany z Vivy, dla zabawy zaczęłam puszczać go w zwolnionym tempie, kiedy puściłam go od tyłu mym przerażonym oczom ukazal się dziwny obraz. To był przekaz podprogowy. Tarja śpiewała "Satan my master, christians to the lions". Wtedy przejrzałam na oczy. Zrozumiałam, że ta muzyka jest przepełniona najczystszym złem. Teraz słucham normalnej muzyki. Ta muzyka jest narzędziem szatana, który poprzez nią wciąga ludzi w narkotyki i przedmałżeński seks.

Gość jaki szczegółowy i barwny opis
:)

Gość hula hooop
teraz słuchasz normalnej muzyki, która nie zachęca do przedmałżeńskiego seksu. a w tekstach słuchanych piosenek, można odnaleźć prawdziwe przesłanie, czyli: Doda, Paula, Gosia Andrzejewicz. ach

Gość hula hooop
swoją drogą słuchałaś metalu, a napisałaś: hewy metalu ach

Gość anka 45 lat
To chyba jest prowokacja...

Gość Hornii
Po pierwsze to zależy od podgatunku metalu np.satanizm często jest poruszany w black i death metalu natomiast w pozostałych podgatunkach i tradycyjnym heavy metalu jest tego mniej albo wcale :) satanizm bywa poruszany także w dark ambient i muzyce elektronicznej ;) wiadomo jednak że szatan nie zaprezentuje się i nie powie zabieram twoją duszę, wiem kiedy granica zostaje złamana i reszta zależy tak naprawdę od woli i wiedzy człowieka :) seks pod sceną,narkotyki itp. to nieodłączna część życia ludzkiego,jest to wszędzie a szatan działa w taki sposób że czujemy tą fałszywą bliskość Boga(gdy w tym czasie się od niego oddalamy) metal tak samo jak muzyka klasyczna to muzyka inteligentna i ludzie którzy tego słuchają są porządni a nie to co dzisiejsza elektronika,to czym nas radia karmią to prędzej nas do piekła poprowadzi i zrobi z naszego mózgu śmietnik ;)

Gość hektor11
ludzie weście się w pustote puknijcie ktoś pisze co mu się przytrafiłó zamiast wysłuchać pomuc i wziąć sobie to do serca to wy tą osobe wyśmiewacie ! może to i prawda żę metal jest dziełam szatana można słuchać metalu ale niemożna sie znowu tak tym bardzo zachwycać tą muzyką ja mam 16 lat i równiesz słucham metalu i rocka i zauwarzyłam że stałam się agresywna i inaczej zaczełam mysłeć czyli jednak ta muzyka wpływa na osobowość i na psychike czowieka ! bo tak jest ! jest jeden bóg którego trzeba szanować i wielbić jest nim Jezus Chrystus !!!!!!!! a nie branie udziału w satanistycznych spotkaniach czy w sekcie ! szatan jest zły i mądry wie gdzie uderzyć aby nas zdusić ale to że słuchamy metalu czy rocka nie znaczy jeszcze że jesteśmy za szatanem można słuchać ale nie się tym jarać tak jak ktoś lubi hip hop to już jest pod rydzami szatana ? nie MOŻNA ROBIĆ WSZYSTKO TYLKO ŻE Z UMIAREM I ROSĄDNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! ! ! RADZE CZYTAĆ ŚWIETĄ BIBLIE I CHODZIŚ DO KOŚCIOŁA PRZYNAJMNIEJ W NIEDFZIELE I WKOŃCU IŚC NA SPOWIEĆ ŚW !

Gość gość
Owszem istnieją satanistyczne zespoły no i co z tego? Czy to oznacza że metal to dzieło szatana ? Przestańcie Generalizować wszystko Przykładem metalu może być zespół Disturbed. W swoich utworach porusza życiowe tematy. W swoim utworze Inside the Fire wokalista przestrzega ludzi przed samobójstwem i szatanem. A w utworze Another Way to Die pokazuje w teledysku realia życia w biednych krajach i wzywa ludzi do zmian Przykładów mógłbym podawać jeszcze bardzo dużo. Dlatego zastanówcie się co piszecie zamiast nazywać Lasem jedno Drzewo Pozdrawiam