Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lejla1978

niedoczynnosc tarczycy

Polecane posty

Gość Lejla1978

do osob chorych na niedoczynnosc. czy po zazywaniu lekow (np letrox) bedzie mi latwiej schudnac...?

Gość słuchajcie a jak to jest
bo ja też mam niedoczynność, a jestem, i zawsze była, chuda. Czy to znaczy że przytyję? Biorę euthyrox 25. Lekarza zawsze zapominam zapytać.

Gość Lejla1978
ja zanim dowiedzialam sie ,ze jestem chora nie wiedzialam czemu mimo drastycznych diet chudne malo... kiey bralam letrox bylo lepiej... potem mialam 2 miesiace przerwy...i znowu ta meka. od jutra znow wracam do letroxu... i na diete. myslisz ,ze to pomoze?

Gość Lejla1978
do sluchajcie... Ty napewno masz niedoczynnosc??? chude osoby zawsze cierpia na nadczynnosc...

Gość dziuuuska
nie wiem sama czekam na efekty ale ty sie staral wyleczyc niedoczynnosc bo bez tego ani rusz ze ci sie przemiana materii pogorszy

Gość dziuuuska
polepszy sorry;) chude osoby przewaznie nadczynnosc ale tez u chudzielcow zdaza sie niedoczynnosc ale raczej czesciej nadczynnosc

Gość Lejla1978
nie da sie wyleczyc raz a dobrze...tak mi lekarz mowil. leki tzrba brac non stop

Gość no mam niedoczynność
na bank. Ale stwierdzoną niedawno i raczej niedużą, może dlatego. U mnie niedoczynność jest wynikiem choroby Hashimoto, wcześniej miałam tarczycę w porządku. Może jak już biorę leki, to nie przytyję? Biorę od pół roku około i waga ani drgnęła, z czego się cieszę.

Gość dziuuuska
ciezko mi schudnac przez kilka lat nie bralam letroxu okresu tez nie mam

Gość Lejla1978
ja wiem o chorobie od pol roku... :( ciesze sie bo juz znam przyczyny mojej wagi :(

Gość czarnulkaania
moja córka bierze letrox już 5 lat, wcześniej miała nadwagę,i doktorka też tak twierdziła jak wy piszecie że letrox wspomaga przemianę materii i powinien jej ułatwić odchudzanie a ja miałam wrażenie ze jest odwrotnie, ja jestem szczuplutka, mąż i syn też a ona jedna taka bardziej "przy kości" i zawsze zwalałam ze to przez tą cholerną tarczycę. Ale teraz schudła, jest wysoka i ostatnio naprawdę sie "wyciągnęła" i prawdziwa laska z niej Nie mówił wam lekarz ile czasu trzeba brać ten hormon żeby sie unormowało? i czy takie osoby mają problem z zajściem w ciąże? Dodam że ona ma tsh już dawno w normie a mimo to każą jej brac ten letrox

Gość Lejla1978
wg BMI mam wage ok...ale powinnam byc szczuplejsza... przedtem wszyscy mowili ,ze tylam przez wegetarianizm...brak miesa... :( rzucilam to... troche schudlam... ale wiem teraz ,ze to te zasrane hormony :( dowiedzialam sie przypadkiem podczas wizyty u dermatologa

Gość czarnulkaania
a okres masz normalnie? Bo moja córka długo nie miała, tzn późno dostała 1 raz, ale teraz chyba ok ( nie bardzo chce o tym mówić)

Gość klusssska
W niedoczynności leki pomagają schudnąć ale to nie znaczy że zrobią całą robotę za Ciebie. Ludzie z niedoczynnością mają problemy z utratą wagi pomimo diety i ćwiczeń. Przy lekach Twoje szanse na zrzucenie ciała zbliżają się do szans zdrowej osoby. Ale tak czy siak potrzebna zwykła dieta, Powodzenia

Gość Na pewno nie zwykla dieta
jak kolezanka powyzej napisala..Ale wskazana dieta bialkowa i Montignaca..Przy tej pierwszej efekty widac szybko,przy drugiej nieco wolniej ale jest super zdorwa..Poszukaj na necie i poczytaj.Pozdrowienia!